Gulášek
Potřebné ingredience
1 kg hovězího - nejlépe dobré kližky, 1 kg cibule, 3 x stroužek česneku, sůl, masox, feferonka, majoránka, sladká paprika, trochu mletého kmínu, krajíc chleba, sádlo nebo olej. POZOR - na kližku si dávejte při koupi pozor - stalo se mi, když je pěkně zabalená v igelitu na špalíček, že do ní zabalí přední maso a to je tedy umění uvařit.
Postup přípravy
Na omastku osmahnu nakrájenou na kostičky cibulku až je hodně sklovatá přidám nasekanou feferonku - množství kdo jak má rád nebo může - a nasekaný česnek, ještě dodělám, aby…
ze zeli a mrkve,vyborneeeeee
Potřebné ingredience
cibuli,300-400 g hoveziho masa na kosticky,tri stredni mrkve,sul,pepr,cervena paprika sladka,zeli
Postup přípravy
osmazime na panvi nebo v hrnci maso na kosticky,az pusti stavu pridame cibuli,orestujeme,pridame cervenou papriku,sul pepr,pridame vodu,nakrajene zeli na kosticky,a nastrouhanou…
Svíčková
Potřebné ingredience
Hovězí kýta, mrkev, celer, petržel, bobkový list, nové koření, sůl, magi, citronka
Hovězí gulášek
Postup přípravy
Připravíme si na tuku cibuli. Já dávám kolik masa, tolik cibule. Záleží však na Vás. U nás tento gulášek ve velkém. Vzhledem k tomu, že já nerada knedlík, dělávám ho zpravidla s…
AZU PO TATARSKU
Potřebné ingredience
400g hovězího zadního masa, 140g cibule, 60g oleje nebo rostlinného tuku, 20g hladké mouky, 1 malý rajský protlak, 120g sterilovaných okurek bez nálevu, bobkový list, 240g vývaru, sůl, pepř
Postup přípravy
Maso nakrájíme, osolíme, opepříme a společně s cibulí nakrájenou na kolečka opečeme na tuku, potom zaprášíme moukou, krátce osmahneme, přidáme rajčatový protlak, znovu osmahneme,…
JIHOFRANCOUZSKÉ BIFTEKY
Potřebné ingredience
2 středně velké cibule,1/2 kila brambor,máslo nebo jiný tuk,kmín,4 plátky roštěné,masox.
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na drobno,brambory omyjeme a oloupeme.Do pekáče vytřeného máslem pokládáme brambory nakrájené na plátky (asi polovinu) -nesolíme!!! ,okmínujeme a přidáme polovinu…
Roštěnky "Speciál"
Potřebné ingredience
4 roštěnky,100g anglické slaniny,2 papriky,2 rajčata,4 žampiony,1 cibule,masox,mouka hl.,hořčice,sůl,pepř,čili,worčester
Postup přípravy
Roštěnky naklepeme,osolíme,okořeníme,potřeme hořčicí a poprášíme moukou hl. Na sádle vypečeme anglickou slaninu do škvarečků,zpěníme cibuli a opečeme roštěnky.Podlijeme vývarem z…
Bylinková telecí pečeně v alobalu
Potřebné ingredience
750 g telecí pečeně, svazek pažitky, petrželová nať, čerstvá bazalka, snítka rozmarýnu, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, olivový olej
Postup přípravy
Telecí pečeni bez kostí vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Vody by mělo být asi tolik, aby bylo maso napůl potopeno. Zmírníme plamen a maso pomalu dusíme asi hodinu …
NA ČESNEKU
Potřebné ingredience
1kg zadního na plátky 1 kostka 100 % tuku cibule česnek sůl pepř
Postup přípravy
Maso nakrájet na plátky, trochu naklepat a opepřit. Dám do pekáče podliju vodou a přiklopené dám dusit do trouby. Asi po hodině když začne maso měknout tak osolím z obou stran…
tip pro návštěvy - TATARÁČEK našeho taťky :-)
Potřebné ingredience
hovězí svíčková,žloutek,francouzská hořčice,kečup,sůl,červená sladká paprika,pepř,cibule na drobounko a dle chuti chilli + tabasco.
Postup přípravy
maso pomeleme,vytvoříme bochánek,lžíci uděláme důlek,do něj žloutek.z ingrediencí naděláme malé kopečky,které smícháme s masem.
podáváme s česnekovýma topinkama.
dobrou…