Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
KYNUTÉ HOUSTIČKY(JAK OD PEKAŘE)

KYNUTÉ HOUSTIČKY(JAK OD PEKAŘE)

Potřebné ingredience

PEKLA JSEM PODLE RECEPTU PANÍ IvanyV. (I+K) ID 8475

Postup přípravy

vÝBORNÉ TĚSTO,KRÁSNĚ SE S NÍM PRACUJE A HOUSTIČKY CHUTNAJÍ VÝBORNĚ!!!!!

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
kváskový špaldový chléb

kváskový špaldový chléb

Potřebné ingredience

500 g hladké celozrnné špaldové mouky, voda, 10 lžic kvásku, 15 g soli, kmín

Postup přípravy

dám na program "příprava těsta", poté nechám kynout u radiátoru 12 hodin, poté peču v domácí pekárně. Před kynutím si nezapomeňte vyndat hnětací háky.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
přírodní kvásek

přírodní kvásek

Potřebné ingredience

bio žitná mouka hladká, voda

Postup přípravy

první den smícháme 200 ml vlažné vody a 200g žitné mouky, poprášíme moukou, dáme na teplé místo,nejlépe u radiátoru, přikryjeme utěrkou a necháme kvasit do druhého dne. Druhý den…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
špaldový bio chléb

špaldový bio chléb

Potřebné ingredience

350 ml vlažné vody, 3 lžíce jablečného bio octa, 350g hladké celozrnné špaldové bio mouky, 350g hrubé celozrnné bio mouky, 15 g soli, droždí (nejlépa Alnatura), 2 lžičky bio mletého kmínu Sonnentor

Postup přípravy

dáme na program Sprint nebo Klasik.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Buchty Honzovky - recept mojí maminky

Buchty Honzovky - recept mojí maminky

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 250 ml vlažného mléka, 75g cukru, půl lžičky soli, 2 žloutky, 100ml rostl. oleje, 1/2 kvasnic

Postup přípravy

Všechno dáme do DP a nastavíme program těsto nebo vypracuji klasicky. Vlažné mléko smíchám s cukrem a rozdrobenými kvasnicemi. Pak dám mouku do velké mísy a doprostřed přidám…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
MAZANEC NEBO VÁNOČKA Z DOMÁCÍ PEKÁRNY-PROGRAM PŘÍPRAVA TĚSTA.

MAZANEC NEBO VÁNOČKA Z DOMÁCÍ PEKÁRNY-PROGRAM PŘÍPRAVA…

Potřebné ingredience

1 ODMĚRKA=200 ML.
----------------------------------
100 ML OLEJE,
150 ML MLÉKA,
1 CELÉ VEJCE,
3 ODMĚRKY POLOHRUBÉ MOUKY,
1 SÁČEK SUŠ.KVASNIC,
1/2 LŽIČKY SOLI,
7 DĚTSKÝCH POLÉVKOVÝCH LŽIC CUKRU,
1 VANILKOVÝ CUKR,
ROZINKY,OŘÍŠKY,KANDOVANÉ OVOCE,
VAJÍČKO NA POTŘENÍ MAZANCE.

Postup přípravy

VŠE NANDÁME DO PEKÁRNY-NASTAVÍME PROGRAM PŘÍPRAVA TĚSTA,PO VYKYNUTÍ VYTVOŘÍME MAZANEC A POTŘEME VAJÍČKEM,NECHÁME JEŠTĚ ASI 1/2 HODINY KYNOUT NA PEKÁČI,POTOM DÁME PÉCT A PEČEME DO…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
rohlíky

rohlíky

Potřebné ingredience

600g hladké mouky, 1lžička soli, 1lžička cukru, 42g čerstvého droždí, 1vejce+1na potření 150ml sádla, 1/4l mléka

Postup přípravy

těsto připravíme v pekárně, rozdělíme na stejné bochánky (já dělám 12 až 15) uděláme rohlíky, které necháme ještě 30-40 min kynout na plechu potřeme vajíčkem (můžeme i vejíčkem s…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ČESNEKOVÝ CHLEBA- fakt dobrý,u nás se sní ještě za tepla

ČESNEKOVÝ CHLEBA- fakt dobrý,u nás se sní ještě za…

Potřebné ingredience

1 šálek je 200ml.


1 a 1/3 šalku vody o pokojové teplotě,
polevková lžíce oleje,
čajová lžička Sůl,
3 a 1/3 šálku chlebové mouky (dávám i hladkou,když nemám chlebovou),
1 čajová lžička cukru,
2 čajové lžičky sušených kvasnic,
a ještě tam přidávám 3 stroužky česneku roztlačenho,je pak chutově lepší.

Postup přípravy

Dáme do pekárny, a pečeme na programu 1 ZÁKLADNÍ.
Pozor na poměr vody a mouky,když je tam vic vody,tak se chleba propadne,dávám radši o trochu mouky víc

Dobrou chuť :-))

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ROHLÍKY SE SÁDLEM Z DOMÁCÍ PEKÁRNY

ROHLÍKY SE SÁDLEM Z DOMÁCÍ PEKÁRNY

Potřebné ingredience

220 ml vlažné vody, 50g změklého sádla (ne studené!), 1 vejce - nemusí být, 400g hladké mouky,1 lžička cukru, 1,5-2 lžičky soli a 1,5 lžičky sušeného droždí. Na potření vejce a mák

Postup přípravy

vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, zapneme program kynutá těsta. Těsto po vykynutí rozdělíme na 10-12 kousků (záleží, jak velké rohlíky chceme mít) a děláme jednotlivé…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
PODMÁSLOVÝ CHLÉB

PODMÁSLOVÝ CHLÉB

Potřebné ingredience

330 ml podmáslí, 2 PL olivového oleje, 15 dkg pšeničné celozrnné mouky, 20 dkg žitné hladké mouky, 15 dkg hladké bílé mouky, 1 ČL cukru, 2 ČL soli, 1,5 ČL droždí, 2 ČL chlebového koření. Semínka: kmín, slunečnice, len, sezam, tykev, vločky.....2 hrsti po zapípání pekárny.

Postup přípravy

V uvedeném pořadí dáme do pekárny. Těsto hlídám, někdy je třeba přidat trochu mouky. Po signálu přidám semínka. Háky vyndavám, když je na displeji čas 1.45. Těsto urovnám mokrýma…

Zobrazit více...

Kategorie