Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Koláče a makovníky - těsto z DP

Koláče a makovníky - těsto z DP

Potřebné ingredience

recept paní Zdeňky K. (..Zdenka) ID 180892 500g pol. mouky, 1 tuk omega ( nasrouhaný jemně ), 1 droždí ( ne celé - kousek odebrat ), 1 celé vejce, 1 žloutek, 10KL cukru krupice KL= kávová lžička, 125ml mléka, špetka soli.

Postup přípravy

Recept je od paní Zdeňky, akorát já jsem byla líná astrčila jsem všechny přísady do domácí pekárny.
Opravdu se s těstem výborně pracuje.
Jedny jsem plnila tvarohem nahoru,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Slepované perníčky - druhý den měkké

Slepované perníčky - druhý den měkké

Potřebné ingredience

Těsto: 2 celé vejce, 20 dkg mletého cukru, 1 lžička mleté skořice, ½ lžičky mletého hřebíčku, ½ lžičky mletého nového koření, kůra z půlky citronu (omytý v horké vodě), ½ lžičky jedlé sody, 4 polévkové lžíce tekutého medu, 30 dkg hladké mouky. Náplň: kyselkavá marmeláda, trochu skořice, trochu rumu, asi 2 hrsti mletých ořechů.

Postup přípravy

Tento recept mám od kamarádky, dávka je asi na 50 slepených perníčků.
Těsto můžete připravit v robotu nebo šlehačem, ale také jsem letos zkoušela v domácí pekárně a výsledek…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
KOKOSOVÁ ROLÁDA  nepečená - těsto z domácí pekárny

KOKOSOVÁ ROLÁDA nepečená - těsto z domácí pekárny

Potřebné ingredience

Tmavé těsto: 2 dcl mléka, 1 dcl rumu, 1/2 kg pomletých piškotů, 30 dkg cukru moučka, 5 lžic kakaa (Holandské). Kokos na podsypání. Světlé těsto: 25 dkg rozpuštěného másla, 25 dkg mletého cukru, 25 dkg strouhaného kokosu.

Postup přípravy

Nejdříve uděláme světlé těsto - suroviny dle pořadí vložíme do pekárny - program těsto - asi 5 minut.
Potom tmavé těsto - suroviny dle pořadí vložíme do pekárny - program těsto…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
MEDVĚDÍ TLAPKY - těsto z domácí pekárny

MEDVĚDÍ TLAPKY - těsto z domácí pekárny

Potřebné ingredience

210 g rozpuštěné Hery, 2 žloutky, 270 g polohrubé mouky, 30 g kakaa, 100 g mletých ořechů nebo mandlí, 160 g moučkového cukru,2 lžičky mleté skořice, citron. kůra z 1/2 citronu, asi 4 rozemleté hřebíčky, trochu mletého nového koření.

Postup přípravy

Suroviny dáme dle pořadí jak mám napsané do domácí pekárny, program těsto necháme pracovat asi 5 - 10 minut. Těsto dáme odležet do lednice asi na 2 hodiny, potom vtlačíme do tukem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
LINECKÉ - těsto z domácí pekárny

LINECKÉ - těsto z domácí pekárny

Potřebné ingredience

recept od paní Lucie Jelínkové - ID 23709 280 g tuku (Hera nebo máslo), 2 žloutky, šťáva z 1/2 citronu (pokud je malý, tak i celý), 300 g hladké mouky, 200 g Solamylu, 180 g cukr moučka, marmeláda na slepení

Postup přípravy

VŠECHNY SUROVINY VLOŽÍME DLE NAPSANÝCH SUROVIN DO PEKÁRNY A ZAPNEME PROGRAM TĚSTO. NECHÁME PRACOVAT ASI 5 - 10 MINUT. POTOM DÁME DO MIKROTEN. SÁČKU A NECHÁME ODLEŽET.
PEČEME…

Zobrazit více...

Kategorie