Les,rybník,autíčko
Potřebné ingredience
Dort s fotopostupem pro 18 leteho kluka a jeho babičku 60
Postup přípravy
pečené korpusy nízké jako na roládu,3 tmavé,2 světlé.Promazané marmeládou a krémem
MRKVOVÝ DORT
Potřebné ingredience
TĚSTO: 4-5ks vajec, 200g cukru, 1ks vanilkový cukr, 1ks citron / ½ pomeranče, 500g jemně nastrouhané mrkve, 100-150g vlašských ořechů/mandlí/slunečnicových semínek, 100-150g kokosu, 300ml oleje, 200g mouky, 15-20g jedlé sody, ½ lžičky soli NA KRÉM : 100g másla, 200g tvaroh/žervé/smetanový sýr, 1 lžička citron. kůry, 2 lžíce moučkového cukru POLEVA: moučkový cukr + citron. šťáva
Postup přípravy
Celá vejce ušleháme s oběma cukry, vmícháme citronovou/pomerančovou kůru i šťávu a postupně všechny další ingredience – mrkev, ořechy, kokos, mouku smíchanou s jedlou sodou a sůl…
Pro syna k 15. narozeninám
Potřebné ingredience
5 vajec,10 lžic horké vody,300 g polohrubé mouky,300 g cukru krupice nebo krystal,3/4 sáčku PDP,lžíce kakaa. Krém: 2 x tvaroh ve vaničce plnotučný,200 g změklého másla,6 lžic moučkového cukru,1 lžíce citronové šťávy. Zdobení: nastrouhaná čokoláda,šlehačka,marcipánová hmota
Postup přípravy
Do mísy si rozklepneme vejce,bílky dáme zvlášť. Přidáme cukr,pět lžic horké vody a lžíci holandského kakaa,šleháme,až se utvoří pěna. Přidáme dalších pět lžic horké vody,vsypeme…
Dort s malinovou pěnou
Potřebné ingredience
Korpus: 130 g cereálních Be Be sušenek, 50 g vlašských ořechů, 80 g másla. Pěna: 250 g tvarohu ve vaničce, 380 g zakysané smetany, 4 PL cukru moučka, 200 g malin, 1 želatinový ztužovač, 100 ml vody. Nahoru: 1 červené dortové želé, 250 ml vody, 3 PL cukru krupice.
Postup přípravy
Pro horké letní dny je lehký nepečený dort s čerstvým ovocem ideální volba.
Nastrouháme sušenky a ořechy, zalijeme rozpuštěným máslem a směs natlačíme do dortové formy…
Dort Pavlova - zjednodušená verze
Potřebné ingredience
4 bílky, 200 g cukru krupice, špetka soli. Šlehačka, ovoce.
Postup přípravy
Z bílků ušlehat sníh, zašlehat cukr. Na pečící papír rozetřít ze sněhu dvě placky. Péct na 120 st cca hodinu a čtvrt. Podle potřeby teplotu i snížit. Nechávám přes noc "dojít" ve…
Čokoládový dort s ganache
Potřebné ingredience
sachr korpus, pařížská šlehačka, malinový gel, čerstvé maliny, ganache
Postup přípravy
Korpus - 180 g cukru krupice 70 g hladké mouky 40 g hrubé mouky 7 vajec 80 g oleje 50 g kakaa; Utřeme žloutky s olejem. Našleháme bílky s cukrem do pevného sněhu. Smícháme…
Do školky k pasování školáků
Potřebné ingredience
světlý korpus, malinová marmeláda, malinový krém, formix
Postup přípravy
Dortík do školky pro děti /včeličky a motýlci/ které po prázdninách půjdou do školy.