Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Provensálské vepřové

Provensálské vepřové

Potřebné ingredience

vepř. maso, 2 cibule, 2-3 rajčata, namoč. sušené houby ev. čerstvé žampiony, sklenička vína (jedno jaké, dělám s bílým i s červeným, podle toho, co je zrovna načaté), kousek cukety, 1 zakys. smetana, provensálské koření

Postup přípravy

- na zpěněné cibuli orestuji osol. opepřené maso, po zatáhnutí dusím do poloměkka, pak přidám slité houby, nastrouhaná rajčata, koření, víno a ke konci zahustím nastrouhanou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
údene koleno + kapusta na zobky :)

údene koleno + kapusta na zobky :)

Postup přípravy

u nas sa to takto vola..lebo tu zobnes, tam zobnes a hned prazdny tanier :))..udene koleno striedam s s neudenym..podla toho ake kupim..dnes som robila udene...do hrnca dam kyslu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
guláš ...vše co lednice dá

guláš ...vše co lednice dá

Potřebné ingredience

vepřové maso ..plec,cibule ,olej,koření na guláš,párek , klobása,porek,paprika ,brambory,sůl ,pepř, majoránka

Postup přípravy

vaříme podobně jako guláš ...tuk + cibulku osmažíme přidáme masičko ,pak koření na guláš (sled.papriku gul.koření já dávám i madarské koření)osmahneme zalejeme vovou a dusíme ,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KARBANÁTKY S BROKOLICÍ

KARBANÁTKY S BROKOLICÍ

Potřebné ingredience

500g mletého vepřového masa, 500g brokolice, 1 vejce, 2 starší rohlíky, mléko, 1 cibule, hladká mouka, strouhanka, vegeta, pepř, červená paprika

Postup přípravy

Nejdříve si uvaříme kousky brokolice ve vodě do měkka. Poté necháme vychladnout.

Poté si dáme do misky, mleté maso, které smícháme s jemně nakrájenou cibulkou, vejcem a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Domácí šunka

Domácí šunka

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY\\r\\n\\r\\nKýta nebo kotlety: cca 1 kg masa, vždy 2% soli ( z toho 1% soli praganda, dá se všude koupit a 1% normální soli, může být i mořská ), 10% vody, 1 lžička moučkového cukru, aby se šunka spojila.\\r\\n\\r\\nPOSTUP PŘÍPRAVY\\r\\n\\r\\nMaso nakrájíme na malé kostičky, smícháme se solí, vodou a cukrem a mícháme rukou, až vznikne slizké blátíčko.\\r\\nDo šunkovače dáme pytlík ( byl součástí šunkovače ) a do pytlíku nastrkáme připravenou směs a dáme na 48 hodin do ledničky, pak vaříme při 80 stupních cca 2 hodiny. ( máme teploměr, aby to bylo opravdu 80 stupňů )

Postup přípravy

a

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kostky s rozinkovým zelím a nudlemi

Vepřové kostky s rozinkovým zelím a nudlemi

Potřebné ingredience

600 g mladého zelí 500 g vepřové kýty sůl, pepř škrobová moučka olej 1 lžička čerstvého zázvoru 2 cibulky 40 g rozinek 1 lžička zeleninového bujonu 5 kostek cukru citrónová šťáva sójová a chilli omáčka široké nudle

Postup přípravy

Zelí nakrájené na čtverečky vložte do vařící vody, minutu povařte a sceďte. Kýtu nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a obalte ve škrobové moučce (Solamyl). Ve větší pánvi…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Naložená krkovicka na gril nebo pánev

Naložená krkovicka na gril nebo pánev

Potřebné ingredience

Na domácí marinádu si připravíme 50 ml oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíci kečupu, 1 lžíci medu, 1 lžičku plnotučné hořčice, 1 lžičku granulovaného česneku, 1 lžičku mletého kmínu, 1 lžičku sladké papriky, 1 lžičku Tabasca, sůl už nedávám je dost slaná i tak.

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme, maso jemě naklepeme a vložíme do marinády, aby byli všechny plátky důkladně potřeny ze všech stran. Necháme marinovat v lednici nejméně 3hodiny a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotleta na celeru

Kotleta na celeru

Potřebné ingredience

vepřové maso,v receptu,který mám od své pratetý,je kotleta,ale dělám i z krkovice.celer kupuju ve skleničce od Hamé kostký, v nálevu zdá se mi míň aromatcký,což nám výhovuje.,cibule,máslo,pepř,olej tvrdý sýr na strouhání.

Postup přípravy

Maso naklepeme,osolíme,opepříme a zakapeme olejem,pak necháme hodinu odležet,kdýž spěcháte a odležet nenecháte,nic se neděje............maso výskládáme do pekáčku a v kastrolku na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
maso s cuketou

maso s cuketou

Potřebné ingredience

vepřové maso,nejlepší je plecko nebo kýta,tak půl kg,středně velká,nebo velká cuktea,papriký,rajčata,fazolové luský a masox,sůl,cibule

Postup přípravy

maso nakrájíme na kostký a podusíme v kasrloku zvlášť od zeleniný..tu nakrájíme všechnu na kostký a na zpěněnou cibulku dáme nejdřív cuketu a fazloký(nám pěstuje babička na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bravčové mäso s voňavou bylinkovou marinádou

Bravčové mäso s voňavou bylinkovou marinádou

Potřebné ingredience

bravčové mäso, zmes byliniek - mäta, medovka, materina dúška (čerstvé alebo aj sušené - najlepšie z vlastnej záhradky ale nemusia byť), olivový olej, cesnak, lúpané paradajky v konzerve, soľ, korenie, červená paprika príloha: buď ryža alebo aj cestoviny, ja som mala ryžu

Postup přípravy

Deň vopred si pripravíme marinádu: bylinky ak sú čerstvé nakrájame na malé kúsky alebo ak sú sušené len rozmrvíme, pridáme cesnak nakrájaný na malé kolieska, olivový olej, trochu…

Zobrazit více...

Kategorie