Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Grilování

Přidat recept
GRILOVÁNÍ
Kari marináda:

Kari marináda:

Potřebné ingredience

250g bílého jogurtu, 3 lžičky kari , 3 lžičky červené papriky, 1 lžíce oleje, sůl

Postup přípravy

vše promícháme

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Medová marináda:

Medová marináda:

Potřebné ingredience

2 lžíce oleje, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce medu, sojová omáčka, 3 stroužky česneku, cibule (najemno nakrájená), oregáno, bazalka, skořice mletá, sůl

Postup přípravy

vše promícháme

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Jogurtová marináda:

Jogurtová marináda:

Potřebné ingredience

250 g bílého jogurtu, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce oleje, 1 lžička červené papriky, čerstvá bazalka (nasekat), sojová omáčka, sůl

Postup přípravy

vše promícháme

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Hořčičná marináda:

Hořčičná marináda:

Potřebné ingredience

4 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce kremžské hořčice, sojová omáčka, 5 stroužků česneku (prolisovat), čerstvá bazalka (nasekat), červená paprika, kari, sůl

Postup přípravy

vše promícháme

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Grilovaná křidélka v jogurtu

Grilovaná křidélka v jogurtu

Potřebné ingredience

Kuřecí křidélka podle počtu osob,500g bílého jogurtu,2 lžíce kari koření,2 lžičky sladké papriky,1 lžíce rostliného oleje,špetka soli

Postup přípravy

Křidélka namočíme do směsi a necháme v chladu den odležet.Pak pečeme nebo grilujeme!!!!!!!!!!Dobrou chuť!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Studené omáčky ke grilovaným masům, rybám, pečeným bramborám, grilované zelenině,ale i k čerstvým salátům

Studené omáčky ke grilovaným masům, rybám, pečeným…

Potřebné ingredience

ráda se podělím o receptíky,co mi chodí na e-mail.Už se těším na léto a na grilování na zahradě.Mňam,mňam.

Postup přípravy

Jogurtová omáčka:
500g bílého jogurtu (můžeme použít i zakysanou smetanu), čerstvá pažitka, petržel a bazalka (nasekat), citrónová šťáva, 3 stroužky česneku, sůl

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Marinády - ovoce a zelenina

Marinády - ovoce a zelenina

Potřebné ingredience

Grilovat lze opravdu vše co nám chutná, nasvědčují tomu i níže uvedené recepty.Můžeme grilovat jakékoliv ovoce i bez použití marinád.

Můžeme použít jakoukoliv zeleninu, kterou vypěstujeme (avšak listová zeleniny není příliš vhodná, můžeme ji použít na příklad na závitky, kdy do listů např. kapusty či špenátu zabalíme kousky naloženého masa): rajčata, paprika, cuketa, lilek, cibule, houby, mrkev, celer, brambory (můžou být i předem uvařené ve slupce), hrachové či fazolové lusky, apod. potřeme lehce rozpuštěným máslem a posolíme
3 lžíce oleje (nejlépe olivového), 5 stroužků česneku (prolisovat), čerstvá bazalka a petrželová nať ( najemno nasekat), cibule ( najemno nakrájet), citrónová šťáva, sůl, zeleninu necháme cca 1 hodinu naloženou v marinádě.

Grilovanou zeleninu můžeme pokapat zálivkou z následujících ingrediencí:
Olivový olej, ocet balsamico, čerstvá bazalka a petrželová nať (nasekat), česnek (prolisovat),máte-li rádi ostré, můžete přidat i chilli papričku, sůl

Postup přípravy

Jablka:
2 lžíce medu, 3 stroužky česneku (prolisovat), citrónová šťáva, sůl
(jablka nakrájíme na kousky a naložíme do marinády cca 2 hodiny), poté napichujeme na špíz…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Marinády - maso

Marinády - maso

Potřebné ingredience

Tyto marinády jsou určeny převážně na kuřecí, vepřová a hovězí masa,můžou být však použity i na maso klokaní. Všechny níže uvedené ingredience smícháme, omyté ,nakrájené maso na plátky či menší kousky vložíme do marinády a necháme odležet nejlépe do druhého dne. Do marinády používáme slunečnicový olej či olivový olej, bylinky můžeme použít jak čerstvé, tak i sušené.

Postup přípravy

Hořčičná marináda:
4 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce kremžské hořčice, sojová omáčka, 5 stroužků česneku (prolisovat), čerstvá bazalka (nasekat), červená paprika, kari,…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Kořeněné kotlety

Kořeněné kotlety

Potřebné ingredience

1 kg kotlet, 5 vajec, 2 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička majoránky, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžička worcestru, 1 lžička hořčice, 1 lžička kečupu, 1 lžička kari, 1 lžička vegety, olej

Postup přípravy

Do cca 2 lžic oleje a 5 vajec zamícháme koření a pochutiny vše řádně promícháme, pak vkládáme plátky kotlet a necháme do druhého dne uležet. Druhý den pečeme buď na grilu nebo…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
GRILOVACÍ OMÁČKA - nejen ke grilovanému masu

GRILOVACÍ OMÁČKA - nejen ke grilovanému masu

Potřebné ingredience

Malá sklenička majolky, o trochu víc kečupu, lžička soli, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžičky grilovacího koření, cca 5 stroužků čeneku (může být i sušený). Můžeme ještě přidat mletý bílý pepř, já nedávám.

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme, pokud je omáčka hodně světlá, přidáváme kečup a papriku, aby měla pěknou načervenalou barvičku. Tahle omáčka je vynikající ke grilovanému masíčku, ale…

Zobrazit více...

Kategorie