Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept

Gulášek

0.0
Gulášek

Potřebné ingredience

1 kg hovězího - nejlépe dobré kližky, 1 kg cibule, 3 x stroužek česneku, sůl, masox, feferonka, majoránka, sladká paprika, trochu mletého kmínu, krajíc chleba, sádlo nebo olej. POZOR - na kližku si dávejte při koupi pozor - stalo se mi, když je pěkně zabalená v igelitu na špalíček, že do ní zabalí přední maso a to je tedy umění uvařit.

Postup přípravy

Na omastku osmahnu nakrájenou na kostičky cibulku až je hodně sklovatá přidám nasekanou feferonku - množství kdo jak má rád nebo může - a nasekaný česnek, ještě dodělám, aby začala cibulka hnědnout, pak přidám na kostky nakrájenou a odblaněnou kližku a osmahnu ze všech stran, pak přidám sladkou papriku, aby na mase trochu spejchla, pak majoránku, trochu kmínu a zaliji buď vývarem nebo vodou, přidám masox a vařím v papiňáku cca 3/4 hod., pak zkontroluji, přidám chlebana kousky bez kůrky a ještě na 1/4 nechám v papiňáku vařit. Pak by mělo být maso měkké, dochutím dle Vaší chuti. Kdyby byl gulášek ještě málo zahuštěný, můžete zahustit trochou hl. mouky. Snad Vám bude chutnat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

petulisek 2. 2. 2010, 9:36
(clamp) (clamp) Dělávala jsem ho úúplně stejně! Ale teď nesmím lepek, tak jen podstrojuju rodině :-(

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie