Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
vánočkový cop plněný čokooříškovým krémem

vánočkový cop plněný čokooříškovým krémem

Potřebné ingredience

380 g hladké mouky, 80g cukru, citr. kůra nebo 1 ČL citrónového aroma, 120 ml mléka,1/2 droždí nebo 2 ČL sušeného, 1 vejce, 75 g Hery(tu si trochu povolte v mikrovlnce),1 ČL rumu, špetka soli a špetka ml.muškátového květu. čokooříškový krém Finetti nebo Nutela,trochu ml.ořechů. Na potření rozšlehané vejce a na posyp sekané mandle.

Postup přípravy

Do pekárny dáme nejprve tekuté suroviny(mléko+vejce+Hera+rum+aroma),potom mouku,do důlku uprostřed droždí,na jednu stranu cukr,na druhou sůl a ml.muškát.

program:příprava…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba

Chleba

Potřebné ingredience

350 ml vody,necelé 2 lžíčky soli, špetku cukru,1/2 PL oleje,1/2 PL octa,1/2 PL kmínu,200 g hl.mouky,200 g pšeničná chlebová,1/2 sáčku německé směsi - vícezrná,200 g žitná mouka,necelé 1/4 droždí(kostka),mléko na potření..

Postup přípravy

Všechny suroviny dala do pekárny na program těsto č.8 DEMO 3955 asi v polovině kynutí,jsem vyndala a propracovala na desce a dala na pečící papír kynout asi 15 - 20 min.,před…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Maková bábovka - hrníčková

Maková bábovka - hrníčková

Potřebné ingredience

2 velká vejce, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 1 hrnek máku - semlít, 1 vanilkový cukr, 2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1 pečivový prášek, špetka soli, citrónová kůra a šťáva, 1PL kakaa

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem a citr. kůrou, pak zašleháme olej a mléko. Zamícháme mák a mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Trošku těsta odebereme a zamícháme do něj kakao.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pizza z domácí pekárny

Pizza z domácí pekárny

Potřebné ingredience

Těsto: 250 g hladké mouky, 0,1 l vlažné vody, 1/2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1/2 sáčku sušeného droždí, 2 lžíce oleje, 2 lžíce mléka.Do pekárny dáme nejprve všechny tekuté složky, sůl a pak mouku, cukr a droždí. Toto těsto se vždy povede a velmi dobře se s ním pracuje.Pizza na obrázku - rajčatové sugo, mozzarella, prosciutto crudo, pizza koření

Postup přípravy

peču jen asi 10 minut

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
+++ CELOZRNNÝ CHLÉB +++

+++ CELOZRNNÝ CHLÉB +++

Potřebné ingredience

350 ml mléka, 3 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1,5 lžičky chlebového koření nebo kmínu, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 100 g hladké mouky, 200g celozrnné žitné mouky, 200g celozrnné pšeničné mouky, 1,25 lžičky droždí, semínka dle chuti

Postup přípravy

Všehny suroviny dle uvedeného pořadí dáme do domácí pekárny a pečeme..

Program: celozrnný chléb, velikost střední, kůrka střední nebo tmavá

Opět moc dobrý zdravý…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynuté mušličky

Kynuté mušličky

Potřebné ingredience

těsto: 250 ml mléka, 70 g rozpuštěného másla nebo hery, 70 g cukru krupice, špetka soli, 1 vejce, 500 g hladké mouky, 20 g čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí náplň: 150 g mletého máku, moučkový cukr, 3-4 vrchovaté lžíce povidel, 1 lžička skořice, trochu mléka dále: 1 vejce, 1 lžíce mléka, moučkový cukr, mletá skořice

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, buď klasickým způsobem nebo v domácí pekárně. Necháme vykynout. Pak ho rozválíme na tloušťku asi půl centimetru a vykrajujeme kolečka o…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba kmínový

Chleba kmínový

Potřebné ingredience

35 dkg hl.mouky ,15 dkg chlebové pšeničné,10 dkg žitné chlebové,10 dkg chlebová směs,2 ČL soli,1 PL kmínu,1 ČL cukru,1/2 droždí kostky,1 PL oleje olivový,400 ml vody

Postup přípravy

Do pekárny dáme vše podle postupu od vody o mouku.Dám na program těsto č.8 a po vykynutí udělám večku chléb a peču na 170 C 1,05 h.Během pečení potírám vodou s mašlovačkou.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ČESNEKOVÉ TROJÚHELNÍČKY

ČESNEKOVÉ TROJÚHELNÍČKY

Potřebné ingredience

500 ML MLÉKA 100 ML OLEJE 1 LŽIČKA CUKRU 2 LŽIČKY SOLI 750G HL.MOUKY 42G ČERSTVÉHO DROŽDÍ NÁDIVKA: 125 G ZMĚKL.MÁSLA,SŮL,13 STROUŽKŮ ČESNEKU+2 ŽLOUTKY

Postup přípravy

DÁME DO DOMÁCÍ PEKÁRNY PŘÍSADY,PROGRAM TĚSTO.ROZDĚLÍME NA 4 DÍLY,POTŘEME NÁDIVKOU,MŮŽEME PLNIT SALÁMEM,SÝREM.
ZAVINEME JEKO ZÁVIN A POTŘEME ZBYLOU NÁDIVKOU,POSYPEME VEGETOU…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VÝBORNÝ CHLEBÍK S PODMÁSLÍM

VÝBORNÝ CHLEBÍK S PODMÁSLÍM

Potřebné ingredience

310G PODMÁSLÍ,50G BÍLÉHO JOGURTU,2 LŽÍCE OLEJE,1 LŽIČKA OCTA,1 KS VAŘENÉ BRAMBORY-NASTROUHAT,380G HL.MOUKY,120 G ŽITNÉ CHLEBOVÉ MOUKY,2 LŽIČKY SOLI,2 LŽIČKY CUKRU,1 LŽIČKA INSTANTNÍHO DROŽDÍ,1 LŽIČKA KMÍNU-DRCENÉHO.

Postup přípravy

VŠE DÁME DO PEKÁRNY JAK JE NAPSÁNO ,PROGRAM ZÁKLADNÍ.
DOPORUČILA MI HO ŠVAGROVÁ A PO UPEČENÍ JSME HO HNED
SNĚDLI,TAK BYL DOBRÝ.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
+++ PIVNÍ CHLÉB +++

+++ PIVNÍ CHLÉB +++

Potřebné ingredience

250 ml piva, 5 lžic vody, 1,5 -2 lžičky soli , 2 lžíce oleje, kmín dle chuti , 350 g hladké mouky , 150 g žitné chlebové mouky , 1 lžička droždí , semínka dle chuti

Postup přípravy

Vše v uvedeném pořadí dáme do pekárny a je to :) Program - základní, velikost - velký, kůrka - světlá nebo střední

Dobrou chuť
♥ Lenka

Zobrazit více...

Kategorie