Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Fantastický celozrnný chlebík s vločkami

0.0
Fantastický celozrnný chlebík s vločkami

Potřebné ingredience

500ml vody...2PL oleja...1PLoctu...350g hladkej múky...40g ovsených vložiek...1/3ČL práškového vitamínu C (ten som zatiaľ nedala, ale mám ho objednaný v lekárni = antioxidant + vraj zlepšuje pekárske vlastnosti múky)...1ČL cukru...1PL soli...1PL rasce (=kmín)...350g zmesi celozrnnej špaldovej a celozrnnej žitnej (ja som dala pšeničnú a žitnú)...1,5ČL sušeného droždia...po zvuk.signále semienka podľa chuti.

Mám DP Moulinex, dala som na program 3 (celozrnný) - kôrka stredná - váha stredná

Postup přípravy

Tento vynikajúci chlebík som našla na dama.cz, kľudne by som vydržala "o suchom chlebe", ak by som mala jesť tento. Nestihla som ho ani odfotiť celý, tlačím už druhý kúsok teraz pri počítači. Dúfam, že sa autorka receptu nenahnevá,keď ho sem vložím, ja by som bola len rada, keby sa môj recept páčil a šíril sa ďalej ústnym, či počítačovým podaním. Takže to risknem!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

D.a.n.k.a. 20. 8. 2009, 13:51
Ahoj, minulý týden jsem si tento recept opsala na dovolené u dcery a hned včera po příjezdu domů vyzkoušela. Je skvělý, moc nám chutná,pekla jsem ho v pekárně Harmony,dík za recept.Dělala jsem ho s vitamínem C a do směsi 350g jsem namíchala špaldovou,celozrnnou žitnou mouku a žitnou lámanku.Určitě budu péct častěji. (clamp)
Michaela128 11. 8. 2009, 23:19
Zdravím Gábi, (F) včera jsem také vyzkoušela chleba podle Vašeho receptu a je opravdu výborný (Y) :-), povedl se i bez vitamínu C ;-). Díky za bezva recept |:o). Míša (hello)
vendelínka 5. 7. 2009, 10:31
Vyzkoušeno a chleba je fakt výborný. Jen jsem teda neměla vitamin C a ani kyselinu citronovu, takže jsem tam dala lžičku jedlé sody a byl (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Pekla jsem v Etě Harmony na program 5.
peky2 18. 4. 2009, 20:35
Gábi,dnes jsem pekla chlebík podle vašeho receptu (Y)je opravdu výborný (clamp) (clamp)příště jen trochu víc přisolím,ale je to individuální...já prostě víc solím ;-) ;-) ;-)moc díky za recept (L) (hello) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie