Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Nenapichované ražniči

Nenapichované ražniči

Potřebné ingredience

1 kg vepřového masa (dala jsem plecko),2 klobásky (dala jsem Zbojnické),15 dkg slaniny,1 menší cuketu,2 cibule,sůl,pepř,kmín a koření gyros.

Postup přípravy

Maso nakrájet na kostky,klobásy na kolečka ,slaninu na plátky,cibuli na měsíčky a cuketu na kolečka.
maso promícháme se solí a kořením a naskládáme na vyšší plech . Pěkně …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní řízky mojí tchýně

Pikantní řízky mojí tchýně

Potřebné ingredience

1 kg masa na řízky, 2 celá vejce, 1 lžíce solamylu, 1/2 lžíce maggi, 1/2 lž. worčestru, 1/2 lž. pepře, 1 lž. majoránky, trochu mleté papriky, soli a česneku asi 3 stroužky.

Postup přípravy

Řízky naklepat, osolit. Smíchat suroviny a dát do mísy na řízky. Nechat uležet a pak opéct na oleji. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra na roštu na jablíčku.

Vepřová játra na roštu na jablíčku.

Potřebné ingredience

Vepřová játra,1 jablíčko,soj.omáčka,zelenina na oblohu,sůl,příloha,olej

Postup přípravy

Játra nakrájím na plátky a osmahnu na rozpáleném oleji ,posypu strouhaným jablíčkem/oloupaným/a smažím ze všech stran a poté zakápnu soj.omáčkou,popráším hl.moukou a malinko…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Potřebné ingredience

Suroviny: 600 g vepřových kotlet bez kostí 2 cibule 8 stroužků česneku 3 sterilované okurky 1 menší plechovka sterilovaných žampionů 50 ml olivového oleje 5 lžic rajského protlaku 1 šlehačka - lze nahradit kysanou smetanou jíška Knorr worchesterová omáčka pepř

Postup přípravy

Pracovní postup:
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby vodou. Dusíme 10 až…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
mleté maso zapečené s kaší a sýrem

mleté maso zapečené s kaší a sýrem

Potřebné ingredience

500dkg mletého masa,omastek na osmažení masa,1 cibulka,sůl,pepř,koření gyros, 500-700dkg bramborové kaše a strouhaný tvrdý sýr.

Postup přípravy

klasicky si uvaříme kaši,nebo využijeme tu která se nesnědla k včerejšímu obědu :-)
osnahneme cibulku a přidáme mleté maso,ochutíme solí,pepřem a gyrosem a osmahneme,po chvilce…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vařený mletý bůček s vejci

Vařený mletý bůček s vejci

Potřebné ingredience

1 kg bůčku,6 vajec,2 PLŽ vegety,sůl,střevo na tlačenku,provázek.Na foto postupu je množství z 2kg masa.

Postup přípravy

Bůček si pomeleme,přidáme suroviny a důkladně(opravdu)promícháme.Plníme do střeva a pořádně zavážeme provázkem.Vaříme mírně asi 1,5hod.Do směsi se může přidat třeba hrášek…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Panenka v sýrovém těstíčku-děkuji panu-Janovi

Panenka v sýrovém těstíčku-děkuji panu-Janovi

Potřebné ingredience

Suroviny: panenská svíčková, sůl, 100g uzené cihly, 1 vejce, mletý bílý pepř, 50ml mléka, 100ml bílého vína, cca 100g hladké mouky, polohrubá mouka k obalení, olej a přepuštěné máslo ke smažení v poměru 1:1

Postup přípravy

Postup
Panenku nakrájíme na 1,5-2cm silné plátky, osolíme, mezi mikrotenem pěstí lehce naklepeme, obalíme v polohrubé mouce, v sýrovém těstíčku, vložíme do rozehřátého tuku,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Debrecínské ragů z vepřového masa

Debrecínské ragů z vepřového masa

Potřebné ingredience

SUROVINY: 300g vepřového plecka bez kosti 2 cibule 2 lžíce oleje 1 nožička párku 1 malý rajčatový protlak 2 větší papriky 100 ml smetany 1 lžíce hladké mouky 2 stroužky česneku mletá paprika drcený kmín sůl

Postup přípravy

Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme maso pokrájené na kostky, které osmahneme, okořeníme, přidáme protlak a podlijeme vodou. Vmícháme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky na žampionech

Vepřové plátky na žampionech

Potřebné ingredience

Vepřové plátky, cibule, sůl, pepř, plnotučná hořčice, žampiony, celý kmín, sladká paprika. Na zahuštění hladká mouka.

Postup přípravy

Vepřové plátky osolíme a opepříme, cibulku opečeme, dáme zatáhnout maso. Zasypeme paprikou a trochou kmínu, přidáme lžičku hořčice, zalijeme vodou, přidáme žampiony a necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ZÁVITKY (falešní ptáčci)-RYCHLÁ  BAŠTA

ZÁVITKY (falešní ptáčci)-RYCHLÁ BAŠTA

Potřebné ingredience

Vepř.maso (kýta ,vykoštěná kotleta),sůl,pepř,hořčice,steril.okurka,vař.vejce,kolečka měkkého salámu,hl.mouka,masox,olej,voda

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky naklepeme,osolíme,opepříme,potřeme hořčicí,poklademe kolečky salámu,dáme čtvrtku vař.vejce a okurku.Zabalíme,sepneme párátky.Na pekáčku opečeme na oleji…

Zobrazit více...

Kategorie