Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Slepované perníčky - druhý den měkké

0.0
Slepované perníčky - druhý den měkké

Potřebné ingredience

Těsto:
2 celé vejce, 20 dkg mletého cukru, 1 lžička mleté skořice, ½ lžičky mletého hřebíčku, ½ lžičky mletého nového koření, kůra z půlky citronu (omytý v horké vodě), ½ lžičky jedlé sody, 4 polévkové lžíce tekutého medu, 30 dkg hladké mouky.

Náplň:
kyselkavá marmeláda, trochu skořice, trochu rumu, asi 2 hrsti mletých ořechů.

Postup přípravy

Tento recept mám od kamarádky, dávka je asi na 50 slepených perníčků.
Těsto můžete připravit v robotu nebo šlehačem, ale také jsem letos zkoušela v domácí pekárně a výsledek byl úplně stejný a téměř bez práce.

PŘÍPRAVA V ROBOTU NEBO ŠLEHAČEM
Všechny výše uvedené ingredience třeme asi 10 minut. Potom přidáme 4 polévkové lžíce tekutého medu a 30 dkg hladké mouky. Mícháme v robotu nebo hnětačem dokud nám to těsto dovolí, zbytek dopracujeme rukama. Těsto se hodně lepí na ruce a je řídké - je to normální. Dáme do mikrotenového sáčku odležet do lednice na 1 den (nebo přes noc).

PŘÍPRAVA V DOMÁCÍ PEKÁRNĚ
Do pekárny dáme ingredience v pořadí, jak je uvedeno nahoře. Zapneme program těsto a necháme míchat asi 10 minut (hmota by měla zesvětlat). Pokud něco zůstane na bocích formy, tak je stěrkou setřeme. Po 10 minutách pozastavíme program a přidáme 4 polévkové lžíce tekutého medu a 30 dkg mouky. Spustíme znovu program asi na 5 minut. Těsto dáme do sáčku a do lednice (přes noc nebo na 1 den - klidně i déle).

Upečené perníčky slepujeme náplní. Hmota nemá být moc tuhá ani nemá téct.
Perníčky díky této náplni za pár hodin krásně změknou.


Těsto podsypáváme hladkou moukou, vykrojené perníčky pečeme na pečícím papíru. Dáváme je hodně od sebe, protože nabudou. Pečeme v rozpálené troubě na 200 stupňů Celsia asi jen
4 – 6 minut (do světle hnědé barvy). Z této dávky je asi 50 kusů slepovaných perníčků.
Někdy se může stát, že perníčky po vytažení z trouby jsou krásně nafouklé a na vzduchu jakoby spadnou. Zatím jsem nepřišla na to, čím to je. Ale chuti to určitě neubere.

více perníčků

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie