Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
Krůtí stehna na česneku

Krůtí stehna na česneku

Potřebné ingredience

2ks krůtích stehen, 6 větších brambor, rozmarýn, mletý barevný pepř,sůl  grilovací koření 1 palička česnku

Postup přípravy

Dobře omyté brambory nakrájíme na čtvrtky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, cibuli s brambory promícháme, osolíme a můžeme okořenit grilovacím kořením. Vložíme do PH, na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřové plecko z PH, slezské zelí, knedlík

Vepřové plecko z PH, slezské zelí, knedlík

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřového plecka a další (v textu)

Postup přípravy

Vepřové plecko několikrát nakrojíme (ale nedokrojíme), prosolíme, opepříme, okmínujeme. Do PH dáme na dno krájenou cibuli, drobně sekaný (nebo utřený) česnek. Podlijeme cca 1 - 1…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krkovička po maďarsku - z pomalého hrnce

Krkovička po maďarsku - z pomalého hrnce

Potřebné ingredience

Plátky vepřového masa dle zvyklostí a chuti - já měla krásnou krkovičku .... a více v popisu přípravy.....

Postup přípravy

Na pánvičce si opečeme dobrou slaninku, na ni dáme na kostičky krájenou cibulku a drobně nakrájenou červenou kápii. Přidáme drcený kmín a směs trošku opepříme.

Tento základ…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vývar z hovězího masa s krupicovými noky (pomalý hrnec)

Vývar z hovězího masa s krupicovými noky (pomalý hrnec)

Potřebné ingredience

Hovězí maso na polévku, polévková zelenina - čím více druhů, tím lépe, česnek, cibule, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list

Postup přípravy

Do pomalého hrnce vložíme očištěnou zeleninu, koření i omyté maso, osolíme a zalejeme vodou, vše má být ponořeno. Zakryjeme poklicí a pustíme hrnec na stupeň 1 na 7-8 hodin. A to…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřová krkovička s lesními hříbky (pomalý hrnec)

Vepřová krkovička s lesními hříbky (pomalý hrnec)

Potřebné ingredience

plátky vepřové krkovice, čerstvé (popř. mražené či sterilované) hříbky, cibule, slanina, sádlo, hl. mouka, sůl, pepř z mlýnku, 2 dc masového vývaru, červ. vína či vody

Postup přípravy

Plátky masa jemně naklepeme, okraje nařízneme, aby zůstalo krásně rovné, po obou stranách nasolíme a opepříme. Na pánvičce (ale dá se použít přímo i nádoba pomalého hrnce)…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Pečená kachna v pomalém hrnci ( také krkovice pečená v pomalém hrnci)

Pečená kachna v pomalém hrnci ( také krkovice pečená v…

Potřebné ingredience

Kachna - rozpůlená nebo naporcovaná sůl kmín

Postup přípravy

kachnu rozpůlíme nebo naporcujeme (dle velikosti pomalého hrnce, do velkého se vejdou dvě půlky, do menšího dále rozporcujeme), nasolíme, dobře okmínujeme a vložíme do pomalého…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Králík naložený nebo v pomalém hrnci

Králík naložený nebo v pomalém hrnci

Potřebné ingredience

1 králík,250ml vody,1/2 hrnku oleje,1lžička soli,2 slepičí bujony,1 lžíce kečupu,1/2 lžičky pepře,2 lžičky kari,5 str.česneku,1 lžíce worchestru,1/2 lžičky cukru,1 cibule.

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky a vše dáme do hrnce.Svaříme a ještě horkým přelejeme naporcovaného králíka.
Necháme 24 hod uležet v lednici.Potom dáme do trouby a můžeme přidat 3…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
VEPŘOVÉ KARI NA MRKVI

VEPŘOVÉ KARI NA MRKVI

Potřebné ingredience

500 g vepřové maso, 1 cibule, 3 velké mrkve, 1/2 velkého kečupu, voda dle potřeby, sůl, pepř, lžička sladké papriky, 1/2 lžičky kari a trošičku oleje, ale nemusí být

Postup přípravy

Na dno pomalého hrnce vložíme nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou na kolečka a vepřové maso na kostky. Posolíme, opepříme, přidáme trošku oleje, sladkou mletou papriku a kari…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Játra na cibulce - POMALÝ HRNEC

Játra na cibulce - POMALÝ HRNEC

Potřebné ingredience

cibule, kuřecí játra, slanina, sůl, pepř, bobkový list rýža jako příloha

Postup přípravy

Na dno hrnce jsem dala na drobno nakrájenou cibuli, na to slaninu na malé kostky a játra na kostky (asi 2x2 cm). Osolit, opepřit, přidat bobkový list. Podlít vodou, aby bylo vše…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krémová mrkvová polévka - POMALÝ HRNEC

Krémová mrkvová polévka - POMALÝ HRNEC

Potřebné ingredience

cibule, mrkev, kuřecí skeletety na vývar, smetana, sůl, pepř, nové koření, tymián

Postup přípravy

Na dno hrnce jsem dala na drobno nakrájenou cibulku, potom mrkev nakrájenou na menší kousky (v původním receptu se měla opékat na másle asi 15 minut, ale na to tentokrát nebyl čas…

Zobrazit více...

Kategorie