Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Medovník a čokorůžičky

Medovník a čokorůžičky

Potřebné ingredience

Další dortička k 30-tinám sestry a švagra...

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
DORTY
Twister- fazolové pyré místo kaštanového

Twister- fazolové pyré místo kaštanového

Potřebné ingredience

bílé fazole, voda, cukr mletý, cukr vanilkový, rum

Postup přípravy

Fazole uvaříme ve vodě, scedíme, rozmixujeme, propasírujeme přes jemné sítko, smícháme podle chuti s mletým a vanilkovým cukrem a rumem. Používáme místo kaštanového pyré. Čerpáno…

Zobrazit více...
DORTY
Lehký svěží dort

Lehký svěží dort

Potřebné ingredience

5 vajíček, 20dkg polohrubé mouky, 20 dkg krystal cukru, 1/2 kypřícího prášku, tabulka hořké čokolády s malinami (Figaro), 2 zakys. smetany, 1 jeden tvaroh, cukr moučka, banány a ovoce dle chuti, malinová šťáva z kompotu, rybízová nebo malinová marmeláda

Postup přípravy

Vyšleháme bílky, postupně přidáme cukr, mouku, žloutky, kypřící prášek, půlku odlijeme do formy, do druhé přidáme nastrouhanou polovinu čokolády - nalijeme opatrně na stávající…

Zobrazit více...
DORTY
Piškotový korpus - opravdu super

Piškotový korpus - opravdu super

Potřebné ingredience

6 vajec, 30 dkg cukru krystal, 30 dkg plhr mouky a 6 lžic vařící vody

Postup přípravy

Platí pravidlo: na jedno vejce 5 dkg cukru, 5 dkg plhr mouky a 1 lžíce vody

Žloutky šlehat s vodou do husté pěny. Potom přidat cukr a ještě chvilku šlehat, přidáme z bílků…

Zobrazit více...
DORTY
Krém na potahované dorty

Krém na potahované dorty

Potřebné ingredience

250 ml mléka 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky 1 vanilkový cukr 50 g Omegy moučkový cukr dle chuti 250 g másla

Postup přípravy

Abychom zabránili hrudkám, mouku rozděláme do mléka přes sítko. Do hotové horké kaše dáme 1 vanilkový cukr a 50g Omegy. Mícháme do rozpuštění tuku. Na kaši položíme igelitový…

Zobrazit více...
DORTY
Dort s jedlým papírem+BÍLÁ PAŘÍŽSKÁ ŠEHAČKA

Dort s jedlým papírem+BÍLÁ PAŘÍŽSKÁ ŠEHAČKA

Potřebné ingredience

Čokoládový korpus a máslový vanilkový krem a nahoře zdobené svařená šlehačka s bílou čokoládou

Postup přípravy

Hodně z vás mě žádá o recept na bílou paříž. Dělá se úplně steně jako tmavá jen použiji bílou čokoládu.
1 smetana ke šlehání, 100 g bílé čokolády a cukr podle chuti jelikož…

Zobrazit více...
DORTY
Dino na houbách - 3D  + postup na výrobu

Dino na houbách - 3D + postup na výrobu

Potřebné ingredience

Světlý a tmavý piškot, vanilkovo-máslový krém, banány, mléčný marcipán, piškoty

Postup přípravy

Opět velké odhodlání udělat vnoučkovi radost, miluje pravěké potvory a marcipán, co by pro něj člověk neudělal :-)). Za supr předlohu na dina děkuji moc Lence Ř. (rehorka) ID…

Zobrazit více...
DORTY
Šestihran pro Štěpánku

Šestihran pro Štěpánku

Potřebné ingredience

xx

Postup přípravy

xx

Zobrazit více...
DORTY
Šťastných 10 s dědouškem k 60-tinám ,-)

Šťastných 10 s dědouškem k 60-tinám ,-)

Potřebné ingredience

Hmota z marschmelow bonbonů, želatinovka s kokosovým aroma dle Markéta Z. (Makka) ID 15189, korpus, který mně nikdy nezklamal - mramor, krém pudinkovo-máslový vanilkový, plněno mandarinkami a banány, proloženo ještě navíc piškoty, aby ovoce nepřišlo do styku s ovocem a netekl mi potah, tak to mám takový svůj malý zlepšováček.

Postup přípravy

Spousta času a trpělivosti pro modelování figurky a také při psaní číslic, pořádně mi to totiž teklo a čísla se mi vpíjela do té želatinovky, byla to pěkná fuška, ale když jsem to…

Zobrazit více...
DORTY
Střevíček v růžové

Střevíček v růžové

Potřebné ingredience

Čokoládový korpus, čokoládový krém ,višně v gelu, WI, rum Váha-4 kg

Postup přípravy

Čokol.korpus- 30 dkg hladké mouky, 20 dkg cukru, 10 dkg tuku (Hera,máslo ) , 2 vejce, 10 dkg čokolády, 2 lžíce oleje, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, mléko podle potřeby .

Zobrazit více...

Kategorie