Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí pletýnky

Domácí pletýnky

Potřebné ingredience

350 ml mléka (může být i vody), 600 g hladké mouky, 60 g másla, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 30 g droždí Na potření bílek a na posypání kmín, mák, sezam, hrubá sůl......

Postup přípravy

Do míchací nádoby nalijeme mléko a přidáme změklé máslo. Pak přisypeme mouku, cukr, sůl a droždí.
Dáme na program míchání těsta.
Z hotového těsta můžeme vyrábět rohlíky,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Tmavý žitný chléb

Tmavý žitný chléb

Potřebné ingredience

300ml silné melty,2 lžičky soli,3 lžíce octa,250g hl.bílé mouky,150 g celozrnné pšeničné mouky,150 g celozrnné žitné mouky,lžičky cukru,40g čerstv.droždí nebo 10 g suš.droždí,semínka / slunečnice a dýňová semínka /...

Postup přípravy

Do pekárny dáváme v tomto pořadí,zapneme program TĚSTO...Hlídáme hustotu těsta a buď zředíme vodou nebo naopak zahustíme hladkou moukou....Po pípnutí-semínka....Těsto hůře kyne…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Housky a pletýnky

Housky a pletýnky

Potřebné ingredience

250 ml vlažného mléka, 50 g rozpuštěného a vychladlého másla, 1 rozšlehané vejce, 1/2 lžičky cukru, 1 a 1/2 lžičky soli, 450 g hladké mouky, 1 a 1/2 lžičky sušeného droždí, semínka na posypání (kmín, mák, sezam,...), mléko na potření

Postup přípravy

Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na stejné kousky. Z nich pleteme libovolné tvary. Skládáme na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Plnené rohlíčky

Plnené rohlíčky

Potřebné ingredience

500 g mouky, 30 g droždí, 1 hrnek mléka, 9 lžic oleje, 3 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, trochu soli, 2 žloutky na pomazání + hrubý cukr Náplň: 1 sklenička džemu, hrst na sucho opražených ovesných vloček

Postup přípravy

Uděláme si kynuté těsto z mouky, mléka, oleje, droždí, soli, cukru a vanilkového cukru. Necháme vykynout v teple, rozdělíme na dva díly. Každou půlku rozválíme na vál do kolečka,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Škvarkové houstičky

Škvarkové houstičky

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 2 vejce, 2 lžičky soli, 330g polohrubé mouky, 330g hladké mouky (obojí pšeničná), 100 g škvarků se sádlem, 21g kvasnic, lžička cukru.

Postup přípravy

Do pekárny dáme v pořadí, jak je výše napsáno (napřed tekutiny, pak sypké ingredience). Sádlo můžebýt i tuhé, z ledničky, v pekárně se rozmíchá.
Program Těsto.
Po…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynuté ovocné knedlíky - úúúúžasné

Kynuté ovocné knedlíky - úúúúžasné

Potřebné ingredience

40 dkg hrubé mouky, 10 dkg polohrubé mouky, 1 vejce, 250 ml mléka, špetka soli, 2 lžičky cukru, polovina klasických kvasnic - 20 g

Postup přípravy

Nejprve do pekárny nalijeme mléko, přidáme vejce, potom zbytek, vždy nejprve to co teče!!!! Zvolíme program pro kynutí, po vykynutí vyndáme z pekárny a ihned plnéme ovocem,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Meruňkové vdolky z jogurtového kynutého těsta

Meruňkové vdolky z jogurtového kynutého těsta

Potřebné ingredience

250ml bílého jogurtu (3,7% tuku), 150ml oleje, 2 vejce (oddělit 1 bílek na potření), špetka soli, 100g cukru (lhostejno zda mletý nebo krystal), 580g polohrubé mouky (80g nechat bokem), 2 lžičky sušeného droždí, ............... Náplň: 100g Vanilmixu + 300ml studené vody (po vyšlehání necháme 10 minut nabobtnat) nebo 2 vanilkové pudinky + 300ml mléka + cukr (po uvaření necháme vychladnout), 8ks meruněk ..... jinak vše i zde: http://rybi-cka.blog.cz/0807/merunkove-vdolky-z-jogurtoveho-testa

Postup přípravy

Zaděláme těsto a necháme nakynout. (V domácí pekárně to trvá 1 hodinu a 25 minut.) Při hnětení těsta sledujeme jeho tuhost, je-li řídké, tzn. na dotek není tuhé a pružné,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chlebík pro chlapi :o)

Chlebík pro chlapi :o)

Potřebné ingredience

Prosím, holky nemáte některá z vás recept na chlebík s uzeninou, nebo tak něco? Hlavně, aby to smrdělo masem :o))))

Postup přípravy

...

Zobrazit více...

Kategorie