Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRAHAMOVÉ ROHLÍKY

GRAHAMOVÉ ROHLÍKY

Potřebné ingredience

125-135ml mléka ( trochu ho ohřeji v mikrovlnce ),1 žloutek,1 PL oleje,6 PL celozrnné mouky pšeničné,9 PL hladké mouky,2 PL celozrnné mouky graham,1/2 KL soli,1/2 KL cukru,10 g čerstvých kvasnic ( můžou být i sušené,pak tedy 1 1/2 KL ),bílek na potření..

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program TĚSTO.Já si první dvě minuty hlídám těsto,abych viděla,že se dobře zapracovává,případně přisypu lžíci hl.mouky,či přiliju…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
PODMÁSLOVÝ CHLÉB dle mé fantazie:-)

PODMÁSLOVÝ CHLÉB dle mé fantazie:-)

Potřebné ingredience

250g hladké mouky, 250g špaldové mouky, 1 lžička droždí, 1 lžička cukru, 1,5 až 2 lžičky soli (dle chuti), 3 lžíce oleje, 400ml podmáslí. Semínka a koření dle chuti - 1lžička dýňových, 1 lžička slunečnice loupané, 1lžička len, 1lžička sezamu, 1lžička kmínu.

Postup přípravy

Postupujeme dle daných pravidel. Do nádoby v pekárničce si dáme podmáslí, olej, na to mouku hladkou (já dávám chlebovou mouku pšeničnou) a mouku špaldovou, na jednu stranu si dáme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Dalamánky s meltou z domácí pekárny

Dalamánky s meltou z domácí pekárny

Potřebné ingredience

200 g celozrnné pšeničné mouky | 50 g celozrné žitné mouky | 150 g pšeničné hladké mouky | 250 ml uvařené melty | 3 lžíce oleje | 1,5 lžičky soli | 1 lžička cukru |1/2 bal.sušeného droždí nebo 1/2 kostky čerstvého

Postup přípravy

Do pekárny dáme všechny ingredience, nastavíme program TĚSTO a zapneme. Po zaznění signálu přidáme semínka (slunečnici, sezam, dýni). Po skončení programu rozdělíme těsto na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnná jablečná buchta

Celozrnná jablečná buchta

Potřebné ingredience

200g nahrubo nastrouhaných jablek, 50g rozpuštěného másla, 100g cukru, 1 vejce, 120g celozrnné špaldové hladké mouky bio, 80g polohrubé mouky bio, rozinky, prášek do pečiva bez fosfátů

Postup přípravy

Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program DORT, necháme pár minut hnětat, přidáme rozinky a vypneme program DORT. Zapneme program PEČENÍ a pečeme necelou 1…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Mléčný chléb - vzpomínka na Chorvatsko

Mléčný chléb - vzpomínka na Chorvatsko

Potřebné ingredience

Chleba 750g: Chleba 1000g:
Změklé máslo - 50g - 60g
sůl - 1,5 káv.lž. -2 k.l.
cukr - 2 pol.lžíce - 2,5 p.l.
mléko - 260ml. - 310ml.
mouka hl. - 400g - 470g
droždí - 1 k.l. nebo 2g. - 1,5 k.l nebo 5g.

Postup přípravy

Vkládáme podle přísad ( nejdříve tekuté potom mouku a naposled kvásek z droždí)

Program 1 , peču v pekárně Moulinex OW 300001

Moc dobrý ,komu chutnal bílý chleba v…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jemný grahamový chleba

Jemný grahamový chleba

Potřebné ingredience

300ml podmáslí,2 pol.lžíce oliv.oleje,1 pol.lžíce jabl.octa,2 zarovn.čaj.lžičky soli,1 čaj.lžička cukru,1 čaj.lžička ml.kmínu-drcen.,300 g hladké chleb.mouky / já používám 1.plnohodnotná mouka-z Tesca /,100 g celozrnné pšeničné- jemně mleté mouky,100 g celozrn.pšeničné- GRAHAM mouky. 1,5 zarovn.lžičky instantn.droždí/ s modrým ptákem /,pekárna Eta Siesta

Postup přípravy

Postupně vše vložíme do pekárny-podle napsaného pořadí,SUL do tekutin,CUKR s DROZDIM zamichat nahore DO MOUKY,nechame DLOUHO vykynout-viz.muj jiny recept KMINOVY CHLEBA,
nechám…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Majonézová Bábovka - hrníčková rychlovka!....a prý jde dělat i v domácí pekárně!

Majonézová Bábovka - hrníčková rychlovka!....a prý jde…

Potřebné ingredience

2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice nebo krystalu, 1 a 1/2 hrnku mléka, 6 vrchovatých lžic majonézy, 1 balíček prášku do pečiva, kakao na obarvení poloviny těsta, máslo a hr. mouka na vymazání formy. Můj TIP: Do bábovky se nedávají vajíčka, ale pokud chcete mít tu světlou půlku pěkně do žluta, tak tam přidejte žloutek.

Postup přípravy

postup:

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
plněná sekaná globus v DP

plněná sekaná globus v DP

Potřebné ingredience

1 vanička,asi 1kg syrové sekané globus.může být i bavorská,kys okurky,cihla vcelku,paprika,trvrdý salám

Postup přípravy

vyndáme sekanou z alobalové misky do formy bez háků,napatláme jí tam :-)) a napícháme proužky kys.okurky,červené papriky a tvrdého salámu a proužky cihly,zahladíme at nic nečouhá…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynuté těsto

Kynuté těsto

Potřebné ingredience

2 žloutky, 150g másla, 250 ml mléka, 500g hladká mouka, 50 g cukr, lžička soli, droždí

Postup přípravy

Rozpustíme máslo, dáme do pekárny mléko, rozpuštěné máslo, žloutky, mouku, cukr, sůl a droždí - v uvedeném pořadí. Zapneme program - příprava těsta.

Z těsta pak můžeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
SLADKÉ ROHLÍČKY ...těsto z DP ( nadýchané jako obláčky )

SLADKÉ ROHLÍČKY ...těsto z DP ( nadýchané jako obláčky…

Potřebné ingredience

175 ml mléka,1 žloutek, 70g rozpuštěné lukany ( cukrářské ),špetka soli,citronová kůra, 400g hladké mouky, 40g cukru ( krupice ), vanilkový cukr, 1/2 kvasnic, rozinky, mák ( na posypání ), v mém případě slunečnicová semínka obalená v polevě, bílek na potření..
Tento recept je původně od paní Danuše,které tímto děkuji.

Postup přípravy

Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program těsto..Po 10 minutách hnětení, přidáme rozinky ( nemusí být ).Po skončení celého programu,těsto vytáhneme…

Zobrazit více...

Kategorie