Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Gulášek

Gulášek

Potřebné ingredience

1 kg hovězího - nejlépe dobré kližky, 1 kg cibule, 3 x stroužek česneku, sůl, masox, feferonka, majoránka, sladká paprika, trochu mletého kmínu, krajíc chleba, sádlo nebo olej. POZOR - na kližku si dávejte při koupi pozor - stalo se mi, když je pěkně zabalená v igelitu na špalíček, že do ní zabalí přední maso a to je tedy umění uvařit.

Postup přípravy

Na omastku osmahnu nakrájenou na kostičky cibulku až je hodně sklovatá přidám nasekanou feferonku - množství kdo jak má rád nebo může - a nasekaný česnek, ještě dodělám, aby…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
  ze zeli a mrkve,vyborneeeeee

ze zeli a mrkve,vyborneeeeee

Potřebné ingredience

cibuli,300-400 g hoveziho masa na kosticky,tri stredni mrkve,sul,pepr,cervena paprika sladka,zeli

Postup přípravy

osmazime na panvi nebo v hrnci maso na kosticky,az pusti stavu pridame cibuli,orestujeme,pridame cervenou papriku,sul pepr,pridame vodu,nakrajene zeli na kosticky,a nastrouhanou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Svíčková

Svíčková

Potřebné ingredience

Hovězí kýta, mrkev, celer, petržel, bobkový list, nové koření, sůl, magi, citronka

Postup přípravy

Dneska máme svíčkovou.. .a jak ji děláte vy?

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí gulášek

Hovězí gulášek

Postup přípravy

Připravíme si na tuku cibuli. Já dávám kolik masa, tolik cibule. Záleží však na Vás. U nás tento gulášek ve velkém. Vzhledem k tomu, že já nerada knedlík, dělávám ho zpravidla s…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
AZU PO TATARSKU

AZU PO TATARSKU

Potřebné ingredience

400g hovězího zadního masa, 140g cibule, 60g oleje nebo rostlinného tuku, 20g hladké mouky, 1 malý rajský protlak, 120g sterilovaných okurek bez nálevu, bobkový list, 240g vývaru, sůl, pepř

Postup přípravy

Maso nakrájíme, osolíme, opepříme a společně s cibulí nakrájenou na kolečka opečeme na tuku, potom zaprášíme moukou, krátce osmahneme, přidáme rajčatový protlak, znovu osmahneme,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
JIHOFRANCOUZSKÉ BIFTEKY

JIHOFRANCOUZSKÉ BIFTEKY

Potřebné ingredience

2 středně velké cibule,1/2 kila brambor,máslo nebo jiný tuk,kmín,4 plátky roštěné,masox.

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na drobno,brambory omyjeme a oloupeme.Do pekáče vytřeného máslem pokládáme brambory nakrájené na plátky (asi polovinu) -nesolíme!!! ,okmínujeme a přidáme polovinu…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Roštěnky "Speciál"

Roštěnky "Speciál"

Potřebné ingredience

4 roštěnky,100g anglické slaniny,2 papriky,2 rajčata,4 žampiony,1 cibule,masox,mouka hl.,hořčice,sůl,pepř,čili,worčester

Postup přípravy

Roštěnky naklepeme,osolíme,okořeníme,potřeme hořčicí a poprášíme moukou hl. Na sádle vypečeme anglickou slaninu do škvarečků,zpěníme cibuli a opečeme roštěnky.Podlijeme vývarem z…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Bylinková telecí pečeně v alobalu

Bylinková telecí pečeně v alobalu

Potřebné ingredience

750 g telecí pečeně, svazek pažitky, petrželová nať, čerstvá bazalka, snítka rozmarýnu, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, olivový olej

Postup přípravy

Telecí pečeni bez kostí vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Vody by mělo být asi tolik, aby bylo maso napůl potopeno. Zmírníme plamen a maso pomalu dusíme asi hodinu …

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
NA ČESNEKU

NA ČESNEKU

Potřebné ingredience

1kg zadního na plátky 1 kostka 100 % tuku cibule česnek sůl pepř

Postup přípravy

Maso nakrájet na plátky, trochu naklepat a opepřit. Dám do pekáče podliju vodou a přiklopené dám dusit do trouby. Asi po hodině když začne maso měknout tak osolím z obou stran…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
tip pro návštěvy - TATARÁČEK našeho taťky :-)

tip pro návštěvy - TATARÁČEK našeho taťky :-)

Potřebné ingredience

hovězí svíčková,žloutek,francouzská hořčice,kečup,sůl,červená sladká paprika,pepř,cibule na drobounko a dle chuti chilli + tabasco.

Postup přípravy

maso pomeleme,vytvoříme bochánek,lžíci uděláme důlek,do něj žloutek.z ingrediencí naděláme malé kopečky,které smícháme s masem.
podáváme s česnekovýma topinkama.
dobrou…

Zobrazit více...

Kategorie