(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Tmavý žitný chléb

Potřebné ingredience
300ml silné melty,2 lžičky soli,3 lžíce octa,250g hl.bílé mouky,150 g celozrnné pšeničné mouky,150 g celozrnné žitné mouky,lžičky cukru,40g čerstv.droždí nebo 10 g suš.droždí,semínka / slunečnice a dýňová semínka /...
Postup přípravy
Do pekárny dáváme v tomto pořadí,zapneme program TĚSTO...Hlídáme hustotu těsta a buď zředíme vodou nebo naopak zahustíme hladkou moukou....Po pípnutí-semínka....Těsto hůře kyne-díky celozrn.moukám,proto po skončení programu TĚSTO pekárnu neotvírám a nechám ještě dokynout....Poté zapneme program PEČENÍ.......a výsledek-výborný chlebík,trošičku podobný moskevskému chlebu....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
andrejka02
(upraveno)
23. 4. 2016, 13:02
DĚKUJI ZA RECEPT - PROSIM NAPIŠTE MI, JAK DLOUHO TĚSTO KYNE A HLAVNĚ JAK DLOUHO SE PEČE A NA KOLIK V TROUBĚ - NEJLÉPE NA hrustici@seznam.cz, abych mohla hned zkusit, děkuji



nahlásit