KYNUTÉ HOUSTIČKY(JAK OD PEKAŘE)
Potřebné ingredience
PEKLA JSEM PODLE RECEPTU PANÍ IvanyV. (I+K) ID 8475
Postup přípravy
vÝBORNÉ TĚSTO,KRÁSNĚ SE S NÍM PRACUJE A HOUSTIČKY CHUTNAJÍ VÝBORNĚ!!!!!
kváskový špaldový chléb
Potřebné ingredience
500 g hladké celozrnné špaldové mouky, voda, 10 lžic kvásku, 15 g soli, kmín
Postup přípravy
dám na program "příprava těsta", poté nechám kynout u radiátoru 12 hodin, poté peču v domácí pekárně. Před kynutím si nezapomeňte vyndat hnětací háky.
přírodní kvásek
Potřebné ingredience
bio žitná mouka hladká, voda
Postup přípravy
první den smícháme 200 ml vlažné vody a 200g žitné mouky, poprášíme moukou, dáme na teplé místo,nejlépe u radiátoru, přikryjeme utěrkou a necháme kvasit do druhého dne. Druhý den…
špaldový bio chléb
Potřebné ingredience
350 ml vlažné vody, 3 lžíce jablečného bio octa, 350g hladké celozrnné špaldové bio mouky, 350g hrubé celozrnné bio mouky, 15 g soli, droždí (nejlépa Alnatura), 2 lžičky bio mletého kmínu Sonnentor
Buchty Honzovky - recept mojí maminky
Potřebné ingredience
500g hladké mouky, 250 ml vlažného mléka, 75g cukru, půl lžičky soli, 2 žloutky, 100ml rostl. oleje, 1/2 kvasnic
Postup přípravy
Všechno dáme do DP a nastavíme program těsto nebo vypracuji klasicky. Vlažné mléko smíchám s cukrem a rozdrobenými kvasnicemi. Pak dám mouku do velké mísy a doprostřed přidám…
MAZANEC NEBO VÁNOČKA Z DOMÁCÍ PEKÁRNY-PROGRAM PŘÍPRAVA…
Potřebné ingredience
1 ODMĚRKA=200 ML.
----------------------------------
100 ML OLEJE,
150 ML MLÉKA,
1 CELÉ VEJCE,
3 ODMĚRKY POLOHRUBÉ MOUKY,
1 SÁČEK SUŠ.KVASNIC,
1/2 LŽIČKY SOLI,
7 DĚTSKÝCH POLÉVKOVÝCH LŽIC CUKRU,
1 VANILKOVÝ CUKR,
ROZINKY,OŘÍŠKY,KANDOVANÉ OVOCE,
VAJÍČKO NA POTŘENÍ MAZANCE.
Postup přípravy
VŠE NANDÁME DO PEKÁRNY-NASTAVÍME PROGRAM PŘÍPRAVA TĚSTA,PO VYKYNUTÍ VYTVOŘÍME MAZANEC A POTŘEME VAJÍČKEM,NECHÁME JEŠTĚ ASI 1/2 HODINY KYNOUT NA PEKÁČI,POTOM DÁME PÉCT A PEČEME DO…
rohlíky
Potřebné ingredience
600g hladké mouky, 1lžička soli, 1lžička cukru, 42g čerstvého droždí, 1vejce+1na potření 150ml sádla, 1/4l mléka
Postup přípravy
těsto připravíme v pekárně, rozdělíme na stejné bochánky (já dělám 12 až 15) uděláme rohlíky, které necháme ještě 30-40 min kynout na plechu potřeme vajíčkem (můžeme i vejíčkem s…
ČESNEKOVÝ CHLEBA- fakt dobrý,u nás se sní ještě za…
Potřebné ingredience
1 šálek je 200ml.
1 a 1/3 šalku vody o pokojové teplotě,
polevková lžíce oleje,
čajová lžička Sůl,
3 a 1/3 šálku chlebové mouky (dávám i hladkou,když nemám chlebovou),
1 čajová lžička cukru,
2 čajové lžičky sušených kvasnic,
a ještě tam přidávám 3 stroužky česneku roztlačenho,je pak chutově lepší.
Postup přípravy
Dáme do pekárny, a pečeme na programu 1 ZÁKLADNÍ.
Pozor na poměr vody a mouky,když je tam vic vody,tak se chleba propadne,dávám radši o trochu mouky víc
Dobrou chuť :-))
ROHLÍKY SE SÁDLEM Z DOMÁCÍ PEKÁRNY
Potřebné ingredience
220 ml vlažné vody, 50g změklého sádla (ne studené!), 1 vejce - nemusí být, 400g hladké mouky,1 lžička cukru, 1,5-2 lžičky soli a 1,5 lžičky sušeného droždí. Na potření vejce a mák
Postup přípravy
vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, zapneme program kynutá těsta. Těsto po vykynutí rozdělíme na 10-12 kousků (záleží, jak velké rohlíky chceme mít) a děláme jednotlivé…
PODMÁSLOVÝ CHLÉB
Potřebné ingredience
330 ml podmáslí, 2 PL olivového oleje, 15 dkg pšeničné celozrnné mouky, 20 dkg žitné hladké mouky, 15 dkg hladké bílé mouky, 1 ČL cukru, 2 ČL soli, 1,5 ČL droždí, 2 ČL chlebového koření. Semínka: kmín, slunečnice, len, sezam, tykev, vločky.....2 hrsti po zapípání pekárny.
Postup přípravy
V uvedeném pořadí dáme do pekárny. Těsto hlídám, někdy je třeba přidat trochu mouky. Po signálu přidám semínka. Háky vyndavám, když je na displeji čas 1.45. Těsto urovnám mokrýma…