Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
Dušená červená řepa - POMALÝ HRNEC

Dušená červená řepa - POMALÝ HRNEC

Potřebné ingredience

cibule, červená řepa, vepřový jazyk, smetana (sůl, pepř, nové koření) brambory jako příloha

Postup přípravy

Na dno hrnce jsem dala na drobno nakrájenou civuli, na to oloupanou řepu nakrájenou na kostky a úplně nahoru vepřové jazyky.

Okořenila jsem solí, pepř a nové koření (obojí…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí paličky na medu

Kuřecí paličky na medu

Potřebné ingredience

cca 500 g kuřecích paliček, 50 ml rostlinného oleje, 50 ml teplé vody, 1 lžíce medu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce kečupu, 1 lžička plnotučné hořčice, ½ lžičky mleté sladké papriky, ¼ lžičky soli

Postup přípravy

Med rozšlehat v teplé vodě. Přidat olej + sójovou omáčku + kečup + hořčici + papriku + sůl a promíchat. Paličky vložit do hrnce, nalít na ně marinádu, promíchat a nechat odležet…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Salisburský steak

Salisburský steak

Potřebné ingredience

* NA KARBANÁTKY: 500 g mletého hovězího masa, 1 žloutek, menší polovina jemně nakrájené cibule, ¼ šálku strouhanky (ideálně Panko), 2 lžíce mléka, 1 prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř; * NA OMÁČKU: 100 g pokrájených hub, větší půlka jemně nakrájené cibule, 300 ml hovězího vývaru, šťáva pod maso (instantní nebo ve vaničce), 1½ lžíce kečupu, 1 menší čajová lžička Dijonské hořčice, 1½ lžíce pokrájené čerstvé petrželky; * NA ZAHUŠTĚNÍ: 1½ polévkové lžíce kukuřičného škrobu, 3 lžíce vody

Postup přípravy

Všechny suroviny na karbanátky smíchat, osolit a opepřit.
Potom hmotu rozdělit na 5 dílů, z každého dílu vytvarovat karbanátek a osmahnout je na rozpálené pánvi (cca 3 minuty…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřové v kapustě

Vepřové v kapustě

Potřebné ingredience

500 g vepřové plece, slanina (lze vynechat), kapusta, cibule, 5 stroužků česneku, pepř, sůl, instantní jíška na zahuštění

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- maso pokrájet na větší kostky
- slaninu pokrájet na kostičky
- cibuli pokrájet na drobno
- česnek pokrájet na kostičky
- kapustové…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krůtí rolky s pórkem

Krůtí rolky s pórkem

Potřebné ingredience

krůtí plátky, pórek, plátky šunky, plátky tvrdého sýra, směs koření na kuře, 4 menší rajčata, 1 cibule, sladká smetana, bujón, instantní jíška

Postup přípravy

Plátky masa naklepat do tenka a poprášit kořením na kuře.
Na maso položit plátky šunky a sýra, na to rozložit pórek, pokrájený na kolečka.
Zamotat roládky a zajistit.

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krůtí stehna na česneku

Krůtí stehna na česneku

Potřebné ingredience

2ks krůtích stehen, 6 větších brambor, rozmarýn, mletý barevný pepř,sůl  grilovací koření 1 palička česnku

Postup přípravy

Dobře omyté brambory nakrájíme na čtvrtky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, cibuli s brambory promícháme, osolíme a můžeme okořenit grilovacím kořením. Vložíme do PH, na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuličky v batátovo-mrkvové omáčce

Kuličky v batátovo-mrkvové omáčce

Potřebné ingredience

* MASOVÉ KULIČKY: 500 g mletého masa (hovězí nebo jehněčí), 1 menší červená cibule, 1 lahůdková cibulka, 2 stroužky česneku, 1 vejce, ½ lžičky sladké papriky, sůl, pepř; * DÁLE: 200 g batátů, 150 g mrkve, 1-2 lžíce sušené cibule, špetka mleté kurkumy, větší špetka římského kmínu , sůl, 1 bobkový list, na podlití 200 ml masového vývaru, na vymazání hrnce kousek másla (Ghí), na dokončení omáčky 100 ml smetany ke šlehání (+ případně další masový vývar na úpravu konzistence), (na oživení jídla: pikantní paprika - kozí roh, sladká či pálivá feferonka, chilli nebo jalapeňo)

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- cibuli pokrájet na drobno
- lahůdkovou cibulku pokrájet na kolečka
- česnek prolisovat a utřít se solí
- batáty pokrájet na kostky
-…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krůtí na víně

Krůtí na víně

Potřebné ingredience

600 g krůtího masa, 200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer - v poměru, jak to máte rádi), 80 g cibule,, 250 ml červeného vína, 50 g uzené slaniny, sůl, 2 bobkové listy, provensálské koření, olej na orestování masa, na zahuštění 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu +100 ml vody

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- zeleninu pokrájet na tenké nudličky
- cibuli pokrájet na hrubší kousky (čtvrtměsíčky)
- maso nakrájet na větší kousky (cca 50 - 70 gramů)
-…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Masové koule na zelí

Masové koule na zelí

Potřebné ingredience

500 g mletého masa, 1 vejce, sladká paprika, pepř, sůl, 5 lžic rýže Basmati, trocha hladké mouky (pšeničné, špaldy ...), 2 lžíce sušené cibule, 500 g sterilovaného nebo kysaného zelí, na podlití cca 100 ml vody, (v případě potřeby instantní jíška)

Postup přípravy

V míse dobře promíchat mleté maso + rýži + vejce + papriku + pepř + sůl.
Konzistenci směsi upravit moukou a vytvarovat z ní kuličky.

Kuličky nechat zatáhnout v…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
HOVĚZÍ  NA HOUBÁCH v PH

HOVĚZÍ NA HOUBÁCH v PH

Potřebné ingredience

1/2 kg masa hřiby cibule,jarní cibulka pórek,sůl pepř párek jíška hořčice

Postup přípravy

Maso nkrájím na kostky , nasolím a napepřím. Na pánvi osmažím cibulku potom zatáhnu
maso vložím, pórek, jarní cibulku, PL hořčice,hřiby sušené namočené.

Vše dám do PH…

Zobrazit více...

Kategorie