Rybička nasladko
Potřebné ingredience
Rybí filety Brambory Mrkev Med
Postup přípravy
Brambory a mrkev nakrájíme na menší kousky, vložíme je do první nádoby parního hrnce, trošku osolíme. Do nádoby určené na maso (pokud to má Váš hrnec rozdělený stejně jako ten…
Marinované kuř.čtvrtky s baby karotkou a bramborem …
Potřebné ingredience
Kuř.čtvrtky nebo stehna,baby karotku,brambory,gril.koření,sůl,olej
Postup přípravy
Z kuřete stáhneme kůži,osolíme,okořeníme gril.kořením dáme do misky zakapeme olejem a necháme marinovat do druhého dne.Druhý den do spodní nádoby v parním hrnci narovnáme marin…
1. pokus - brambory, zelenina, vejce
Potřebné ingredience
brambory, mražená zelenina, vejce, máslo, sůl
Postup přípravy
Do prvního patra jsem si oškrábala dvě brambory, do druhého nasypala trochu mražené zeleniny. Hrnec jsem zapnula na 15 minut. Kousíčkem másla jsem vymazala skleněnou misku a…
Losos se zeleninou a jogurtovým dipem
Potřebné ingredience
losos, mrkev, červená cibule, řapíkatý celer; * NA DIP: 150 ml bílého jogurtu (řecký, Skyr, kysaná smetana...), kopr, stroužek česneku, sůl, mléko na zředění (smetana)
Postup přípravy
Připravit suroviny:
- lososa stáhnout z kůže, naporcovat, osolit a opepřit
- mrkev pokrájet na kolečka
- cibuli pokrájet na měsíčky
- celer pokrájet na menší kousky
Kuřecí kapsy plněné žampiony a slaninou
Potřebné ingredience
kuřecí stehenní řízky, žampiony, pravá anglická slanina, koření na kuře
Postup přípravy
Řízky trochu rozklepat a poprášit kořením na kuře.
Slaninu pokrájet na tenké proužky a žampiony na čtvrtky. Obojí spolu krátce orestovat na pánvi.
Opečené žampiony…
Kuřecí špíz
Potřebné ingredience
kuřecí maso (prsní nebo stehenní řízek), kuřecí játra, cibule, zelená nebo žlutá kapie, rajčata, žampiony, anglická slanina, olej, grilovací koření + granulovaný česnek, sůl
Postup přípravy
Připravit suroviny:
- maso + játra + slaninu + kapii pokrájet na kousky přiměřené velikosti
- cibuli + rajčata pokrájet na širší kolečka
- žampiony pokrájet na širší…
Ovocné knedlíky
Potřebné ingredience
¼ kostky čerstvého droždí (tzn. 10 g), 430 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 1 lžička cukru, 1 vejce, špetka soli, ovoce na náplň (borůvky, jahody, meruňky...)
Postup přípravy
Do mísy (nebo pekárny) dát droždí + cukr + mouku + mléko + vejce + sůl a uhníst tužší těsto.
Nechat nakynout (cca 1 hodinu).
Nakynuté těsto vyklopit na vál a rozdělit na…