Krůtí stehna na česneku
Potřebné ingredience
2ks krůtích stehen, 6 větších brambor, rozmarýn, mletý barevný pepř,sůl grilovací koření 1 palička česnku
Postup přípravy
Dobře omyté brambory nakrájíme na čtvrtky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, cibuli s brambory promícháme, osolíme a můžeme okořenit grilovacím kořením. Vložíme do PH, na…
Vepřové plecko z PH, slezské zelí, knedlík
Potřebné ingredience
3/4 kg vepřového plecka a další (v textu)
Postup přípravy
Vepřové plecko několikrát nakrojíme (ale nedokrojíme), prosolíme, opepříme, okmínujeme. Do PH dáme na dno krájenou cibuli, drobně sekaný (nebo utřený) česnek. Podlijeme cca 1 - 1…
Krkovička po maďarsku - z pomalého hrnce
Potřebné ingredience
Plátky vepřového masa dle zvyklostí a chuti - já měla krásnou krkovičku .... a více v popisu přípravy.....
Postup přípravy
Na pánvičce si opečeme dobrou slaninku, na ni dáme na kostičky krájenou cibulku a drobně nakrájenou červenou kápii. Přidáme drcený kmín a směs trošku opepříme.
Tento základ…
Vývar z hovězího masa s krupicovými noky (pomalý hrnec)
Potřebné ingredience
Hovězí maso na polévku, polévková zelenina - čím více druhů, tím lépe, česnek, cibule, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list
Postup přípravy
Do pomalého hrnce vložíme očištěnou zeleninu, koření i omyté maso, osolíme a zalejeme vodou, vše má být ponořeno. Zakryjeme poklicí a pustíme hrnec na stupeň 1 na 7-8 hodin. A to…
Vepřová krkovička s lesními hříbky (pomalý hrnec)
Potřebné ingredience
plátky vepřové krkovice, čerstvé (popř. mražené či sterilované) hříbky, cibule, slanina, sádlo, hl. mouka, sůl, pepř z mlýnku, 2 dc masového vývaru, červ. vína či vody
Postup přípravy
Plátky masa jemně naklepeme, okraje nařízneme, aby zůstalo krásně rovné, po obou stranách nasolíme a opepříme. Na pánvičce (ale dá se použít přímo i nádoba pomalého hrnce)…
Pečená kachna v pomalém hrnci ( také krkovice pečená v…
Potřebné ingredience
Kachna - rozpůlená nebo naporcovaná sůl kmín
Postup přípravy
kachnu rozpůlíme nebo naporcujeme (dle velikosti pomalého hrnce, do velkého se vejdou dvě půlky, do menšího dále rozporcujeme), nasolíme, dobře okmínujeme a vložíme do pomalého…
Králík naložený nebo v pomalém hrnci
Potřebné ingredience
1 králík,250ml vody,1/2 hrnku oleje,1lžička soli,2 slepičí bujony,1 lžíce kečupu,1/2 lžičky pepře,2 lžičky kari,5 str.česneku,1 lžíce worchestru,1/2 lžičky cukru,1 cibule.
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kostičky a vše dáme do hrnce.Svaříme a ještě horkým přelejeme naporcovaného králíka.
Necháme 24 hod uležet v lednici.Potom dáme do trouby a můžeme přidat 3…
VEPŘOVÉ KARI NA MRKVI
Potřebné ingredience
500 g vepřové maso, 1 cibule, 3 velké mrkve, 1/2 velkého kečupu, voda dle potřeby, sůl, pepř, lžička sladké papriky, 1/2 lžičky kari a trošičku oleje, ale nemusí být
Postup přípravy
Na dno pomalého hrnce vložíme nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou na kolečka a vepřové maso na kostky. Posolíme, opepříme, přidáme trošku oleje, sladkou mletou papriku a kari…
Játra na cibulce - POMALÝ HRNEC
Potřebné ingredience
cibule, kuřecí játra, slanina, sůl, pepř, bobkový list rýža jako příloha
Postup přípravy
Na dno hrnce jsem dala na drobno nakrájenou cibuli, na to slaninu na malé kostky a játra na kostky (asi 2x2 cm). Osolit, opepřit, přidat bobkový list. Podlít vodou, aby bylo vše…
Krémová mrkvová polévka - POMALÝ HRNEC
Potřebné ingredience
cibule, mrkev, kuřecí skeletety na vývar, smetana, sůl, pepř, nové koření, tymián
Postup přípravy
Na dno hrnce jsem dala na drobno nakrájenou cibulku, potom mrkev nakrájenou na menší kousky (v původním receptu se měla opékat na másle asi 15 minut, ale na to tentokrát nebyl čas…