Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Kolínko pečené na kysaném zelí + fazolový salát

Kolínko pečené na kysaném zelí + fazolový salát

Potřebné ingredience

1 vepřové kolínko, 1 sklenice kysaného zelí, 3 velké cibule, fazole,grilovací koření,ml.pepř, ml.paprika, sůl, bobkový list, pár snítek rozmarýnu, kmín, popřípadě i jiné koření, olej.

Postup přípravy

Z oleje a koření namícháme marinádu, kterou po dobu pečení koleno potíráme.
Do vymaštěné zapékací mísy rozprostřeme sklenici kysaného
zelí promíchané s nakrájenou cibulí…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kostky v pivním těstíčku

Kostky v pivním těstíčku

Potřebné ingredience

400g vepřového bůčku, drcený kmín, sůl Na těstíčko: 250ml světlého piva, 100g hladké mouky, 50g olomouckých tvarůžků, sůl, pepř,olej na smažení

Postup přípravy

Vepřový bůček nakrájíme na kostky asi 3x3 cm, osolíme, opepříme a vetřeme drcený kmín.
Těstíčko: Z piva, mouky, jemně nastrouhaných tvarůžků vymícháme hladké těstíčko, osolíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní naložený bůček

Pikantní naložený bůček

Potřebné ingredience

1 kg bůčku, sůl, 12 stroužků česneku, 5 bobkových listů a 20 kuliček pepře vaříme do měkka. Dále namícháme směs na potření a necháme jí přejít varem: 15 stroužků česneku,(není to moc!) sůl, 1 lžička pepře, 1 lžička kari koření,1 lžička grilovacího koření,1 lžička sladké papriky, 2 lžičky tabaska, 2 lžičky worčestru

Postup přípravy

Směs natíráme se všech stran na ještě teplé maso, zabalíme do alobalu a necháme 6 dní v lednici uležet. Krájíme na tenké plátky a podáváme s chlebem.
Opravdu vydržte týden se…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička pro vítanou návštěvu

Krkovička pro vítanou návštěvu

Potřebné ingredience

Ingredience: 2 kg krkovice bez kosti vcelku Na marinádu: 2 lžíce citr. šťávy, 4 lžíce bílého vína, 3 lžíce hořčice, 1 lžíce medu, 2 lžíce oleje, 1,5 lžičky soli Na náplň: 10plátků uzeného masa nakrájeného na plátky asi 2mm silné, 10plátků sýra, též silné asi 2 mm, 150 g syrových žampionů nakrájených na 2mm plátky Na pomazání: 2 lžíce oleje

Postup přípravy

Postup přípravy: Maso nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrojíme ho do konce. Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu a necháme v…

Zobrazit více...

Kategorie