KAČENA V POMALÉM HRNCI
Potřebné ingredience
sůl, kmín, jablíčko, máslo, cibule
Vepřová huspenina
Potřebné ingredience
1400 g vepřového kolene (menší zadní vepřové koleno + ½ předního vepřového kolena), 2 mrkve (cca 100 g), 1 petržel (cca 50 g), celer (cca 50 g), 1 cibule, 2 stroužky česneku, 4 kuličky černého pepře, 2 kuličky nového koření, ½ lžičky soli, 1 bobkový list, 300 ml vody; na dochucení sůl + cukr +ocet
Postup přípravy
Kolena vložit do hrnce a k nim přidat pepř + nové koření + bobkový list + sůl + vodu.
Pomalit na LOW 5 hodin.
Poté přidat mrkev + petržel + celer + cibuli + česnek.
Hovězí na česneku se špenátem
Potřebné ingredience
500 g hovězího masa, 5 stroužů česneku, 1 cibule (nebo pár šalotek), 150-200 g listového baby špenátu, sůl, pepř
Postup přípravy
Nejprve si připravit suroviny: maso nakrájet na plátky (nebo kostky, nebo nudličky), česnek nakrájet na plátky, cibuli pokrájet na co nejtenčí měsíčky.
Na dno hrnce nasypat…
Kuřecí fajita
Potřebné ingredience
4 větší kuřecí prsa, různobarevné papriky (cca ½ červené, ½ žluté, ½ zelené), ½ bílé cibule, trocha oleje na orestování zeleniny, 100 ml vody na podlití, trocha instantní jíšky na zahuštění sosu; *KOŘENÍ FAJITA: 1 lžička soli, ½ lžičky bílého pepře, 1 lžička sladké papriky, ¼ lžičky sušeného česneku, 1 lžička kmínu, trocha sušené chilli papričky (podle toho, jak kdo rád ostré)
Postup přípravy
Nejprve si připravit všechny suroviny:
- všechny papriky pokrájet na tenké proužky
- cibuli pokrájet na tenké plátky
- naříznout z boku maso a vytvořit kapsu
- všechny…
Andělská křidélka se sušenými rajčaty
Potřebné ingredience
10 ks kuřecích křídel (je možné použít i jiné díly, např. paličky), 1 velká cibule, 4 stroužky česneku, sůl, směs koření Andělská křídla, několik plátků sušených rajčat, olej na osmažení cibule, 50 - 100 ml vody na podlití, něco na zahuštění sosu (instantní jíška, hraška na zahušťování, mouka. škrob.....)
Postup přípravy
Připravit suroviny:
- česnek prolisovat a utřít se solí
- cibuli pokrájet na kostičky
- sušená rajčata pokrájet na hrubší plátky
Do křídel zatřít česnekovou pastu…
VEPŘOVÉ NA HOUBÁCH V POMALÉM HRNCI
Potřebné ingredience
Vepřové maso - nakrájené na silnější plátky sušené houby nabo nakrájené žampióny sůl, pepř, vegeta, 1 velká cibule - nakrájená nadrobno 3 stroužky česneku - nakrájené na tenké plátečky olej na osmažení cibulky šťáva z 1/2 citrónu trochu solamylu na zatření nebo jíška nebo mouka hladká. Můžete přidat i okurek.
Postup přípravy
Sušené houby v misce zalijeme studenou třeba do rána.
Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme paličkou na maso. Maso osolíme, jemně opepříme.…
Hovězí burger s bramborami a zeleninou
Potřebné ingredience
* BURGER: 750 g mletého hovězího masa,1 lžíce worcestrové omáčky, 1 lžíce francouzské (nebo plnotučné) hořčice, sůl, pepř; * K TOMU: brambory (nejlépe rané), cibule, minipapričky, třešňová rajčata; * NA DOCHUCENÍ: Bohatá šťáva na tmavá masa (jen v případě, že se šťáva nezná dost silná a pikantní)
Postup přípravy
Brambory pokrájet na kolečka, cibuli na tenká kolečka, z paprik odstranit jádřince.
Všechny suroviny na burgery smíchat, směs rozdělit na několik stejných dílů, vytvarovat…
VEPŘOVÉ MASO NA ZELENINĚ v PH
Potřebné ingredience
viz.postup
Postup přípravy
Vepřové maso vcelku nasolím, popepřím, nakmínuji, gril. Koření, sojová omáčka a worcester. Pokrájím, co mám cibuli, papriku červenou i bílou, rajče, pórek vše na malé kostičky.…
Kuře s dýňovým pyré
Potřebné ingredience
kuře (stehna, horní stehna, paličky...), pár plátků schwarzwaldské šunky, směs koření na kuře (sůl+paprika+česnek+pepř+rozmarýn), ½ muškátové dýně, 2-3 malé brambory, 2 malé cibule, 3 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, máslo na vymazání hrnce, 50 ml vody na podlití, trocha smetany do pyré, dýňový olej na dochucení pyré
Postup přípravy
Nejprve připravit suroviny:
- dýni nakrájet na kostky
- brambory nakrájet na kostky
- cibuli pokrájet nahrubo
- česnek pokrájet na plátky
Hrnec vymazat máslem a…
Krémový květák
Potřebné ingredience
500 g květáku, 200 ml smetany, 100 g čerstvého sýra (Gervais, Lučina, Philadelphia, Matylda...), 2 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, 100 g sýra Chedar (Parmezán), máslo na vymazání hrnce, k doplnění na talíři: několik silnějších plátků libové anglické slaniny, čertsvé bylinky (petrželka, pežitka, nať lahůdkové cibulky...),sušená cibule
Postup přípravy
Inspirovala jsem se receptem ze stránek https://www.receptynahubnuti.cz/ .
Nejprve připravit suroviny:
- květák rozebrat na růžičky
- česnek prolisovat
- Chedar…