Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynuté jablečné a tvarohové řezy

Kynuté jablečné a tvarohové řezy

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 100 g Hery, 90 g cukru krupice, ½ lžičky soli, 250 g hladké a 250 g polohrubé mouky, 25 g droždí. Náplň tvarohová: 250 g tvarohu (kostka v alobalu), 2 PL cukru, 1 žloutek, rybíz. Náplň jablečná: 3 jablka, hrst vlašských ořechů, hrst rozinek, cukr dle potřeby.

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozmíchanými žloutky a rozpuštěný vlažný tuk, nasypeme cukr, prosáté mouky pokojové teploty, do rohu přidáme sůl a na opačný konec do důlku v…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutá bábovka s nutellou a ořechy

Kynutá bábovka s nutellou a ořechy

Potřebné ingredience

Těsto: 180 ml mléka, 1 vejce, 50 g másla, 80 g cukru krupice, ½ lžičky soli, 200 g hladké a 200 g polohrubé mouky, 15 g droždí. Dále: nutella, sekané vlašské ořechy.

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozmíchaným vajíčkem, rozpuštěné vlažné máslo, přisypeme cukr a prosáté mouky pokojové teploty. Do rohu vsypeme sůl, na vzdálený konec do důlku…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Limburgský jablečný koláč

Limburgský jablečný koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 125 ml mléka, 1 vejce, 40 g Hery, 40 g cukru krupice, ½ lžičky soli, 350 g polohrubé mouky, 21 g droždí. Náplň: 600 g drobně nakrájených jablek, 50 g rozinek, 50 g cukru krupice, ½ lžičky skořice, 1 lžíce Solamylu.

Postup přípravy

Těsto: Do vlažného mléka rozmícháme vejce, nalije do pekárny spolu s rozpuštěnou vlažnou Herou. Přidáme cukr, sůl, prosátou mouku a rozdrobené droždí na lžičku cukru. Zapneme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chinois - francouzský máslový koláč

Chinois - francouzský máslový koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 100 ml mléka, 90 g másla, 2 vejce, lžička soli, 50 g cukru krupice, 400 g hladké mouky, 20 g droždí. Náplň: 250 ml mléka, 100 g cukru krupice, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 30 g hladké mouky.

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozšlehanými vejci a rozpuštěné vlažné máslo, přisypeme cukr (bez jedné lžičky), sůl do levého rohu, nasypeme prosátou mouku, uděláme vpravo…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ořechový závin v dortové formě

Ořechový závin v dortové formě

Potřebné ingredience

Těsto: 225 ml vlažného mléka, 1 vejce, 70 g rozpuštěné Hery, 100 g moučkového cukru, 1/2 lžičky soli, 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí. Náplň: povidla naředěná rumem, 150 g strouhaných ořechů.

Postup přípravy

Vejce rozšleháme v mléce, mouku prosejeme. Suroviny v uvedeném pořadí dáme do pekárny, zapneme program TĚSTO. Já přidala po zapípání ještě rozinky v rumu.

Nakynuté těsto…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý jablečný závin

Kynutý jablečný závin

Potřebné ingredience

Na těsto: 225 ml vlažného mléka, 1 vejce nebo 2 žloutky, 100 g rozpuštěné vlažné Hery, lžička soli, 100 g cukru krupice, trošku citronové kůry, 500 g prosáté polohrubé mouky, 21 g droždí. Na náplň: 500 g nahrubo nastrouhaných jablek, cukr, skořice, rozinky. Na potření: 1 vejce nebo trošku rozpuštěné Hery.

Postup přípravy

Suroviny na těsto dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO. Po vykynutí rozdělíme těsto na 2 díly, každý lehce prsty na vále roztáhneme, posypeme jablky (šťavnatá…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Lužnický mls borůvkový

Lužnický mls borůvkový

Potřebné ingredience

110 ml vlažného mléka, 4 vejce, 75 g másla, 1 lžíce cukru, 1 lžička soli, 300 g hladké mouky, 14 g droždí, 150 g cukru krupice, marmeláda.

Postup přípravy

Do pekárny vložíme vlažné mléko s rozmíchanými žloutky, rozpuštěné vlažné máslo nebo Heru, sůl, prosátou mouku, do důlku v mouce nasypeme lžíci cukru, na něj rozdrobíme droždí.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bochánky a preclíky

Bochánky a preclíky

Potřebné ingredience

225 ml mléka, 2 žloutky, 100 g rozpuštěného vlažného másla, 100 g moučkového cukru, citrónová kůra, sůl, 500 g polohrubé mouky, 1/2 kostky čerstvého droždí (21 g), sekané mandle.

Postup přípravy

V uvedeném pořadí dáme do pekárny, zapneme program těsto. Po zapípání přidáme sekané mandle.
Z vykynutého těsta na vále odkrajujeme stejné kousky. Na plech s pečícím papírem…

Zobrazit více...

Kategorie