Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

LINECKÉ TĚSTO - pro alergiky s intolerancí na bílk.kravského mléka a vejce

0.0
LINECKÉ TĚSTO - pro alergiky s intolerancí na bílk.kravského mléka a vejce

Potřebné ingredience

500 dkg hladké bio mouky 120 dkg cukru moučky 250 dkg Palmarinu pokojové teploty (snad jediný druh na trhu bez mléčných přísad) 2 bio vanilkové cukry (ne vanilínové) voda (dle mouky pro správnou konzistenci) 1 lžička maizeny kůra z jednoho bio citrónu

Postup přípravy

Smícháme všechny přísady, a dáme uležet do lednice. Rozválíme, a tvoříme kolečka či jiné tvary, které později slepujeme, případně necháme jednitlivě a máčíme v polevách.
Možné kombinace: bio výrazné marmelády (pomerančová, rybízová, jahodová)
Cukrová citronová poleva (můžeme zdobit i zdobítky DrOetker -čtěte složení !)
Těsto můžeme obarvit 2 lžícemi karobu (moučka ze svatojánského chleba, k dostání v biopotravinách)

Pečení na 200 stupňů dorůžova.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

satrankad 2. 12. 2010, 11:26
Ahoj Petro, zdravím na dálku :-), ať si všichni u vás na cukrovíčku pochutnají (pernicek) (jidlo). Není jednoduché sehnat takové recepty (C)...krásné adventní dny (kolednici) Drahomíra a spol

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie