Mléčná rýžová kaše se skořicí
Potřebné ingredience
* KAŠE: ¾ hrnku kulatozrnné rýže, 2 hrnky mléka, 2 hrnky vody, 1-2 lžíce sirupu (med, čekankový, javorový, agáve...), 1 lžička skořice, kousek másla na vymazání hrnce; * K PODÁVÁNÍ: čerstvé, mražené nebo kompotované ovoce (jablka, hrušky, meruňky, švestky, třešně, banány...), ořechy (vlašské, mandle), sirup (med, čekankový, javorový, agáve...), skořice, kakao, strouhaná čokoláda
Postup přípravy
Hrnec vymazat máslem.
Do hrnce nalít vodu + mléko, přidat rýži + skořice + sirup a promíchat.
Pomalit na LOW 4-5 hodin (2,4l hrnec).
TLAČENKA v PH od Áji Plassil
Potřebné ingredience
1 vepřové koleno, 1 nožička, 2 bobkové listy, 2 kl sůl , pepř celý nové koření celé a 500 ml vody a nakonec 2 stroužky česneku
Postup přípravy
Dala jsme koleno do mísy od PH přidala jsem 2 bobkové listy, 2 kl sůl , pepř celý nové koření celé a 500 ml vody a dala jsem to na High 5h pak maso vyndat vývar scedit do…
Vepřové plátky po znojemsku
Potřebné ingredience
Vepřové maso 1 cibule 100 g uzené slaniny 4 ks okurky olej, voda, hladká mouka sůl, mletý černý pepř, sojová omáčka jíška, ocet, podravka
Postup přípravy
Vepřové plátky naklepeme nasolíme opepříme obalíme v hladké mouce a zprudka osmahneme na oleji. Vytáhneme na talíř. Ve výpeku osmahneme cibulku, na kostičky nakrájený špek a párek…
Bratislavské plecko v PH
Potřebné ingredience
Suroviny 400 g vepřové plece 1 cibule 2 lžíce rajského protlaku 1 velká mrkev Hrášek cuketa na kostičky(nemusí být) 2 sterilované okurky 2 x masox masového vývaru šťáva z půlky citronu voda hladká mouka sůl mletý černý pepř olej 1/2 citronu
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.
Cibulku osmažím přidám maso orestuji dám mrkev a cuketu a zapnu na high. na 2,5 hod. Po 1,5 hodině přidám protlak okurky,…
Špízy z mletého masa
Potřebné ingredience
250 g mletého masa (nejlépe mix hovězí + vepřové), 1 velká cibule, 1 lžíce sojové omáčky, 1 vejce,1 lžíce hladké mouky, 1 vrchovatá lžíce strouhanky, sůl, pepř, mletá paprika (možno i chili paprička nebo uzená paprika), několik silnějších plátků slaniny (může být i jiná uzenina), zelenina na napichování (papriky, rajčata, lilek, cibule ...), olej, grilovací koření, 50-100 ml vody na podlití
Postup přípravy
Nejprve připravit suroviny:
- z cibule sejmou velké plátky, pokrájet je na větší kusy (budou se napichovat na špejli) a vnitřní malou část pokrájet na drobno (ta přijde do masa…
VEPŘOVÉ NA PÓRKU v MH
Potřebné ingredience
1/2 kg masa 1 pórek menší 1 cibule česnek sůl, trochu papriky, pepř, kmín, podravku ....
Postup přípravy
Dám do hrnce posmažím na trochu oleji cibulku,maso, pórek dochutím podleji trochou vody a zapnu na dušení 2 hod.
Po 1,5 hodině zahustím jíškou a dochutím a nechám ještě 1/2 hod…
Crumble - jablečno-švestkový
Potřebné ingredience
* DROBENKA: 80 g másla, 100 g ovesných vloček (jemné Emco), 70 g pšeničné mouky (může být i celozrnná), 70 g třtinového cukru, 1 lžička skořice, špetka soli; * NÁPLŇ: 4-5 jablek, 8 větších švestek (samozřejmě je možno použít jiný poměr ovoce i jiné druhy), 70 g třtinového cukru, 30 g vanilkového cukru, ½ lžičky skořice; * NA POVRCH: plátky mandlí (nebo jiných ořechů); * KRÉM: lžíce Mascarpone, 2 lžíce zakysané smetany (a případně na poprášení trochu strouhané hořké čokolády)
Postup přípravy
Dno hrnce vymazat máslem.
Jablka oloupat, vykrojit jádřinec a pokrájet na cca 1 cm silné plátky, švestky vypeckovat a pokrájet na čtvrtky.
Ovoce nasypat do hrnce a…
Kuřecí roládky s chřestem na víně
Potřebné ingredience
kuřecí plátky (prsní nebo stehenní řízky), mozarella, chřest (zelený nebo bílý), plátky pršuta, sůl, bílý pepř, 100 ml bílého vína na podlití, kousek másla (nebo Ghí) na vymazání hrnce, několik lístků bazalky, v případě potřeby něco na zahuštění sosu (jíška, škrob...), trocha třtinového cukru (pokud je hodně kyselé víno)
Postup přípravy
Maso naříznout a lehce naklepat, mozarellu pokrájet na tenké plátky z chřestu odkrojit dřevnaté konce (bílý oloupat), případně překrojit, je-li moc dlouhý.
Maso osolit a…
Plněné kapie
Potřebné ingredience
4-5 větších kapií (dole ploché, aby dobře stály), 250 g mletého hovězího masa, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, máslo (Ghí), parmezán; * KAŠE: brambory, máslo, mléko, sůl
Postup přípravy
Nejprve připravit suroviny:
- brambory pokrájet na kostky
- cibuli pokrájet na drobno
- česnek prolisovat
- parmezán nakrouhat na hoblinky
- z paprik odkrojit…
Nadívané žampiony
Potřebné ingredience
velké hlavičky žampionů (případně portobella), mleté krůtí maso, šalotka, česnek, vejce, petrželka, sůl, pepř, sladká paprika, kousek másla
Postup přípravy
Nejprve připravit nádivku: mleté krůtí maso + vejce + na jemno pokrájená šalotka + prolisovaný česnek + petrželka + sůl, pepř a trocha sladké papriky - vše promíchat.
Ze…