Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
NEJÚŽASNĚJŠÍ VELIKONOČNÍ PLETENEC (nebo mazanec, vánočka) nejen v domácí pekárně!

NEJÚŽASNĚJŠÍ VELIKONOČNÍ PLETENEC (nebo mazanec,…

Potřebné ingredience

580-600 g hladké mouky (a ještě trochu na případné podsypání, je-li těsto řídké), 120 g cukru, 1 cukr vanilkový 1/4 l mléka, 30 g droždí (klidně tak 3/4 kostičky) nebo sáček instantního, 2 vejce + 1 na potření, 120 g Hery, hrst rozinek předem namočených v rumu, lžička soli a sekané mandle, špetka muškátového květu a lžička citrónového aroma Dr.Oetker, nebo nastrouhaná citrónová kůra

Postup přípravy

Těsto zaděláme klasickým způsobem, nebo máme-li domácí pekárnu, dáváme postupně ingredience takto. (postup při ručním zadělávání najdete u mě v receptech na vánočku!)

1/4…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
KYNUTÉ BUCHTY Z DOMÁCÍ PEKÁRNY-OPRAVDU MOOOC DOBRÉ,NADÝCHANÉ A JEDNODUCHÉ!

KYNUTÉ BUCHTY Z DOMÁCÍ PEKÁRNY-OPRAVDU MOOOC DOBRÉ…

Potřebné ingredience

50 DKG HLADKÉ MOUKY,
10 DKG CUKRU KRUPICE,
10 DKG HERY NABO NĚCO PODOBNÉHO,
1 VEJCE,
1 VANILKOVÝ CUKR,
1 BALÍČEK SUŠENÉHO DROŽDÍ,
1/4 L. MLÉKA,
ŠPETKA SOLI,
TROCHU CITRON.KŮRY,
NA NÁPLŇ TŘEBA POVIDLA,TVAROH,MÁK.

Postup přípravy

VŠECHNY PŘÍSADY DÁME DO PEKÁRNY-JAKO VŽDY NEJPRVE TEKUTÉ A DÁLE OSTATNÍ.ZAPNEME PROGRAM PŘÍPRAVA TĚSTA,NECHÁME CELOU HODINU VYKYNOUT.PAK TĚSTO DÁME NA VÁL A PODSYPEME MOUKOU ABY…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
SELSKÝ CHLÉB - SMĚS LIDL

SELSKÝ CHLÉB - SMĚS LIDL

Potřebné ingredience

500g směsi na selský chléb z Lídlu,
270ml vody , 3 lžičky bílého jogurtu,
různá semínka podle chuti

Postup přípravy

Dáme do pekárny vodu, jogurt a směs . Zapneme program na rychlý chléb (asi 2,5 hodiny), velikost 750g, střední kůrka. Po signálu přidáme semínka.
Výborný, nadýchaný.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
DÝŇOVÝ CHLÉB

DÝŇOVÝ CHLÉB

Potřebné ingredience

Žitná chlebová mouka 250g; pšeničná chlebová mouka 150g; hladká mouka - obyč. 100g; 1 lžíčku sušeného droždí; špetka cukru; sůl; 2 lžíce olivového oleje; 300 ml vody; dýňová semínka

Postup přípravy

Do domácí pekárny naleju vodu, přidám olej, nasypu mouku, sůl, sušené droždí, cukr a semínka - množství si každýurčí sám, jak má rád. Mám pekárnu Tesco a nastavila jsem program 1.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Actimel z pekárny

Actimel z pekárny

Potřebné ingredience

1 l mléka,1 lahvička actimelu

Postup přípravy

rozmíchala jsem mimo pekárnu,vlila do formy.pustila jsem program pečení na 2-3 minuty,odhadem tak 3/4 hodiny nechala stát a to jsem opakovala 3krát.po 3.pečení jsem nechala v…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bagety

Bagety

Potřebné ingredience

300ml vody,1 PL medu,1,5 ČL soli,1 PČL cukru,300g hladká mouka,250g polohrubá mouka,1/3 droždí nebo 1,5lžičky sušeného,2 PL olivový olej,2-3 PL slunečnice

Postup přípravy

V pekárně těsto,pokud bude mazlavé,tak po lžičkách pomalu přidat hladkou mouku,pak vytvarovat bagety,nechat kynout,pak potřít slanou vodou a péct cca při 200stupňích asi 15-20…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ROHLÍKY SE SÝREM  NEBO TĚSTO NA  PIZZU Z  DOMÁCÍ PEKÁRNY

ROHLÍKY SE SÝREM NEBO TĚSTO NA PIZZU Z DOMÁCÍ…

Potřebné ingredience

250 ml vody,
5 lžic oliv.oleje(nebo normální rostliný),
2 lžičky soli,
500g hlad.mouky,
1 lžička droždí,
sýr (plátkový)

Postup přípravy

VŠE DÁME DO PEKÁRNY A ZAPNEME PROGRAM PŘÍPRAVA TĚSTA,AŽ TĚSTO VYKYNE PLETEME TŘEBA HOUSTIČKY A ZAHNEME JE DO TVARU ROHLÍKU,JAKO JSEM UDĚLALA JÁ,MŮŽEME POTŘÍT VAJÍČKEM(JÁ JSEM…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
chlebík s příchutí bramboráku

chlebík s příchutí bramboráku

Potřebné ingredience

mouka-žitná a pšeničná,bramborák v prášku,sušené droždí,vodu, olej, cukr ,sůl ,voda ,kmín

Postup přípravy

Chlebík pečený v domácí pekárně z teska.
1 a 1/3šálku vody o pokojové teplotě
1 tbsp rostliný olej na vaření(polévková lžíce)
1 tsp soli (kávová lžička)
2 šálky…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pikantní italské bulky s uzeným sýrem

Pikantní italské bulky s uzeným sýrem

Potřebné ingredience

250 ml vody,
2 lžíce bílého jogurtu,
2 lžíce másla,
1 lžička cukru,
1 lžička soli,
330 g hladké mouky,
40 g hladké pohankové mouky,
7 g sušeného droždí,

NÁPLŇ:
do každého bochánku obdelník eidamu 3x2x2 cm
a rozmačkaný strouček česneku (nebo cibulky kdo nemusí česnek) a
italské koření (já použila "formaggio" ale dá se použít i hrubozrnné koření "na steaky")

NAVRCH:
uzené plátky sýra,
1 vajíčko,
italské koření (formaggio),
sůl

Postup přípravy

* těsto vypracujeme v pekárně a necháme jej tam vykynout
* rozdělíme na 12 ks ze kterých uděláme placičky a naplníme sýrem, kořením a česnekem,
zaděláme (jako sladké…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vánočka pečená v pekárně

Vánočka pečená v pekárně

Potřebné ingredience

160ml mléka,1žloutek,(pokud peču bez žloutku dávám 180ml mléka)90g rozehřátého tuku(hera,máslo),260g polohrubé mouky,130g hladké mouky,1PL sójové mouky,1PL pšeničných klíčků( nemusíte dávat,já jsem už několik let zvyklá a přidávám opravdu do všeho),60-80g cukru,špetka soli a muškátového oříšku,2 a půl KL droždí,citrónová kůra,rozinky, nasekané mandle nebo vlašské ořechy

Postup přípravy

Vše dejte do DP v uvedeném pořadí,rozinky a vlašáky nebo mandle přidejte po pípnutí.Pekla jsem program klasik,světlá kůrka.

Zobrazit více...

Kategorie