Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
KAČENA V POMALÉM HRNCI

KAČENA V POMALÉM HRNCI

Potřebné ingredience

sůl, kmín, jablíčko, máslo, cibule

Postup přípravy

Kačenu okořeníme dáme do hrnce a loudáme 8 hodin na Low. Výborná

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřová huspenina

Vepřová huspenina

Potřebné ingredience

1400 g vepřového kolene (menší zadní vepřové koleno + ½ předního vepřového kolena), 2 mrkve (cca 100 g), 1 petržel (cca 50 g), celer (cca 50 g), 1 cibule, 2 stroužky česneku, 4 kuličky černého pepře, 2 kuličky nového koření, ½ lžičky soli, 1 bobkový list, 300 ml vody; na dochucení sůl + cukr +ocet

Postup přípravy

Kolena vložit do hrnce a k nim přidat pepř + nové koření + bobkový list + sůl + vodu.
Pomalit na LOW 5 hodin.

Poté přidat mrkev + petržel + celer + cibuli + česnek.

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí na česneku se špenátem

Hovězí na česneku se špenátem

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 5 stroužů česneku, 1 cibule (nebo pár šalotek), 150-200 g listového baby špenátu, sůl, pepř

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny: maso nakrájet na plátky (nebo kostky, nebo nudličky), česnek nakrájet na plátky, cibuli pokrájet na co nejtenčí měsíčky.

Na dno hrnce nasypat…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí fajita

Kuřecí fajita

Potřebné ingredience

4 větší kuřecí prsa, různobarevné papriky (cca ½ červené, ½ žluté, ½ zelené), ½ bílé cibule, trocha oleje na orestování zeleniny, 100 ml vody na podlití, trocha instantní jíšky na zahuštění sosu; *KOŘENÍ FAJITA: 1 lžička soli, ½ lžičky bílého pepře, 1 lžička sladké papriky, ¼ lžičky sušeného česneku, 1 lžička kmínu, trocha sušené chilli papričky (podle toho, jak kdo rád ostré)

Postup přípravy

Nejprve si připravit všechny suroviny:
- všechny papriky pokrájet na tenké proužky
- cibuli pokrájet na tenké plátky
- naříznout z boku maso a vytvořit kapsu
- všechny…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Andělská křidélka se sušenými rajčaty

Andělská křidélka se sušenými rajčaty

Potřebné ingredience

10 ks kuřecích křídel (je možné použít i jiné díly, např. paličky), 1 velká cibule, 4 stroužky česneku, sůl, směs koření Andělská křídla, několik plátků sušených rajčat, olej na osmažení cibule, 50 - 100 ml vody na podlití, něco na zahuštění sosu (instantní jíška, hraška na zahušťování, mouka. škrob.....)

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- česnek prolisovat a utřít se solí
- cibuli pokrájet na kostičky
- sušená rajčata pokrájet na hrubší plátky

Do křídel zatřít česnekovou pastu…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
VEPŘOVÉ NA HOUBÁCH V POMALÉM HRNCI

VEPŘOVÉ NA HOUBÁCH V POMALÉM HRNCI

Potřebné ingredience

Vepřové maso - nakrájené na silnější plátky sušené houby nabo nakrájené žampióny sůl, pepř, vegeta, 1 velká cibule - nakrájená nadrobno 3 stroužky česneku - nakrájené na tenké plátečky olej na osmažení cibulky šťáva z 1/2 citrónu trochu solamylu na zatření nebo jíška nebo mouka hladká. Můžete přidat i okurek.

Postup přípravy

Sušené houby v misce zalijeme studenou třeba do rána.

Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme paličkou na maso. Maso osolíme, jemně opepříme.…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí burger s bramborami a zeleninou

Hovězí burger s bramborami a zeleninou

Potřebné ingredience

* BURGER: 750 g mletého hovězího masa,1 lžíce worcestrové omáčky, 1 lžíce francouzské (nebo plnotučné) hořčice, sůl, pepř; * K TOMU: brambory (nejlépe rané), cibule, minipapričky, třešňová rajčata; * NA DOCHUCENÍ: Bohatá šťáva na tmavá masa (jen v případě, že se šťáva nezná dost silná a pikantní)

Postup přípravy

Brambory pokrájet na kolečka, cibuli na tenká kolečka, z paprik odstranit jádřince.

Všechny suroviny na burgery smíchat, směs rozdělit na několik stejných dílů, vytvarovat…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
VEPŘOVÉ MASO NA ZELENINĚ v PH

VEPŘOVÉ MASO NA ZELENINĚ v PH

Potřebné ingredience

viz.postup

Postup přípravy

Vepřové maso vcelku nasolím, popepřím, nakmínuji, gril. Koření, sojová omáčka a worcester. Pokrájím, co mám cibuli, papriku červenou i bílou, rajče, pórek vše na malé kostičky.…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuře s dýňovým pyré

Kuře s dýňovým pyré

Potřebné ingredience

kuře (stehna, horní stehna, paličky...), pár plátků schwarzwaldské šunky, směs koření na kuře (sůl+paprika+česnek+pepř+rozmarýn), ½ muškátové dýně, 2-3 malé brambory, 2 malé cibule, 3 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, máslo na vymazání hrnce, 50 ml vody na podlití, trocha smetany do pyré, dýňový olej na dochucení pyré

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- dýni nakrájet na kostky
- brambory nakrájet na kostky
- cibuli pokrájet nahrubo
- česnek pokrájet na plátky

Hrnec vymazat máslem a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krémový květák

Krémový květák

Potřebné ingredience

500 g květáku, 200 ml smetany, 100 g čerstvého sýra (Gervais, Lučina, Philadelphia, Matylda...), 2 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, 100 g sýra Chedar (Parmezán), máslo na vymazání hrnce, k doplnění na talíři: několik silnějších plátků libové anglické slaniny, čertsvé bylinky (petrželka, pežitka, nať lahůdkové cibulky...),sušená cibule

Postup přípravy

Inspirovala jsem se receptem ze stránek https://www.receptynahubnuti.cz/ .

Nejprve připravit suroviny:
- květák rozebrat na růžičky
- česnek prolisovat
- Chedar…

Zobrazit více...

Kategorie