Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Parní hrnec

Přidat recept
PARNÍ HRNEC
Ovocné knedlíky

Ovocné knedlíky

Potřebné ingredience

¼ kostky čerstvého droždí (tzn. 10 g), 430 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 1 lžička cukru, 1 vejce, špetka soli, ovoce na náplň (borůvky, jahody, meruňky...)

Postup přípravy

Do mísy (nebo pekárny) dát droždí + cukr + mouku + mléko + vejce + sůl a uhníst tužší těsto.
Nechat nakynout (cca 1 hodinu).

Nakynuté těsto vyklopit na vál a rozdělit na…

Zobrazit více...
PARNÍ HRNEC
Plněné knedlíčky - vepřové

Plněné knedlíčky - vepřové

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 220 g hladké mouky, 100 g vlažné vody, 30 g cukru, 20 g oleje, 1 lžička sušeného droždí; * NÁPLŇ: 250 g masa - vepřové, hovězí nebo mix, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce Worcestrové omáčky, sůl, (cukr), na zahuštění ¼ šálku vody +1 zarovnaná lžička kukuřičného škrobu

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- maso pokrájet na drobné kousky (nebo použít mleté)
- cibuli pokrájet na drobno
- česnek pokrájet na drobno
- maso pokrájet na drobno
- škrob…

Zobrazit více...
PARNÍ HRNEC
Kuřecí špíz

Kuřecí špíz

Potřebné ingredience

kuřecí maso (prsní nebo stehenní řízek), kuřecí játra, cibule, zelená nebo žlutá kapie, rajčata, žampiony, anglická slanina, olej, grilovací koření + granulovaný česnek, sůl

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- maso + játra + slaninu + kapii pokrájet na kousky přiměřené velikosti
- cibuli + rajčata pokrájet na širší kolečka
- žampiony pokrájet na širší…

Zobrazit více...
PARNÍ HRNEC
Kuřecí kapsy plněné žampiony a slaninou

Kuřecí kapsy plněné žampiony a slaninou

Potřebné ingredience

kuřecí stehenní řízky, žampiony, pravá anglická slanina, koření na kuře

Postup přípravy

Řízky trochu rozklepat a poprášit kořením na kuře.

Slaninu pokrájet na tenké proužky a žampiony na čtvrtky. Obojí spolu krátce orestovat na pánvi.

Opečené žampiony…

Zobrazit více...
PARNÍ HRNEC
Losos se zeleninou a jogurtovým dipem

Losos se zeleninou a jogurtovým dipem

Potřebné ingredience

losos, mrkev, červená cibule, řapíkatý celer; * NA DIP: 150 ml bílého jogurtu (řecký, Skyr, kysaná smetana...), kopr, stroužek česneku, sůl, mléko na zředění (smetana)

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- lososa stáhnout z kůže, naporcovat, osolit a opepřit
- mrkev pokrájet na kolečka
- cibuli pokrájet na měsíčky
- celer pokrájet na menší kousky

Zobrazit více...

Kategorie