Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Tmavý žitný chléb

0.0
Tmavý žitný chléb

Potřebné ingredience

300ml silné melty,2 lžičky soli,3 lžíce octa,250g hl.bílé mouky,150 g celozrnné pšeničné mouky,150 g celozrnné žitné mouky,lžičky cukru,40g čerstv.droždí nebo 10 g suš.droždí,semínka / slunečnice a dýňová semínka /...

Postup přípravy

Do pekárny dáváme v tomto pořadí,zapneme program TĚSTO...Hlídáme hustotu těsta a buď zředíme vodou nebo naopak zahustíme hladkou moukou....Po pípnutí-semínka....Těsto hůře kyne-díky celozrn.moukám,proto po skončení programu TĚSTO pekárnu neotvírám a nechám ještě dokynout....Poté zapneme program PEČENÍ.......a výsledek-výborný chlebík,trošičku podobný moskevskému chlebu....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

andrejka02 23. 4. 2016, 13:02
DĚKUJI ZA RECEPT - PROSIM NAPIŠTE MI, JAK DLOUHO TĚSTO KYNE A HLAVNĚ JAK DLOUHO SE PEČE A NA KOLIK V TROUBĚ - NEJLÉPE NA hrustici@seznam.cz, abych mohla hned zkusit, děkuji (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie