Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

CELOZRNÝ CHLÉB, vždy povedený a moc dobrý

0.0
CELOZRNÝ CHLÉB, vždy povedený a moc dobrý

Potřebné ingredience

380 - 400ml teplé vody, 2 PL jablečného octa, trošku olivového oleje cca půl lžičky - celá, 400g hladké mouky, 100g žitné celozrnné mouky, 100g pšeničné celozrnné mouky, 2 ČL soli, 2 ČL cukru, 1 ČL droždí ( dávám hodně plnou a ještě trošku přisypu) , 2 ČL drceného kmínu.

Postup přípravy

Dáme do pekárny v uvedeném pořadí. Program BASIC (1). Cukr, sůl a kmín dávám do různých rohů aby nebyly u sebe. Droždí dávám do středu do menšího důlku. po časovém signálu přidávám slunečnicová a dýňová semínka.
Nechat chladnout na mřížce a zabalit do utěrky, aby neokoral. Krájet až vystydne jinak žmolkovatí.

30min před dopečením chlebíku potírám olivovým olejem aby měl kurčičku i na vrchu. Ještě druhý den je pořád měkkoučky, pak už nevím, vždy se sní. Po vystydnutí dávám už do igelitového pytle.

...

na řezu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Helena3 4. 3. 2015, 7:20
Dobrý den Evo, domácí chléb peču už asi 6.let. Chtěla jsem vyzkoušet něco nového a našla jsem Váš recept. Chleba je opravdu moc dobrý. Nemám doma sice jablečný ocet, ale to nevadí. Jen jsem přidala slunečnicová semínka (Y)
vevercak78 10. 2. 2010, 10:30
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
kytka74 15. 4. 2009, 12:52
tak už jsem si od vás uložila druhý recept na senza chlebík (L) (L) (L) velké díky |:o) chutnal nám všem (hotdog) Jitka
fourlu 11. 3. 2009, 13:09
Paní Evo dneska jsem dělala Váš chleba je naprosto úžasný má velký úspěch jdu dělat další.Moc děkuji za receptík.Dana
aweii 13. 4. 2009, 16:28
@fourlu Dobré odpoledne Dani, jsem moc ráda, že jste si pochutnali. U nás tento chlebík taky boduje je opravdu fajn. Nemáte za co a pěkné Velikonoce (hello) (flower) (velikonoce16)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie