Můj první potahovaný dort Adámkovi k 1. narozeninkám
Potřebné ingredience
Mramorový korpus od Onasi, krém z ledových kaštanů od ddracice, marcipán od pentilky
Postup přípravy
Mramorový korpus proložený broskvemi a krémem z ledových kaštanů, marcipán z Laktina a Salka.
Tímto mockrát děkuji všem maminkám za inspiraci a recepty a nejvíce paní Janě…
Máslový krém z bílé čokolády
Potřebné ingredience
3 lžíce mléka, 60g bílé čokolády, 4 lžíce kávového likéru (kdo nemá, může dát vaječný koňak), 120g moučkového cukru, 180g změklého másla.
Postup přípravy
Mléko nahříváme, až začne při okraji bublat. Metlou zamícháme do mléka rozlámanou bílou čokoládu a mícháme tak dlouho, dokud se čokoláda nerozpustí. Pak přimícháme kávový likér a…
KYTIČKOVÝ BABIČCE
Potřebné ingredience
Ořechový korpus,milena krém,borůvky,marmeláda,mléčný marcipán,kokos
Postup přípravy
Upečeno,naplněno marmeládou a krémem,proloženo borůvkama,potaženo marcipánem,vytvořeny kyti a předáno babičce....poté snědeno.
Myší komando :-)
Potřebné ingredience
mramorovaný korpus, plněno krémem tvaroh-šlehačka, pomazáno krémem nastavovaným kaší, potah mléčný marcipán od Arielll, myšky z WI
Postup přípravy
dort je pro dceru na tábor - pro 48 dětí, každé dostane svojí myšku :-)
snad budou spokojené. Mléčný marcipán se mi moc nedařil, byl moc tuhý a nechtěl se nechat rozpracovat,…
BAČKORY :o))
Potřebné ingredience
nějak mě to "dortování chytlo" ... vložen postup :o)
Postup přípravy
Děkuji za slůvka chvály :o)). Pod papučemi je normální kulatý dort a na papuče jsem si schovala trochu těsta z dortu a upekla tak 1cm vysoký piškot na plechu (silný tak akorát aby…
Koš s květinami
Potřebné ingredience
Dort pro mojí tetu k 60. narozeninám.
Postup přípravy
Korpus ořechový pečený v ohnivzdorné míse, marmeláda, krém nastavovaný kaší.
Marcipán od Zdeničky (aero-orion) - výborně se s ním pracuje.
Bohužel v tomto počasí se…
BERUŠKA SE ZÁPLATAMA
Potřebné ingredience
Těsto:ořechové na list a kakaové na berušku,krém:pudinkový,beruška je naplněna tvarohem smíchaným s pudinkovým krémem,marcipán,hlava berušky je z punčoviny. Váha dortu byla "šílených" 5,90kg. Za inspiraci moc moc děkuji Lenka M. (MucLenka)
Postup přípravy
Záplatovaná beruška proto,že mi bohužel marcipán udělal na dortu pěknou neplechu(stalo se to poprvé a myslím že je na vině ten tvaroh uvnitř berušky )...takže jsem před oslavou…