Znojemská omáčka.MOOC DĚKUJI PETRICHE
Potřebné ingredience
■600 g plátků hovězího masa ■1 cibule ■2 vejce ■6 sterilovaných okurek ■2 lžíce hořčice ■2 párky ■sůl a pepř podle chuti ■trocha oleje
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Mírně naklepané hovězí plátky vložíme na cibuli, trochu podlijeme vodou. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme lžíci hořčice.…
Staročeský kuthan
Potřebné ingredience
40 dkg hovězího masa, 40 dkg bůčku bez kosti, 3 nožičky různé klobásy, 20 dkg anglické slaniny, kelímek plnotučné a kelímek kremžské hořčice, 60 dkg cibule, 2 kelímky smetany.
Postup přípravy
Maso, klobásy a slaninu nakrájet , smíchat s hořčicí a nechat v ledničce přes noc marinovat. Pak dát do trouby a péct, až je hovězí maso měkké. Přidat pokrájenou cibuli, zamíchat…
FALEŠNÁ MANŽELKA
Potřebné ingredience
4 plátky zadního hovězího, na směs 2 cibule nakrájené nadrobno, 2 lžičky papriky, 1 a 1/2 lžičky mletého pepře, 3 špetky soli, 6 rozetřených stroužků česneku a 2 lžíce sojové omáčky, olej
Postup přípravy
Z cibule, papriky, pepře, soli, česneku a sojové omáčky vytvoříme směs, vložíme do ní naklepané maso a ještě prolijeme olej. Necháme 24 hodin uležet v chladu. Pak plátky zhruba…
HOVĚZÍ PEČÍNKA NA ZELENINĚ s brusinkami
Potřebné ingredience
hovězí s kostí,mrkev,celer,petržel,cibule,máslo,sůl a koření dle chuti.
Postup přípravy
vše v pekáčku přikryjeme a pečeme asi 2 hodinky,podléváme,obracíme...poté výpek i se zeleninou rozmixujeme a podáváme se smetanou a brusinkama,my máme rádi místo knedlíku…
Tortila s bio hovězím masem a zeleninou
Potřebné ingredience
Tortily, bio hovězí maso, cibule, listový salát,rajčata, papriky, kukuřice, mrkev, cizrna, parmezán, olivový olej, sojová omáčka Kikkoman.
Postup přípravy
Cizrnu namočíme přes noc do studené vody, druhý den nakrájíme hovězí na proužky, orestujeme na cibulce, přidáme rajčata papriku, kukuřici, mrkev a cizrnu, vše na drobno nakrájené…
SVÍČKOVÁ s fotopostupem
Potřebné ingredience
KOŘENOVOU ZELENINU-CELERU VÍCE,1X CIBULI,KOUSEK MÁSLA,OLEJ,3 LŽÍCE CUKRU,1 LŽÍCI HOŘČICE,OCET,4 X BOB.LIST,8 KULIČEK NOVÉHO KOŘENÍ,5 KULIČEK PEPŘE,SMETANU,HLADKOU MOUKU,1 KOSTKU MASOXU,SŮL,HOVĚZÍ MASO -MŮŽE BÝT I VEPŘOVÉ I KUŘECÍ STEHNA,na ozdobu šlehačku ve spreji a brusinky KOMU SE PAK NECHCE HLÍDAT SVÍČKOVOU NA SPORÁKU MŮŽE DÁT PŘIPRAVENÝ ZÁKLAD PÉCT DO TROUBY ALE PŘEDEM UDĚLAT NA PLOTNĚ A NEMUSELA JSEM ANI ZAHUSTIT MOUKOU(dát více koř.zeleniny)
Postup přípravy
POKUSILA JSEM SE NAPSAT K FOTOGRAFIIM PODROBNÝ POSTUP TAK NEVÁHEJTE VYZKOUŠET JE VÝBORNÁ
KASTROLOVÉ ROŠTĚNKY
Potřebné ingredience
brambory, roštěnky, broskve, sýr, šunka, může - nemusí smetana
Postup přípravy
Do vymazaného hrnce nebo pekáčku skládáme postupně vrstvu brambor nakrájených na kolečka, vrstvu předsmažených roštěnek, na to broskve, sýr, šunka, a znovu dokola, nakonec můžeme…
♣♣♣♣ KOPROVÁ OMÁČKA ♣♣♣♣ JAK JÍ DĚLÁM JÁ VŠEM MOC…
Potřebné ingredience
Hovězí přední,máslo,sůl,kopr,mléko,hladká mouka,ocet,cukr, vajíčko,smetana
Postup přípravy
1/// Uvařím si maso do měkka
2/// V hrnci si rozpustím máslo a přidám mouku a udělám světlou jíšku.
3/// Zaliju jí mlékem a vývarem a pořádně rozšlehám mouku aby tam nebyly …
Znojemský guláš
Potřebné ingredience
250 g hovězího masa, 250 g párků, 3 lžíce oleje, 3 cibule, 4 kyselé okurky, hořčice, pepř, paprika, instantní jíška tmavá
Postup přípravy
Na oleji osmahnout cibulku, přidat na kostky maso, opéct, zasypat kořením, přidat hořčici, osolit a podlít vodou. Dusit pod pokličkou, po změknutí masa přidat párky nakrájené na…
HOVĚZÍ PLÁTKY S JABLKY
Potřebné ingredience
4 plátky hovězí roštěnky,2 lžíce oleje,1 hrnek nastrouhané cihly,2 oloupaná vykrájená jablka,1 lžíce másla,pepř,sůl
Postup přípravy
Maso naklepeme zprudka opečeme,osolíme,opepříme,poklademe plátky jablek,posypeme sýrem a hoblinkami másla a dáme do trouby zapéci.Podáváme s rýží a brusinkovým…