Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ PLÁTKY v MARINÁDĚ

VEPŘOVÉ PLÁTKY v MARINÁDĚ

Potřebné ingredience

6 plátků vepřové krkovice
Suroviny na marinádu: 3 vejce, 1 1/2 lžičky soli, 1 1/2 lžíce magi, 1 1/2 lžíce woršestru, 1 1/2 lžíce hořčice-plnotučné, 1 1/2 lžíce solamylu a 6 stroužků česneku rozdrtit

Postup přípravy

Suroviny na marinádu všechny promícháme a vyšleháme. Potom marinádou protáhneme plátky masa a naskládáme do misky. Necháme uležet 24 hod. Potom je opékáme na pánvi. Maso je…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
MASOVÁ MOZAJKA

MASOVÁ MOZAJKA

Potřebné ingredience

Vepřové maso - bůček nebo plecko(1 kg), 5 vajec, sůl, pepř, česnek (asi 10 stroužků),kari koření

Postup přípravy

Maso nakrájíme na menší kostky,přidáme vejce, sůl, pepř, namačkáme česnek(česneku můžeme dát i více, záleží, jak je silný) a kari koření( opatrně). Všechno zamícháme dohromady a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY

ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY

Potřebné ingredience

1/2 kg uzeného bůčku, 10 dkg slaniny,3 vejce, dle potřeby vlažné mléko, petrželová nať,30 dkg hladké mouky, 1 chlebíčková veka, pepř, mletý muškátový květ, sůl.

Postup přípravy

Vařený, vychlazený bůček nakrájíme na kostičky, Taktéž i veku. Smícháme s uzeným masem, které jsme krátce orestovali na pánvi. K tomu přidáme mouku, sůl vejce,koření, petrželku a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ČEVABČIČI

ČEVABČIČI

Potřebné ingredience

1/2 kg mleté vepřové,sůl, pepř, hl.mouka, mletá červená paprika, 1 vejce

Postup přípravy

Mleté maso opepříme, osolíme, přidáme červenou papriku a 3 lžíce studené vody, 1 vejce. Maso propracujeme. Z těsta si uděláme váleček, pokrájíme na kousky a z těchto kousků…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
HOLANDSKÉ KOTLETY

HOLANDSKÉ KOTLETY

Potřebné ingredience

kotlety, sůl, bílé víno, hořčice,smetana, tymián, pepř a plátkový sýr.

Postup přípravy

Osolené a na krajích nařízlé kotlety osmahneme na oleji. Potom vložíme do zapékací misky. K tuku přilejeme bílé víno a necháme částečně vysmahnout. Potom přidáme buď ostrou nebo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
GULÁŠ NA ČERNÉM PIVĚ

GULÁŠ NA ČERNÉM PIVĚ

Potřebné ingredience

Vepřová plec, černé pivo,česnek mletá paprika,sůl vejce cibule,sádlo

Postup přípravy

Na sádle zpěníme 5 cibulí na kostičky. Přidáme 1/2 kg vepřové plece-nakrájené na menší kostky, osolíme a orestujeme. Potom podlijeme 200 ml černého piva a dusíme do měkka. Maso…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní bůček

Pikantní bůček

Potřebné ingredience

1 kg vepřového bůčku(bez kosti)
Směs: 6 stroužků česneku se solí(rozetřít), 1 lžička pepře, 1 lžička kari, 1 lžička sladké papriky(můžeme přidat dle chuti i chilli) kdo má rád pálivější, grilovací koření, několik kapek tabasca, 10 kapek woršestru.

Postup přípravy

Maso uvaříme do měkka a ještě horké potřeme ze všech stran směsí. Položíme na mísu a necháme vychladnout. Když maso ztuhne, tak ho dáme do alobalu, zabalíme a dáme do lednice.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PIVNÍ STŘAPÁCI

PIVNÍ STŘAPÁCI

Potřebné ingredience

750g plecka,
Těstíčko: 2 vejce, 2 lžíce hořčice, 1 dcl piva, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce solamylu, 2 lžíce hladké mouky, pepř, sůl.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky. Z ostatních surovin připravíme těsto, které dobře vymícháme, ( aby nebyly hrudky z mouky).Maso smícháme s těstíčkem a necháme uležet do druhého dne.…

Zobrazit více...

Kategorie