Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Fantastický celozrnný chlebík s vločkami

Fantastický celozrnný chlebík s vločkami

Potřebné ingredience

500ml vody...2PL oleja...1PLoctu...350g hladkej múky...40g ovsených vložiek...1/3ČL práškového vitamínu C (ten som zatiaľ nedala, ale mám ho objednaný v lekárni = antioxidant + vraj zlepšuje pekárske vlastnosti múky)...1ČL cukru...1PL soli...1PL rasce (=kmín)...350g zmesi celozrnnej špaldovej a celozrnnej žitnej (ja som dala pšeničnú a žitnú)...1,5ČL sušeného droždia...po zvuk.signále semienka podľa chuti. Mám DP Moulinex, dala som na program 3 (celozrnný) - kôrka stredná - váha stredná

Postup přípravy

Tento vynikajúci chlebík som našla na dama.cz, kľudne by som vydržala "o suchom chlebe", ak by som mala jesť tento. Nestihla som ho ani odfotiť celý, tlačím už druhý kúsok teraz…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba

Chleba

Potřebné ingredience

2 hrnky vody, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 lžičky kmínu, 3 hrnky hladké mouky, 2 hrnky žitné chlebové mouky, 1 lžička sušeného droždí hrnek = 200 ml

Postup přípravy

Ingredience vložíme do pekárny a zapneme program Základní, velikost bochníku II, barva kůrky světlá.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ŠKVARKOVÉ PLACKY (opravdu vynikající)

ŠKVARKOVÉ PLACKY (opravdu vynikající)

Potřebné ingredience

30dkg hladké mouky,15dkg posekaných škvarků,5dkg vařených brambor,1vejce,2dkg droždí,asi 1dcl piva,špetka cukru a sůl

Postup přípravy

Já zadělávám v domácí pekárně a dělám z dvojité dávky.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
CELOZRNÝ CHLÉB, vždy povedený a moc dobrý

CELOZRNÝ CHLÉB, vždy povedený a moc dobrý

Potřebné ingredience

380 - 400ml teplé vody, 2 PL jablečného octa, trošku olivového oleje cca půl lžičky - celá, 400g hladké mouky, 100g žitné celozrnné mouky, 100g pšeničné celozrnné mouky, 2 ČL soli, 2 ČL cukru, 1 ČL droždí ( dávám hodně plnou a ještě trošku přisypu) , 2 ČL drceného kmínu.

Postup přípravy

Dáme do pekárny v uvedeném pořadí. Program BASIC (1). Cukr, sůl a kmín dávám do různých rohů aby nebyly u sebe. Droždí dávám do středu do menšího důlku. po časovém signálu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Langoše a housky

Langoše a housky

Potřebné ingredience

• 200 ml mléka • 1 vajíčko • 1 bílý jogurt • 2 lžíce oleje • 500 g hladké mouky • ½ KL jedlé sody –nesmí přijít ke kvasnicím každé sypu do jiného rohu pekárny, nebo promíchám s moukou • 1 KL soli –stejné jako u sody • sušené droždí

Postup přípravy

Příprava:
Vše postupně podle receptu dáme do pekárny. Spustíme program TĚSTO. Z hotového těsta smažíme langoše. Zbylé těsto můžeme zamotat a upéct jako housky.
Před pečením…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
MAZANEC Z PEKÁRNY

MAZANEC Z PEKÁRNY

Potřebné ingredience

350 ml mléka, 50g másla+50g sádla rozpustit, 500g polohrubé mouky, 5-7 lžic cukru krystalu, 1 vanilkový cukr, štipka soli, 1 čajová lžička sušeného droždí. po signálu:hrozinky,nebo mandle

Postup přípravy

Do pekárny dávám v napsaném pořadí.Jen mléko trochu ohřeji.Nechám zchladit rozpuštěný tuk.Cukru dávám raději těch 7 lžic.A chutnější pro nás je s lupínkama mandlí,které tam vhodím…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
PIVNÍ CHLÉB Z DOMÁCÍ PEKÁRNY

PIVNÍ CHLÉB Z DOMÁCÍ PEKÁRNY

Potřebné ingredience

250ml světlého piva,100ml vody,300 g hladké mouky,200 g celozrnné pšeničné mouky-(já dávám jen mouku do domácí pekárny na chleba z Kauflandu),2 lžičky drceného kmínu,1,5 lžičky soli,1 lžička sušeného droždí po zvukovém signálu:šunkový salám nakrájený na kostičky

Postup přípravy

Dát do pekárny v pořadí jako je napsaný recept.Jen pivo a vodu trochu ohřeji,aby t pak lépe kynulo......Salám se může opéct,ale já neopékám.....
Program:základní,stupeň…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
CHLEBOVÁ PAŠTIKA

CHLEBOVÁ PAŠTIKA

Potřebné ingredience

Asi kilový chléb (starý, tvrdý, nebo nepovedený z pekárny), 4 vejce, půl kila sekané (syrového mletého masa), česnek (asi 4-6 stroužků), pepř, kmín, sůl, majoránka, paprika - přibližně po lžičce, nebo podle chuti

Postup přípravy

Chleba nakrájím nebo nalámu na kusy a zaliju vodou. Když voda nasákne, sliju přebytek, přidám ostatní suroviny a pořádně promíchám. Vložím směs do pekárny (bez háku). Nastavím…

Zobrazit více...

Kategorie