Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Kynuté jablečné a tvarohové řezy

0.0
Kynuté jablečné a tvarohové řezy

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 100 g Hery, 90 g cukru krupice, ½ lžičky soli, 250 g hladké a 250 g polohrubé mouky, 25 g droždí. Náplň tvarohová: 250 g tvarohu (kostka v alobalu), 2 PL cukru, 1 žloutek, rybíz. Náplň jablečná: 3 jablka, hrst vlašských ořechů, hrst rozinek, cukr dle potřeby.

Postup přípravy

Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozmíchanými žloutky a rozpuštěný vlažný tuk, nasypeme cukr, prosáté mouky pokojové teploty, do rohu přidáme sůl a na opačný konec do důlku v mouce dáme na l lžíci cukru rozdrobené droždí. Zapneme program TĚSTO.

Vykynuté těsto rozkrojíme na polovinu. Na vymazaný plech 30 x 40 cm roztáhneme jeden díl těsta, na polovinu dáme tvarohovou náplň a posypeme ji rybízem, na druhou polovinu těsta urovnáme nahrubo nastrouhaná jablka, pocukrujeme je a posypeme rozinkami a ořechy. Prsty opatrně roztáhneme druhý díl těsta, přeneseme jej na náplně a upravíme tak, aby pokrývalo celý plech. Koláč necháme ještě chvíli kynout. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C dozlatova. Vychladlý koláč pocukrujeme a nakrájíme na řezy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lenule11111 21. 7. 2017, 20:05
(Y)
KáKá 21. 4. 2014, 16:23
^o) ^o)
laskonka333 21. 4. 2014, 16:22
(C)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie