Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Dort - Narozeninová kytička

Dort - Narozeninová kytička

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky1 hrnek cukru1 šlehačka - dávám Rama Cremefine na šlehání2 vejcehrnek mléka1 velká čokoláda Margot - nastrouhat3/4 hrnku oleje1 1/2 prášku do pečivamarmeládakrémová náplň vanilková - používám dr.Oetkerpotravinářská barvivamarcipánová hmota

Postup přípravy

Základem je mnou upravená Margot buchta - toto těsto používám jako základ pro všechny své dorty. Množství ingrediencí upravuji dle velikosti dortu. Na tuto kytičku jsem…

Zobrazit více...
DORTY
Ryba

Ryba

Potřebné ingredience

Těsto: Na 1 korpus - 5 vajíček, 150 g ml. cukru, 175 g pol. mouky, 30 ml vody. Potřebujeme 2 korpusy. Krém: litr mléka, 3 vanil. pudinky, 2 lžíce hl. mouky, 150g ml. cukru, 1 + 1/2 másla. Marcipán: 200 g suš. mléka, 200 g ml. cukru, 2 lžíce vody, pár kapek mandl. aroma, zelené potravin. barvivo.

Postup přípravy

Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x…

Zobrazit více...
DORTY
Dort - Džber s květy

Dort - Džber s květy

Potřebné ingredience

Korpus, krém, potahový marcipán, ozdoby

Postup přípravy

Upečeme si korpus dle chuti den dopředu. Uděláme marcipánové ozdoby aby proschly.
Druhý den prořízneme korpus, naplníme krémem dle chuti a dotvarujeme. Celý povrch potřeme…

Zobrazit více...
DORTY
Kulatý dortík

Kulatý dortík

Potřebné ingredience

Korpus, krém, potahový marcipán, ozdoby

Postup přípravy

Upečeme si korpus dle chuti den dopředu. Uděláme marcipánové ozdoby aby proschly.
Druhý den prořízneme korpus, naplníme krémem dle chuti. Celý povrch potřeme krémem dáme…

Zobrazit více...
DORTY
Dort vláček a kulatý s vláčkem z miňonek

Dort vláček a kulatý s vláčkem z miňonek

Potřebné ingredience

Dělala jsem poprvé dorty.Byly moc dobré. Inspiraci jsem našla tady.Děkuji

Postup přípravy

Dva upečené pláty oblíbeného piškotového těsta, asi 750 gr krému, 12 čokoládových věnečků, lentilky, kokina, trubičky,čokoláda..... Upečené pláty rozdělíme na 6 obdelníčků Vagonek…

Zobrazit více...
DORTY
Peřinka

Peřinka

Potřebné ingredience

Těsto: Na 1 korpus - 5 vajíček, 150 g ml. cukru, 175 g pol. mouky, 30 ml vody. Potřebujeme 3 korpusy. Krém: 2 litry mléka, 5 vanil. pudinků, 2 lžíce hl. mouky, 300g ml. cukru, 2 másla. Další suroviny: kokos, bílá čokoláda, marcipánové ozdoby a papírová peřinka.

Postup přípravy

Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x…

Zobrazit více...
DORTY
Fantastický  narozeninový  dortík - Terezčin k 2. narozeninám

Fantastický narozeninový dortík - Terezčin k 2.…

Potřebné ingredience

Těsto : 6, vajec, 12 polévkových lyžic vody, 1 pr. do peč, 30 dkg polohrubé mouky. 30 dkg práškového cukruKrém: 6 vajec, 25 dkg krystalového cukru, 2 vanilkové cukry, 1 celé a 1/2 čerstvého máslaRibízová marmeládaovoce dle chuti - nejlepší kombinace : jahody- banán/ jahody-borůvky/ jahody - kiwi/na ozdobu vhodné : marcipán, krém, čokoláda, ořechy, kokos - dle chuti.Je to zozpis na kulatou VELKOU dortovou fotmu / 3 patra/, nebo na velký plech / jedno patro/

Postup přípravy

Bílky ušleháme na sníh a dáme bokem. Vyšleháme si žloutky s cukrem a postupně zašlehávame vodu, mouku smíchame s pr. do prč a vmíchame do ušlehané směsy, nakonec lehce vmíchamé…

Zobrazit více...
DORTY
Prsa - a jejich obalování do marcipánové hmoty

Prsa - a jejich obalování do marcipánové hmoty

Potřebné ingredience

Těsto: Na 1 korpus - 5 vajíček, 150 g ml. cukru, 175 g pol. mouky, 30 ml vody. Potřebujeme 4 korpusy. Krém: 2 litry mléka, 5 vanil. pudinků, 3 lžíce hl. mouky, 300g ml. cukru, 2 másla. Marcipán : 400g suš. mléka, 400g ml. cukru, voda dle potřeby, mandlové aroma, potrav. barvivo.

Postup přípravy

Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x…

Zobrazit více...
DORTY
Dort s ledními medvídky

Dort s ledními medvídky

Potřebné ingredience

Těsto: na 1 korpus - 4 vajíčka, 120 g cukru moučky, 140 g pol. mouky, 25 ml vody. Potřebujeme 2 korpusy a ty pak překrojíme na půl. Vzniknou nám 4 pláty. Krém: 1,5 litru mléka, 4 vanil. pudinky, 2 lžíce hl. mouky, 200g ml. cukru, 2 másla. Marcipán: 200 g suš. mléka, 200 g cukru moučky, 2 lžíce vody, pár kapek mandl. aroma. Další suroviny: kokos, dort želé a modré potrav. barvivo.

Postup přípravy

Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x…

Zobrazit více...
DORTY
PRINCEZNA V RŮŽIČKOVÉ ZAHRADĚ - dort pro Lucinku k 7. narozeninám

PRINCEZNA V RŮŽIČKOVÉ ZAHRADĚ - dort pro Lucinku k 7.…

Potřebné ingredience

Rozpis na jednopatrový kulatý ( tento jsem dělala ze čtyřnásobného množství ) - zadělávala jsem v 7-litrovém hrnci :-)). KORPUS : 14 dkg cukru, 4 žloutky, 2-3 lžíce vody, 2-3 lžíce kakaa, 7 dkg polohrubé mouky, 1/2 PDP, špetička soli, sníh ze 4 bílků. KRÉM ( opět rozpis na jednopatrák, na tento dort mi stačila trojnásobná dávka a ještě mi zbylo ) : Na kaši - 6 dkg másla nebo Hery, 6 dkg hrubé mouky, 4 dcl mléka, 2 vejce. Dále 20 dkg másla nebo Hery, 20 dkg cukru, 3-5 dkg kakaa. Šlehačka na konečné nazdobení + potravinářské barvivo + "minikulisky" - vše dle fantazie.... Na tento dort jsem spotřebovala 4 šlehačky ( 2x zelená, 1x růžová, 1x žlutá )

Postup přípravy

KORPUS : Ručním šlehačem našleháme cukr, žloutky, vodu a kakao. Do této směsi přidáme mouku smíchanou s PDP a solí a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
KRÉM : uvaříme si kaši…

Zobrazit více...

Kategorie