My little pony - fotopostup na modelování
Potřebné ingredience
Modelovací hmota - v tomto případě White Icing, kostice, a barvy na domalování očí.
TIRAMISU DORT (z pomazánkového másla)
Potřebné ingredience
3 smetany na šlehání 250ml,3 pomazánková másla - bez příchuti ,2 vanilkové cukry,cukr krupice-asi 10 dkg ale řídím se chutí aby to nebylo málo sladké,piškoty cukrářské a dětské,silná káva,rum.Ráfek nebo dortovou formu-já mám o průměru 22cm.Na ozdobu 1smetana na šlehání,1ztužovač,trubičky,mašle.... Recept je tady z MMB
Slaný půllitr s postupem
Potřebné ingredience
2 toustové chleby, 2 velké pařížské saláty, 2 pomazánkové másla, tavené sýry, česnek, plátkový 45% sýr, silný párek, salám a zelenina na zdobení
Postup přípravy
Moc děkuji za inspiraci a skvělý postup Jitce M. (JITAMICHAL). Jitko díííky! A kvůli svým soukromým webovým stránkám jsem postup nafotila také.
A tímto dortíkem končím…
Falešný kubánský
Potřebné ingredience
odlehčená verze se želatinou, slazené pouze nutelou a rozmixovaným banánem
Postup přípravy
Piškot: 4 vejce ušlehat se 4 lžícemi cukru do pěny, přidat opatrně lžíci oleje, lžíci kakaa a 5 lžic polohrubé mouky. Žádný prdopeč :-) Upečeme...
Vychladlý korpus (nejlépe…
Čokoládový dort /recept + postup/
Potřebné ingredience
Korpus mechový s čokoládou,krém pařížský,poleva hořká čokoláda se zakyslou smetanou,meruňková domácí marmeláda Na přání přidávám recept s postupem :-¨) Mechový korpus: 4 vejce,200 g cukru,250 g pol.mouky,1 čokol.pudink,2 lžíce kakaa,1/2 prášku do pečiva,100 g oleje,100 g horké vody.Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a vodou do husté pěny,přidáme olej, mouku,pudink,kakao,prdopeč.Nakonec tuhý sníh vyšlehaný z bílků a 4 lžic studené vody,špetku soli a zbytkem cukru..Z této dávky je to do formy o průměru 24 cm. Krém: 50 g másla zpěníme v kastrůlku,přidáme 70 g hl.mouky a uděláme jíšku do které vlijeme asi 200 ml mléka,necháme vychladnout.Vyšleháme změklé máslo /250g/ s jedním žloutkem /nemusí být/,přidáváme vychladlou kaši a 2-3 lžíce tmavého kakaa.Vyšleháme krém,korpus natřeme meruňkovou marmeládou,dáme krém,necháme chvíli vychladit.Pak čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a vmícháme do ní 1 kelímek zakysané smetany.Dáme na dortík a ozdobíme.Korpus by měl být nižší,protože krému je poměrně dost.Já většinou peču v maličko menší formě a rozkrojím na dvě placky,krému udělám z 1,5 dávky a mám dortíky dva :-)
Postup přípravy
Naše sousedka přišla,zda bych jí zase po roce upekla "ten dobrý čokoládový dort",co měla vloni pro návštěvu.Je to babička,která se na tu návštěvu moc asi vždy těší a proto…
***NEJRYCHLEJŠÍ A NEJCHUTNĚJŠÍ NEPEČENÝ DORT***
Potřebné ingredience
4 velké zakysané smetany, 2 šlehačky, příp. ztužovač šlehačky,2-3 balíčky piškotů, 2 vanilkové cukry, kokos, ovoce (já nejraději s meruňkami i kompotovanými)
Postup přípravy
Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme kokosem. Do zakysané smetany přidáme ušlehanou šlehačku, vanilkové cukry, piškoty. Čtvrtinu směsi dáme do formy, posypeme kokosem,…
Potahovací hmota VARNA
Potřebné ingredience
Na jednu dávku,.:150ml vody,70g másla,150g hl.mouky,caa 500-800g cukr pudr,mandl.aroma,suš.mléko na chut. Dělám autom.dvojtou dávku.
Postup přípravy
Vodu s máslem dát vařit.Jakmile voda přijde k varu,nasypat mouku,míchat,odstavit mimo plotýnku a míchat než se začne těsto oddělovat od stěn.(odpalované těsto).!!!NECHAT…
HARLEKÝN
Potřebné ingredience
3 vejce,
10 dkg cukru,
20 dkg polohrubé mouky,
100 ml oleje,
100 ml vlažné vody,
1/2 prášku do pečiva,
asi 2 lžíce kakaa,
3x smetana na šlehání,
2x tyčinka ledových kaštanů,
1x ztužovač šlehačky
Postup přípravy
KORPUS
Vejce ušleháme do pěny, přidáme olej a potom vlažnou vodu.Chvilku šleháme,potom vsypeme cukr a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva .Pečeme ve středně vyhřáté…
RED VELVET není to můj recept,ale našla jsem…
Potřebné ingredience
´Red velvet cake´, v překladu ´dort Červený samet´, pochází z New Yorku, kde ho jako svůj autorský dezert podávali ve dvacátých letech v hotelu Waldorf-Astoria. Dort se skládá z červeně nebo červeno-hnědě zabarveného korpusu, několikrát prokrojeného a pomazaného krémem. Zářivě červené barvy se dosahuje přidáním potravinářského barviva, což by údajně nemělo být až tak nutné, protože dort sám zčervená díky reakci octa, podmáslí a kakaa. Recept je převzatý z joyofbaking.com
Postup přípravy
Ingredience (na 15 středních nebo 12 velkých dortíků )
Korpus:
250g hladké mouky
1/2 lžičky soli 15g holandského kakaa
120g změklého másla
140g cukru…
NEJ Ořechový korpus-recept po babičce
Potřebné ingredience
250 g, cukr moučka, 4 vejce, 120 g másla(klasika), 200g hladké mouky, 80 g mletých vlašských ořechů, 1 prášek do pečiva, 2dcl mléka, máslo na vymazání+ hrubá mouka na vysypání
Postup přípravy
Cukr se žloutky a změklým máslem třeme šlehačem 30 minut na stupeň 1 do pěny. Mezi tím si smícháme mouku, ořechy a prášek do pečiva, přidáme mléko, zamícháme, přidáme utřenou…