Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Německý Eintopf

Německý Eintopf

Potřebné ingredience

300 g vepřové krkovičky 1 cibule 50 g másla 800 ml zeleninového vývaru 2 větší brambory 200 g mrkve 200 g celeru 100 g řapíkatého celeru 2 hrstě předvařeného hráchu

Postup přípravy

Postup:
Vepřovou krkovičku nakrájíme na kousky velké cca 2 cm a dáme je zhruba na dvě minuty do vroucí vody.Pak je vyndáme a dáme stranou

Cibuli najemno nakrájíme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové se zázvorem, řapíkatém celeru a sojové omáčce

Vepřové se zázvorem, řapíkatém celeru a sojové omáčce

Potřebné ingredience

Suroviny: Plátky vepřového masa(měla jsem pečeni), 3 stroužky česneku, 1 velká cibule, 1 menší mrkev, zelená část jarní cibulky, kus pórku, 5 cm zázvoru, 2 stonky řapíkatého celeru(dala jsem celý vršek), 2 lžíce sojové omáčky, kajenský pepř(může být normální), 400 kuřecího vývaru, olej, sůl.

Postup přípravy

Postup
Cibuli nakrájenou na půlkolečka si osmahneme na oleji, na ní dáme osmahnout osolené plátky masa s kajenským pepřem, přidáme malinko vody a dusíme. Zatím si nastrouháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
COPANKY Z BUČKU

COPANKY Z BUČKU

Potřebné ingredience

BUČEK BEZ KOSTI A KOŘENI PODLE SEBE,

Postup přípravy

BUČEK NAKRAJET NA PLATKY A TEN PLATEK ROZŘIZNOUT NA 3 PASKY ALE NE AŽ DO KONCE OKORENIME A SMOTAME DO COPANKU DAME DO PEKAČE SE SADLEN A TROSKU VODY DAME PECT A PODLIVAME

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotlety na jalovci

Vepřové kotlety na jalovci

Potřebné ingredience

4 libové kotlety, 1 větší cibule , asi 10 dkg slaniny,10 kul.jalovce, mouka a máslo na jíšku, vývar na podlévání, koření Divočina, sůl, olej

Postup přípravy

Na troše oleje rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme pokrájenou cibuli a osmažíme dozlatova .Kotlety naklepe, nařízneme okraje , osolíme a opečeme na připraveném…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky s parmazánem-toprecepty.cz

Řízky s parmazánem-toprecepty.cz

Potřebné ingredience

Suroviny: vepřové plátky z kýty nebo kotlety bez kosti sůl, pepř utřený česnek ( počítáme na každý plátek masa 1 stroužek ) na obalení: hladká mouka vejce strouhanka sýr parmazán, jemně nastrouhaný ( na každý plátek masa 1 PL ) tuk na smažení

Postup přípravy

Vepřové plátky lehce naklepeme, po obou stranách osolíme, mírně opepříme a potřeme česnekem. Naskládáme do uzavíratelné nádoby a necháme v lednici nejméně 30 minut rozležet.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové nudličky s cizrnou na víně-podle jahody

Vepřové nudličky s cizrnou na víně-podle jahody

Potřebné ingredience

Suroviny: 1/2 kg vepřové maso, 1 plechovka (400g) cizrny, 1 cibule, 4 stroužky česneku , 1 petržel, 1 velká mrkev, 1 lžíce domácího kečupu, sůl, pepř, špetka mletého zázvoru, špetka fenyklu, 2 lžičky Solamylu, 2 dcl bílého vína, 200 g nahrubo nastrouhaného sýra, slanina

Postup přípravy

Postup přípravy receptu


Na oleji osmahneme dozlatova jemně pokrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájenou mrkev, petržel a česnek, přidáme zázvor, fenykl.

Chvíli…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)

Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)

Potřebné ingredience

500 g vepřového masa (plecko) 2 ks cibule 150 g rajčat 200 g čerstvé papriky nebo zeleninové lečo 4 stroužky česneku (nemusí být) 200 ml zakysané smetany 1 lžička mleté sladké papriky sádlo 60 g sůl pepř

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, v kastrolu rozehřejeme sádlo a přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno, osmažíme do červena, přidáme jemně nakrájený česnek, mletou papriku,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pivovařská bašta

Pivovařská bašta

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřové libovější plece 3 lžíce olej 1 ks cibule 1 ks porek 1 dl piva 4 lžíce sladkého kečupu 3-5 stroužkůkečupu pepř sůl

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky a zprudka ho na oleji opečeme/pro urychlení-dělám v papiňáku/, přidáme sůl, pepř, utřený česnek, kečup podlijeme pivem a chvilku podusíme-asi 10 minut. …

Zobrazit více...

Kategorie