Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Tatranské kotlety-božské

Tatranské kotlety-božské

Potřebné ingredience

plátky krkovice nebo kotlety,sůl.ml.pepř,plátky anglické slaniny,plátky šunky,sklenička sterilovaného leča,strouhaný sýr,tekutá šlehačka

Postup přípravy

maso naklepeme,osolíme,opepříme.Dáme do pekáčku nebo zapékací mísy a poklademe plátkem anglické slaniny,plátkem šunky,2 lžícemi leča,porcí strouhaného sýra.Vše zalijeme šlehačkou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Naložené kotlety

Naložené kotlety

Potřebné ingredience

4 plátky masa z kotlety,Na směs:2vejce,2lžíce kečupu,2lžíce solamylu,1 lžička ml.pepře,sůl,4str.česneku,špetka majoránky

Postup přípravy

děláme den předem.Maso naklepeme a dáme do směsi na 12hod.Druhý den opečeme na oleji z obou stran

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kumburské žebírko

Kumburské žebírko

Potřebné ingredience

75dkg kýty nebo kotlety na plátky.Na směs:3 vejce,2lžíce solamylu,1lžička majoránky,1lžička ml.pepře,1/2lžičky worčestrové om.,1/2lžičky chilli koření,1/2lžičky kari koření,1 lžička maggi-pol.koření, 1 lžička drceného kmínu,2 lžičky grilovacího koření,1/2 lžíce soli,3str.česneku

Postup přípravy

Do směsi naložíme maso na 24hod.Potom pečeme na oleji z obou stran.Příloha hranolky a zeleninová
příloha

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
gruzínská játra

gruzínská játra

Potřebné ingredience

50dkg vepř.jater,olej,ml.pepř,cibule,porek,1 šlehačka,1 vejce,sůl

Postup přípravy

Játra opečeme na pánvi s trochou oleje,přidáme cibuli,porek a ml.pepř.Vymažeme si pekáček tukem a vložíme na něj játra,zalijeme směsí ze šlehačky,vejce a solí.A zapečeme v troubě…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Doudlebský skřivan

Doudlebský skřivan

Potřebné ingredience

60dkg vepřového bůčku,10dkg vepř.jater,1 dl mléka,20dkg žemle,2 vejce,3 str.česneku,sůl.ml.pepř, 1dl vody na podlití,8dkg tuku,kmín

Postup přípravy

bůček s játry pomeleme,do mléka namočíme pokrájenou žemli/housku/-potom vymačkáme,smícáme s mletou směsí a přidáme ostatní suroviny.Uděláme koule,dáme do tukem vymazanáho pekáčku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
čínský řízek mé známé

čínský řízek mé známé

Potřebné ingredience

vepřové maso-na kostky.Směs:3 vejce,3lžíce solamylu,.1 lžička soli,1a1/2lžičky worčestr.om.,1/4lžičky kari koření,1/2 lžičky ml.sladké papriky,1a1/2 lžičky sojové omáčky

Postup přípravy

maso naložíme na 24 hod.do směsi,uložíme do ledničky.Děláme menší placičky,které pečeme z obou stran.

Do základní směsi můžete přidat žampiony,ananas,arašídy-dle vaší chuti

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky s celerem, pórkem a křenem

Vepřové plátky s celerem, pórkem a křenem

Potřebné ingredience

300 g vepřových plátků, 150 g mrkve, půlka menšího celeru, 1 pórek, 200 g brambor, 1 dcl vývaru nebo z kostky, 1 lžíce strouhaného křenu, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, půl svazku pažitky, sůl, pepř.

Postup přípravy

Připravíme si vývar. Mrkev, celer a brambory nakrájíme na hranolky. Pórek nakrájíme na kolečka. Opatrně rozehřejeme máslo na pánvi, vsypeme zeleninu s brambory a opečeme. Posolíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dřevorubecký rychloguláš

Dřevorubecký rychloguláš

Potřebné ingredience

600 g vepřové kýty, pepř, sůl, mletou papriku, 70 g oleje, 150 g žampionů, 250 g tenkých párků, 250 g sterilovaného leča. Gulášová šťáva: 50 g tuku, 100 g cibule, 25 g hladké mouky, 10 g mleté papriky, 4 dl vývaru, 20 g kečupu, stroužek česneku, sůl, pepř, kmín, majoránku.

Postup přípravy

Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, paprikou, zarestujeme, zalijeme vývarem, přidáme kečup, utřený česnek, koření a dobře provaříme. Maso nakrájíme na nudličky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Znojemnská roštěná

Znojemnská roštěná

Potřebné ingredience

4 plátky kotlety,sůl,pepř,2 ks okurky ster. střední, 8 dkg sádlo,cibuli střední,2 dcl vody + 1 1/2 PL hl. mouky ,magi,5 dkg špek

Postup přípravy

Maso naklepu ,okraje naříznu,poslolím a popepřím,mezitím se mi smaží cibulka spolu se špekem na sádle,když je zlatavá přidám maso a po obou stranách opeču a přijiji vodu a dusím…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Panenka se šunkou,olivami a kapií

Panenka se šunkou,olivami a kapií

Potřebné ingredience

Vepř.panenka,10dkg šunky,1balíček zelených oliv,pórek,čerstvá červená kapie,kečup,olivový olej,pepř,sůl.

Postup přípravy

Panenku naklepeme,okořeníme solí a pepřem a zprudka opečeme na oliv.oleji,na to vysypeme všechny pokrájené ingredience a pokapeme kečupem,dusíme asi čtvrt hodinky,aby vše změklo.…

Zobrazit více...

Kategorie