Dort se Spidermanem
Potřebné ingredience
KORPUS = výborná TANGOVKA od paní Ivety-Kytice ID 9928. NÁPLŇ = krém z Bebečkové střechy paní Věry ID 10193. MARCIPÁN podle paní Blanky ID 3742. Dál už jen marmeláda (pod krém) a čokoláda na dozdobení marcipánu.
Postup přípravy
Nápad se Spidermanem je vlastní :o), ve všem ostatním díky za inspiraci, maminky z Mimáče :o) !!!
Koleje s vláčkem
Potřebné ingredience
Potřebujete: 2 upečené korpusy v srnčím hřbetu (já měla jeden světlý a druhý kakaový), krém (používám uvařený puding s máslem), čokoládovou polevu (na potření), bílou čokoládu v sáčku (na koleje), kokos (obarvený zeleným poptravinářským barvivem), mašinku a vagónky (tyčinky deli, nakrájené a obalené v marcipánů + kolečka s lentilek), jakýkoliv náklad do vagónků (bombonky, želé, oříšky,...), marcipánové květinky, zvířátka,...Těsto: světlé - 4 vajíčka, 120 g ml. cukru, 140 g pol. mouky, 25 ml vody. tmavé - 4 vajíčka, 120g ml. cukru, 120 g pol. mouky, 20 g kakaa, 30 ml. vody.Krém: 2 litry mléka, 5 vanil. pudinků, 200g ml. cukru, 2 másla.
Postup přípravy
Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x…
DORT pro fotbalového šampióóóna..
Potřebné ingredience
viz postup
Postup přípravy
Na korpus z kulaté formy - průměr 20cm (viz recept na piškot bez šlehání - stačí třetina dávky) navršit pudink, nechat v lednici trochu ztuhnout, pomazat slabou vrstvou bílé…
Dort Méďa k narozeninám
Potřebné ingredience
Tak jsem se také odhodlala upéct dort :-) Korpus je světlý piškot, promazáno kakaovým krémem a marmeládou.Lentilky, strouhaná čokoláda, čokopoleva - penízky - prodává se v sáčcích, cereální lupínky, želé bonbón, kousek červeného marcipánu
Postup přípravy
Tělo a hlava jsou pečené v nerez miskách, packy a ouška v muffinkách . Zbytek už dotvoříte podle fantazie. První vrstva čokoládové polevy se dost vpíjela, takže jsem počkala až…
Ž E L V A a ještě jedna Ž E L V A
Potřebné ingredience
1 plát světlého piškotového těsta, 1 plát kakaového těsta, světlý krém, středně tmavý krém, tmavý krém, káva nebo rum, kulatá mísa (použila jsem nerezovou mísu o průměru 25cm)
Postup přípravy
Mísu jsem vyložila mikrotenovou fólií, vyřízla piškotová kola různých průměrů podle mísy, střídavě vkládala do mísy a mazala krémem. Piškot jsem pokapala kávou - musí být vlhký a…
UPEKLA JSEM VLAK!!!
Potřebné ingredience
2 plechy Desetiminutového piškotu, který mám v receptech+ vynikající poleva ze Šťouchandy od Lucky (ID8216) - 3 dávky, kolečka s dírkou z lineckého těsta, šlehačka, kakao, nastrouhaná čokoláda na posypání,špejle, párátka, zelený krepový papír
Postup přípravy
Jeden pekáč rozkrájíme na díly a pomocí párátek sestavíme lokomotivu, podložíme, natřeme polevou, připevníme kolečka a svíčíčku na komín.
Druhý pekáč nakrájíme na…
Pruhovaný dort s čokoládou
Potřebné ingredience
4 vejce, 200g moučkového cukru, 1 Vanil. cukr, 125ml mléka, 125ml oleje, 250g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli, 1 Zdobení tmavé (myší hovínka), na pokapání korpusu rum Na náplň: 1 krémová náplň stracciatella Dr. Oetker, 200ml studeného mléka, 125g změklého másla, 2PL moučkového cukru. Na posypání: strouhaná čokoláda
Postup přípravy
Na přípravu těsta vyšleháme šlehačem do pěny vejce, cukr a van. cukr. Mléko smícháme s olejem a mouku s práškem do pečiva, solí a zdobením. Střídavě ve dvou fázích do pěny krátce…
Dort-iglú
Potřebné ingredience
piškotový korpus, mandarinkový kompot, želatina, poleva z moučkového cukru, na tučňáky: pendrek, marcipán, želatinoví medvídci
Postup přípravy
Můj syn má alergii na mléčnou bílkovinu, nesměla jsem použít máslo ani mléko, uvádím tedy spíše pracovní postup než recept, myslím, že by dort byl lepší za použití nějakého krému.…