VEPŘOVÉ PLÁTKY v MARINÁDĚ
Potřebné ingredience
6 plátků vepřové krkovice
Suroviny na marinádu: 3 vejce, 1 1/2 lžičky soli, 1 1/2 lžíce magi, 1 1/2 lžíce woršestru, 1 1/2 lžíce hořčice-plnotučné, 1 1/2 lžíce solamylu a 6 stroužků česneku rozdrtit
Postup přípravy
Suroviny na marinádu všechny promícháme a vyšleháme. Potom marinádou protáhneme plátky masa a naskládáme do misky. Necháme uležet 24 hod. Potom je opékáme na pánvi. Maso je…
MASOVÁ MOZAJKA
Potřebné ingredience
Vepřové maso - bůček nebo plecko(1 kg), 5 vajec, sůl, pepř, česnek (asi 10 stroužků),kari koření
Postup přípravy
Maso nakrájíme na menší kostky,přidáme vejce, sůl, pepř, namačkáme česnek(česneku můžeme dát i více, záleží, jak je silný) a kari koření( opatrně). Všechno zamícháme dohromady a…
ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY
Potřebné ingredience
1/2 kg uzeného bůčku, 10 dkg slaniny,3 vejce, dle potřeby vlažné mléko, petrželová nať,30 dkg hladké mouky, 1 chlebíčková veka, pepř, mletý muškátový květ, sůl.
Postup přípravy
Vařený, vychlazený bůček nakrájíme na kostičky, Taktéž i veku. Smícháme s uzeným masem, které jsme krátce orestovali na pánvi. K tomu přidáme mouku, sůl vejce,koření, petrželku a…
ČEVABČIČI
Potřebné ingredience
1/2 kg mleté vepřové,sůl, pepř, hl.mouka, mletá červená paprika, 1 vejce
Postup přípravy
Mleté maso opepříme, osolíme, přidáme červenou papriku a 3 lžíce studené vody, 1 vejce. Maso propracujeme. Z těsta si uděláme váleček, pokrájíme na kousky a z těchto kousků…
HOLANDSKÉ KOTLETY
Potřebné ingredience
kotlety, sůl, bílé víno, hořčice,smetana, tymián, pepř a plátkový sýr.
Postup přípravy
Osolené a na krajích nařízlé kotlety osmahneme na oleji. Potom vložíme do zapékací misky. K tuku přilejeme bílé víno a necháme částečně vysmahnout. Potom přidáme buď ostrou nebo…
GULÁŠ NA ČERNÉM PIVĚ
Potřebné ingredience
Vepřová plec, černé pivo,česnek mletá paprika,sůl vejce cibule,sádlo
Postup přípravy
Na sádle zpěníme 5 cibulí na kostičky. Přidáme 1/2 kg vepřové plece-nakrájené na menší kostky, osolíme a orestujeme. Potom podlijeme 200 ml černého piva a dusíme do měkka. Maso…
Pikantní bůček
Potřebné ingredience
1 kg vepřového bůčku(bez kosti)
Směs: 6 stroužků česneku se solí(rozetřít), 1 lžička pepře, 1 lžička kari, 1 lžička sladké papriky(můžeme přidat dle chuti i chilli) kdo má rád pálivější, grilovací koření, několik kapek tabasca, 10 kapek woršestru.
Postup přípravy
Maso uvaříme do měkka a ještě horké potřeme ze všech stran směsí. Položíme na mísu a necháme vychladnout. Když maso ztuhne, tak ho dáme do alobalu, zabalíme a dáme do lednice.
PIVNÍ STŘAPÁCI
Potřebné ingredience
750g plecka,
Těstíčko: 2 vejce, 2 lžíce hořčice, 1 dcl piva, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce solamylu, 2 lžíce hladké mouky, pepř, sůl.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky. Z ostatních surovin připravíme těsto, které dobře vymícháme, ( aby nebyly hrudky z mouky).Maso smícháme s těstíčkem a necháme uležet do druhého dne.…