Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Krkovička pro vítanou návštěvu

0.0
Krkovička pro vítanou návštěvu

Potřebné ingredience

Ingredience: 2 kg krkovice bez kosti vcelku
Na marinádu: 2 lžíce citr. šťávy, 4 lžíce bílého vína, 3 lžíce hořčice, 1 lžíce medu, 2 lžíce oleje,
1,5 lžičky soli
Na náplň: 10plátků uzeného masa nakrájeného na plátky asi 2mm silné, 10plátků sýra,
též silné asi 2 mm,
150 g syrových žampionů nakrájených na 2mm plátky
Na pomazání: 2 lžíce oleje

Postup přípravy

Postup přípravy: Maso nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrojíme ho do konce. Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu a necháme v lednici aspoň
24 hodin. Druhý den dáme do každého rozřezu plátek uzeného, plátek sýra, plátky žampionů. Pomažeme olejem a pořádně zabalíme do alobalu,aby po dobu pečení nevytékala šťáva. Dáme do předehřáté trouby na 200º C a pečeme nejméně 2 hodiny – posledních 20 minut alobal otevřeme a dopečeme odkryté.
Je to sice trošičku pracné, ale výsledek je úžasný.Jako příloha se hodí brambory, ještě lepší jsou křupavé hranolky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

liba7x 18. 1. 2009, 15:55
Dnes jsem vařila slavnostní oběd a chtěla jsem něco jiného, co nedělám běžně a nemohla jsem vybrat líp (Y) (Y) (Y) byla ohromná. Pekla jsem 3 hodiny a k tomu nadívané brambory a měla jsem úspěch, všichni chválili (clamp). A já musím taky pochválit. Díky za super recept. Vyzkoušejte!
vyglos 20. 1. 2009, 8:19
@liba7x Já nevařím nic, co by nebylo dobré. Děkuji za pochvalu: (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie