Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Mrkvové řezy s meruňkami

0.0
Mrkvové řezy s meruňkami

Potřebné ingredience

Těsto: 400 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli, 250 g másla, 400 g jemně nastrouhané mrkve, 2 vejce. Náplň: 750 g polotučného tvarohu, 150 g cukru moučka, 2 vanilkové cukry, 2 vejce. Dále meruňkový kompot, 1 vejce na potření, 1 čokoládová poleva v sáčku.

Postup přípravy

Smícháme mouku s práškem do pečiva a solí, nastrouháme do ní máslo, přidáme strouhanou mrkev a vejce, na vále vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v ledničce. Všechny suroviny na náplň spolu prošleháme.
Těsto rozpůlíme, jednu část rozválíme na plechu s pečícím papírem, potřeme náplní a poklademe okapanými meruňkami. Druhý plát těsta vyválíme na silikonové podložce (možno též použít jen pomoučený pečící papír), přeneseme nad tvaroh, překlopíme, lehce přitlačíme a podložku (papír) odstraníme. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C.
Vychladlý moučník pokrájíme na čtverce a dozdobíme čokoládovou polevou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bedla7 9. 3. 2017, 9:39
To vypadá dobře (Y) (Y) (Y)
spero 9. 3. 2017, 21:30
@bedla7 Haničko, děkuji. (F) (F) Docela mě překvapilo, že jste si jich tady všimla. Mně osobně chutnaly moc, jen se trochu hůř dělaly, chce to kapku zručnosti, ale jinak super.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie