Jahodová sněhurka - pro milovníky šlehačky a marcipánu
Potřebné ingredience
4 vejce, 8dkg cukru,10dkg pol.mouky 1/2 prášku do pečiva2 smetany ke šlehání,2 smetafixijahodový kompot,marcipán
Postup přípravy
Oddělíme si bílky od žloutků,odvážíme si cukr a mouku. Vymažeme si formu a zapneme troubu.Tento recept je velice jednoduchý a určitě se vám všechno povede,ale musíte mít všechno…
PANENKA BARBIE-PRO INSPIRACI
Potřebné ingredience
Dělala jsem neteřince k narozeninám
krteček a jeho kamarádi.....
Potřebné ingredience
ořechový korpus... pudinkovo máslový krém.. K2... mléčný marcipán
Postup přípravy
dortík váží 5,70 kg..
potaženo K2 .... pak vše malované štětcem , včetně vody, ta je malovaná 4 barvami .... :-)
postavičky z mléčného marcipánu...
Včelí úl - můj největší a zatím nejtěžší potahovaný…
Potřebné ingredience
Dort byl pro sousedcina tatinka k sedesatinam!!! dva namety -včelař a to velky ci zahradkar,jak jsem se rozhodla vidite :-) 4 korpusy,krém nastavovaný kaší,marmeláda,trošku čokolády,marcipánová hmota od Arielll,hodně trpělivosti:-)
Postup přípravy
Spodní korpus jsem vymyslela jaky,aby to vse udrzel-nakonec jsem udelala takovy hrnickovy korpus z plohrube mouky-plneny kremem a kousky ananasu.Druhy korpus mramor od Dasi,trosku…
Dort pro Fífu - podruhé marcipán
Potřebné ingredience
piškotový korpus (recept od kamarádky - vejce - do mé formy 3, kolik váží vejce, tolik cukru a polohrubé mouky, tolik lžic horké vody, na špičku nože prášku do pečiva), piškot na plech ze 3 vajec - stejný recept, pudink z jablek (jablka, skořice 2 vanilkové pudinky), pudinkový krém - recept z MMB (1/4 l mléka, vanilkový pudink, 6 dkg cukru krupice, 20 dkg másla, vanilka) a marcipán - opět z MMB -(na ozdoby - 4 lžíce sušeného mléka ( Sunar), 6 lžic cukru, lžička másla, trochu vody, na potažení - 100 g cukr moučka, 50 g polotučné suš. mléko (já Sunar, minule Nutrilon), mandlové aroma, troška vody)
Postup přípravy
Piškot: ušlehat žloutky s cukrem do běla, přidat horkou vodu - krásně se to napění, pak mouku s práškem do pečiva a sníh. Použila jsem dvakrát ze tří vajec - jednou do kulaté…
Panenka Janičce za první vysvědčení
Potřebné ingredience
ořechový korpus,salkový krém,broskve,salkový marcipán podle Arielll
Postup přípravy
Za všechno může Radmila C. (Radunna) ID 92530,která tu ukázala svojí loď pro piráty ze čtvrté třídy.teprve nad ní mě napadlo,že bych měla svojí holčicce taky za první výzo něco…
"3D" dort - pokus druhý a pravděpodobně i poslední -…
Potřebné ingredience
Na tento recept je třeba chlapeček slavící 2. narozeniny a milující matka, která bude dostatečně šílená na to aby v záchvatu šílenství (nejspíš) slíbila že upeče bagr.....
Postup přípravy
Když se Vám podaří udat babičce dravé - divé dítko, máte zpolovic vyhráno a pak už to pojede jako po másle....OSUDOVÝ OMYL !!!
Protože když je Vám dán den "blbec"tak Vám…
PŘÍPRAVA NA NEDĚLNÍ DORTÍK - MAŠINKA TOMÁŠ S VAGÓNKY
Potřebné ingredience
falešný marcipán, tzv. "mandlovka" (200 g moučkového cukru, 150 g suš. mléka, 1 lžíce medu, 1 bílek, pár kapek mandl. aroma, 25 g 100 % tuku a voda dle potřeby
Postup přípravy
No, je to můj druhý počin a snažím se o mašinku tomáška se 3 vagónky, vše bude na dortu ve tvaru 6, pokoušela jsem se o vagónky a doplňky. Četla jsem všechny možné různé postupy…
Čokoládový dort
Potřebné ingredience
Korpus: 230g moučkového cukru, vanilkový cukr, 200g tuku na pečení, 3 vejce, 200g polohrubé, prášek do pečiva, 60ml lžíce mléka,jedna celá čokoláda na vaření , 2lž kakaa. Střední vrstva: 100ml šlehačky, čokoláda na vaření, 2lž medu Horní vrstva: 400šlehačky, 2 čokolády na vaření, 2 ztužovač
Postup přípravy
Korpus: tuk s cukrem a se žloutky utřeme do pěny , přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao , přimícháme mouku a tuhý sníh z bílků. Formu vymažeme a vysypeme, nalejeme do ní těsto.…
Můj první dort - pro čokoholiky
Potřebné ingredience
čokoláda na vaření 200g, máslo 200g, cukr krupice 190g, 1 van. cukr, 5 vajec, hladká mouka 300g, prášek do pečiva 1 lžička, oříšky (nemusí být). Tento dortík je dělaný ze 2 korpusů, takže všechno dvakrát. Hotový má do 4 kg.
Postup přípravy
Korpus je upravený recept na brownies:
Troubu předehřejte na 170 °C (elektrickou) nebo 150 °C (horkovzdušnou). Formu vymastěte máslem. Čokoládu společně s máslem rozpusťte.…