Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ľanové rožky

Ľanové rožky

Potřebné ingredience

Kvások: 150 ml teplej vody,1/2 kocky droždia,1 čl medu,180 g hladkej múky Cesto: celý kvások,220 g hladkej muky,150 g celozrnnej muky,200 ml acidka,3 PL lanových semien,1 1/2 čl soli,1 čl cukru,za hrst čerstvej nasekanej rukoly ,2 Pl oliv. oleja

Postup přípravy

Toto je originalny receptík , podla ktoreho som robila ale niektore veci som nemala, tak som improvizovala :-)) Autorkou je Tizian1cat..dakujem

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kukuričný láva chlieb

Kukuričný láva chlieb

Potřebné ingredience

Nočný kvások: 1 1/4 šalky hl.muky,3/4 š vody,1/4 čl inst.droždia Cesto: 1 3/4 šalky teplej vody,1/4 š kukuričnej muky,2 pl medu,2 pl masla,2 čl soli,1 čl inst.droždia,3-3 1/2 š hl.muky,čili paprička (nemusí byt),3/4 š kukurice steril.,asi 2 š struhaneho syra

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Skladaný chlebík s vôňou citrusov

Skladaný chlebík s vôňou citrusov

Potřebné ingredience

Cesto: ( 1 šalka=2,5 dcl) 3 š polohr.muky,1/4 š kr.cukru,1/2 droždia,štipka soli,1/3 š vlažneho mlieka,50g roztopeneho masla,1/4 š teplej vody,1 1/2 čl vanilk.extraktu,2 vajcia Náplň: 1/2 š kr.cukru,2 pl citronovej kôry,2 pl pomarančovej kôry,1/4 š roztopeneho masla Poleva:štava z citrona alebo pomaranča,praškovy cukor

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sladký mramorový chlebík

Sladký mramorový chlebík

Potřebné ingredience

300 g polohr.muky,2 PL cukru,štipka soli,1/3 droždia,asi 150 ml tepleho mlieka,1 vajce,1 PL kakaa,20 g roztopeneho masla,hrozienka

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pletienka s kyslou smotanou

Pletienka s kyslou smotanou

Potřebné ingredience

550 g hl.muky,125 ml tepleho mlieka,125 ml mineralky alebo vody,1/2 droždia,2 čl soli,1čl cukru,1 vajce,1 žltok,2 PL oleja,20 g rozpusteneho masla PLNKA:rozpustene maslo (asi 20g),1/2 kelímka kyslej smotany,vajičko na potretie a semiačka

Postup přípravy

Urobíme si kysnute cesto,kto ma da do pekarničky ,kto nie tak si urobí kvasok z mlieka ,droždia a cukru.Ja som muku miešala s pšenično-ražnou (50 g ).Do muky pridame kvasok,vodu a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Francúzsky chlieb

Francúzsky chlieb

Potřebné ingredience

(1 šalka=2,5 dcl) 2 1/4 šalky teplej vody,1 PL cukru,1 droždie ,1 PL soli,2 PL oleja,6 šalok hl.muky,rasca

Postup přípravy

Príprava je trošku zdĺhavejšia ale stojí za to ..Vodu zmiešame s droždím a cukrom,rozmiešame kym sa droždie a cukor neroztopí.Vylejeme do pekarničky ,pridame sol,olej a polovicu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Soft wrap bread  (podobny  ako arabský chlieb na plnenie,ale lepší :-))

Soft wrap bread (podobny ako arabský chlieb na…

Potřebné ingredience

1 1/2 šalky polohr.muky,1 1/2 šalky hl.muky,1 1/4 šalky vriacej vody,1 uvareny a nastuhaný zemiak (menší),1 1/4 čl soli,2 PL oleja,1 čl inst.droždia

Postup přípravy

Muky zmiešajte a 2 šalky nasypte do pekarničky,zalejte vriacou vodou a nechajte miesit do hladka.Vypnite a nechajte 20 min oddychovat.Vdruhej mise si zmiešame zemiak,muku,sol…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chlebík s extra chrumkavou korkou

Chlebík s extra chrumkavou korkou

Potřebné ingredience

(1 pohar=2,5 dcl) 3 pohare hl.muky,1/2 drozdia,1 1/2 čl soli,3/4 pohara teplej vody,1/4 pohara piva,1 pl oleja,1 pl octu,rasca

Postup přípravy

Je to americký chlebik bez miesenia,velmi jednoduchý a chutný..S pripravou začiname večer. Kto ma pekarničku tak nahadze všetko do nej a par minut nechame miesit (10-15 min).Kto…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chlieb (nielen)  pre začiatočnikov

Chlieb (nielen) pre začiatočnikov

Potřebné ingredience

3,5 šalky (2,5 decovej )hl.muky,1 1/2 šalky teplej vody,1 1/2 čl soli,3/4 čl droždia (inst.) alebo 1/2 kocky čerstveho,1 čl rasce

Postup přípravy

Postup je veeelmi jednoduchy,takze kto začina piect chlebiky, tak pre neho idealny..Stručne by som napisala postup ako zmiesit,vykysnut a upiect..

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Poľský  zemiakový  chlebík

Poľský zemiakový chlebík

Potřebné ingredience

1/2 šalky(2,5 decovej) tepleho mlieka alebo vody zo zemiakov,1/2 šalky zemiakov (uvarenych a popučenych),1 čl cukru,2 PL oleja,3 šalky hl.muky (alebo miešanej),1 vajce,1/3 drozdia,4 PL teplej vody z varenych zemiakov,1 1/2 čl soli,rasca

Postup přípravy

V miske si rozmrvime droždie ,pridame 4 PL vody a cukor.Nechame vzist kvasok.Letne mlieko alebo vodu zmiešame so zemiakmi ,vajičkom a olejom.Vymiešame a pridame muku,rascu aj…

Zobrazit více...

Kategorie