Medovník a čokorůžičky
Potřebné ingredience
Další dortička k 30-tinám sestry a švagra...
Twister- fazolové pyré místo kaštanového
Potřebné ingredience
bílé fazole, voda, cukr mletý, cukr vanilkový, rum
Postup přípravy
Fazole uvaříme ve vodě, scedíme, rozmixujeme, propasírujeme přes jemné sítko, smícháme podle chuti s mletým a vanilkovým cukrem a rumem. Používáme místo kaštanového pyré. Čerpáno…
Lehký svěží dort
Potřebné ingredience
5 vajíček, 20dkg polohrubé mouky, 20 dkg krystal cukru, 1/2 kypřícího prášku, tabulka hořké čokolády s malinami (Figaro), 2 zakys. smetany, 1 jeden tvaroh, cukr moučka, banány a ovoce dle chuti, malinová šťáva z kompotu, rybízová nebo malinová marmeláda
Postup přípravy
Vyšleháme bílky, postupně přidáme cukr, mouku, žloutky, kypřící prášek, půlku odlijeme do formy, do druhé přidáme nastrouhanou polovinu čokolády - nalijeme opatrně na stávající…
Piškotový korpus - opravdu super
Potřebné ingredience
6 vajec, 30 dkg cukru krystal, 30 dkg plhr mouky a 6 lžic vařící vody
Postup přípravy
Platí pravidlo: na jedno vejce 5 dkg cukru, 5 dkg plhr mouky a 1 lžíce vody
Žloutky šlehat s vodou do husté pěny. Potom přidat cukr a ještě chvilku šlehat, přidáme z bílků…
Krém na potahované dorty
Potřebné ingredience
250 ml mléka 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky 1 vanilkový cukr 50 g Omegy moučkový cukr dle chuti 250 g másla
Postup přípravy
Abychom zabránili hrudkám, mouku rozděláme do mléka přes sítko. Do hotové horké kaše dáme 1 vanilkový cukr a 50g Omegy. Mícháme do rozpuštění tuku. Na kaši položíme igelitový…
Dort s jedlým papírem+BÍLÁ PAŘÍŽSKÁ ŠEHAČKA
Potřebné ingredience
Čokoládový korpus a máslový vanilkový krem a nahoře zdobené svařená šlehačka s bílou čokoládou
Postup přípravy
Hodně z vás mě žádá o recept na bílou paříž. Dělá se úplně steně jako tmavá jen použiji bílou čokoládu.
1 smetana ke šlehání, 100 g bílé čokolády a cukr podle chuti jelikož…
Dino na houbách - 3D + postup na výrobu
Potřebné ingredience
Světlý a tmavý piškot, vanilkovo-máslový krém, banány, mléčný marcipán, piškoty
Postup přípravy
Opět velké odhodlání udělat vnoučkovi radost, miluje pravěké potvory a marcipán, co by pro něj člověk neudělal :-)). Za supr předlohu na dina děkuji moc Lence Ř. (rehorka) ID…
Šťastných 10 s dědouškem k 60-tinám ,-)
Potřebné ingredience
Hmota z marschmelow bonbonů, želatinovka s kokosovým aroma dle Markéta Z. (Makka) ID 15189, korpus, který mně nikdy nezklamal - mramor, krém pudinkovo-máslový vanilkový, plněno mandarinkami a banány, proloženo ještě navíc piškoty, aby ovoce nepřišlo do styku s ovocem a netekl mi potah, tak to mám takový svůj malý zlepšováček.
Postup přípravy
Spousta času a trpělivosti pro modelování figurky a také při psaní číslic, pořádně mi to totiž teklo a čísla se mi vpíjela do té želatinovky, byla to pěkná fuška, ale když jsem to…
Střevíček v růžové
Potřebné ingredience
Čokoládový korpus, čokoládový krém ,višně v gelu, WI, rum Váha-4 kg
Postup přípravy
Čokol.korpus- 30 dkg hladké mouky, 20 dkg cukru, 10 dkg tuku (Hera,máslo ) , 2 vejce, 10 dkg čokolády, 2 lžíce oleje, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, mléko podle potřeby .