(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Krkovička pro vítanou návštěvu
Potřebné ingredience
Ingredience: 2 kg krkovice bez kosti vcelku
Na marinádu: 2 lžíce citr. šťávy, 4 lžíce bílého vína, 3 lžíce hořčice, 1 lžíce medu, 2 lžíce oleje,
1,5 lžičky soli
Na náplň: 10plátků uzeného masa nakrájeného na plátky asi 2mm silné, 10plátků sýra,
též silné asi 2 mm,
150 g syrových žampionů nakrájených na 2mm plátky
Na pomazání: 2 lžíce oleje
Postup přípravy
Postup přípravy: Maso nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrojíme ho do konce. Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu a necháme v lednici aspoň
24 hodin. Druhý den dáme do každého rozřezu plátek uzeného, plátek sýra, plátky žampionů. Pomažeme olejem a pořádně zabalíme do alobalu,aby po dobu pečení nevytékala šťáva. Dáme do předehřáté trouby na 200º C a pečeme nejméně 2 hodiny – posledních 20 minut alobal otevřeme a dopečeme odkryté.
Je to sice trošičku pracné, ale výsledek je úžasný.Jako příloha se hodí brambory, ještě lepší jsou křupavé hranolky.
24 hodin. Druhý den dáme do každého rozřezu plátek uzeného, plátek sýra, plátky žampionů. Pomažeme olejem a pořádně zabalíme do alobalu,aby po dobu pečení nevytékala šťáva. Dáme do předehřáté trouby na 200º C a pečeme nejméně 2 hodiny – posledních 20 minut alobal otevřeme a dopečeme odkryté.
Je to sice trošičku pracné, ale výsledek je úžasný.Jako příloha se hodí brambory, ještě lepší jsou křupavé hranolky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

liba7x
(upraveno)
18. 1. 2009, 15:55
Dnes jsem vařila slavnostní oběd a chtěla jsem něco jiného, co nedělám běžně a nemohla jsem vybrat líp
byla ohromná. Pekla jsem 3 hodiny a k tomu nadívané brambory a měla jsem úspěch, všichni chválili
. A já musím taky pochválit. Díky za super recept. Vyzkoušejte!




nahlásit
vyglos
(upraveno)
20. 1. 2009, 8:19
@liba7x
Já nevařím nic, co by nebylo dobré. Děkuji za pochvalu:



nahlásit