Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kýta se zeleninou

Kýta se zeleninou

Potřebné ingredience

Recept jsem trochu okoukala a upravila a přidala suroviny.
400g vepřové kýty,cibuli,rajče,papriku,půl plátku chleba z pekárny

Postup přípravy

Maso jsem si včera nakrájela a naložila do : pepř,drcený kmín,sušený česnek,grilovací koření bez glutamanu,bio sójová omačka.Do pekárny jsem dala asi 2PL oleje/neměla jsem sádlo/…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Marmeláda

Marmeláda

Potřebné ingredience

500g jahod,
165g želírovacího cukru 3:1,
1PL citronové šťávy

Postup přípravy

Program Džem
Vše rozmixujeme v míse a nalijeme do formy DP.Po ukončení programu nalijeme do skleniček,zavíčkujeme,sklenky otočíme dnem vzhůru.Po deseti minutách sklenky…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jemné koláčky bez kynutí (LZE I BEZ PEKÁRNY)

Jemné koláčky bez kynutí (LZE I BEZ PEKÁRNY)

Potřebné ingredience

500 g hl. mouky, 40 g droždí, 2 dcl oleje, 1/4 l mléka, 2 žloutky, 2 lžíce cukru (část vanilkového), 1 lžička soli, citronová kůra, drobenka, náplň tak ze dvou tvarohů, trocha povidel, bílek na potření.

Postup přípravy

Z trochy mouky, cukru, droždí a vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Mezitím smícháme v míse ostatní suroviny, přidáme hotový kvásek a zpracujeme. Já využívám domací pekárnu -…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jablečný koláč

Jablečný koláč

Potřebné ingredience

280g hladké mouky,1 kypřící práš. do pečiva,3 vejce,40g kakaa,100g cukru krupice,100g změklého másla,300g nastrouhaných jablek (2 velké),1/4 ČL skořice,1 hrst sultánek

Postup přípravy

Program Těsto - bez kynutí
Program Pečení - asi cca 70min
Tip:přidejte ještě hrst nasekaných vlašáků,můžete vynechat kakao nebo hotový rozkrojit a potáhnout čokoládovou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
SUCHARY

SUCHARY

Potřebné ingredience

200ml nízkotučného mléka
100ml vody
30g rozpuštěného másla,nebo hery
500g hladké mouky
20g čerstvých kvasnic
1lžička medu

Postup přípravy

Vše dát do pekárny a spustit program RYCHLÍ
Po upečení nechat vychladnout.Druhý den nakrájet asi na 1cm silné plátky a usušit v troubě při 140°C.Trvá to asi 45-60min.Prostě až…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Žemlovka

Žemlovka

Potřebné ingredience

Housky, jablka,cukr,skořice,máslo.

Postup přípravy

Nakrájíme a namočíme do mléka housky nebo rohlíky či veku,nastrouháme jablka.Dáme vrstvu housek,pak vrstvu jablek,pocukrujeme,posypeme mletou skořicí,rozinkami namočenými v rumu a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Calzonetti-plněná pizza

Calzonetti-plněná pizza

Potřebné ingredience

Těsto:200ml teplé vody,1 vejce,3PL oleje,1ČL cukru,1/2ČL soli,1ČL pizza koření,200g jemně nastrouhaného tvrdého sýru,400g hladké mouky,2,5 ČL sušeného droždí

Náplň: 200g jemně nastrouhaného tvrdého sýru,50g nastrouhané Nivy,2 vejce,100g drobně nakrájené šunky,sůl,pepř a koření dle chuti-smíchat

Postup přípravy

Program Těsto.
Vykynuté těsto vyválíme,vykrajujeme kolečka,plníme náplní,okraje dobře přitiskneme k sobě,potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chléb kladenský

Chléb kladenský

Potřebné ingredience

250ml vlažné vody,1a1/2 čl soli,2čl drceného kmínu,1čl cukru,2pl oleje,200g hladké mouky,200g celozrnné pšeničné mouky,20g solamylu,1čl sušeného droždí

Postup přípravy

Možné přidat semínka,program základní.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Obyčejný žitný chleba

Obyčejný žitný chleba

Potřebné ingredience

http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3973, OPROTI PUVODNIMU RECEPTU jsou suroviny takto: ....350 ml vody,
3 lžíce oleje,
1 lžíce octa,
2,5 lžičky soli,
600 g žitné chlebové mouky,
2 lžičky drceného kmínu,
2 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy

Těsto zpracujeme ručně nebo v pekárně na program "kynuté těsto". Suroviny dáváme do pekárny v uvedeném pořadí. Po cca hodinovém kynutí v pekárně přemísíme na vále, vytvarujeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
MAKOVKY

MAKOVKY

Potřebné ingredience

175 ml mléka, 1 žloutek (bílek na potření), 10 polévkových lžic oleje, špetka soli, 65 g cukru, vanilkový cukr, pár kapek citr. šťávy, 400 g hladké mouky, 1 lžička sušeného droždí

Postup přípravy

Těsto po vykynutí rozdělit na 12 kousků, vytvarovat válečky, ohnout do rohlíčků. Na plechu jsem nechala kynout dost dlouho, snad 3/4 hodiny, potřela zbylým bílkem, posypala mákem…

Zobrazit více...

Kategorie