Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
+++ Šumavský řízek +++

+++ Šumavský řízek +++

Potřebné ingredience

* 400 g vařené uzené krkovičky * 500 g brambor * 1 - 2 vejce * 3 lžíce polohrubé mouky * 3 lžíce mléka * sůl * mletý pepř * majoránka * hladká mouka * česnek * cibule * olej

Postup přípravy

Oloupané brambory najemno nastrouháme a necháme asi půl hodiny stát. Tekutinu z brambor odebereme lžicí a nahradíme ji mlékem. Přidáme vejce, polohrubou mouku, nastrouhanou cibuli…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
*+*+*  Halušky s uzeným masem a nivou *+*+*

*+*+* Halušky s uzeným masem a nivou *+*+*

Potřebné ingredience

* 500 g hladké mouky * 2 vejce * 250 ml mléka * sůl * 200 g nivy * 300 g cibule * 300 g uzeného masa * olej

Postup přípravy

Z mouky, mléka, vajec a soli vytvoříme těsto. Pomocí lžíce oddělujeme noky, které vaříme ve vroucí osolené vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky a smažíme na rozpáleném…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Uzené maso s domácími chlupatými knedlíky (noky, kluzáky) a hlávkovým zelím

Uzené maso s domácími chlupatými knedlíky (noky,…

Potřebné ingredience

Na knedlíky: 300 g vařených brambor, 600 g syrových brambor, 200 g hrubé mouky, 1 vejce, sůl Zelí: hlávkové zelí, cibule, sůl, kmín, ocet, cukr, hladká mouka Ostatní: uzené maso, cibule, olej, koření (bobkový list, nové koření 2 ks, pepř celý 2 ks)

Postup přípravy

Zelí hlávkové nakrouháme a dáme na chvilku svařit s vodou bez pokličky. Vedle v kastrůlku osmahneme na oleji na drobno pokrájenou cibulku, přendáme na ní okapané zelí, osolíme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Arabelčiny medailonky Švandy Dudáka z vepřové panenky

Arabelčiny medailonky Švandy Dudáka z vepřové panenky

Potřebné ingredience

1 vepřová panenka, 3 stroužky česneku, grilovací koření, malinko soli, hladká mouka, olej, kečup, strouhaný sýr , pažitka

Postup přípravy

Nakrájené plátky panenky mírně nakepeme rukou, posypeme grilovačkou, nebo solí, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a obalíme v hladké mouce. Takto připravené medailonky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plátky Bonaparte

Plátky Bonaparte

Potřebné ingredience

Ingredience: 4 libové vepřové plátky, 100 g žampionů, 1 dcl červeného vína, 1 lžíce kečupu, máslo na smažení, mouka na obalování, vejce na volská oka, 2 panáky koňaku (jeden do sebe na kuráž :), sůl, pepř

Postup přípravy

Libové vepřové (teleci) plátky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce. Osmažíme na másle, vyjmeme, do tuku vhodíme nakrájené žampiony, krátce osmahneme.

Vrátíme maso…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nudličky z panenky se smetanou a sušenými rajčaty - za 10 minut hotovo!!!

Nudličky z panenky se smetanou a sušenými rajčaty - za…

Potřebné ingredience

vepřová panenka, sušené rajčata, bujon wurtzel (z dm), kysaná smetana

Postup přípravy

Na pánvi s trošinkou tuku (rama Culinesse) osmahneme na drobné nudličly nakrájenou panenku. Nadrobíme bujón. Vše restujeme dokud se panenka nezatáhne. Pak přidáme na proužky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
MASOVÉ ŠÁTEČKY

MASOVÉ ŠÁTEČKY

Potřebné ingredience

Listové těsto,4 vepřové kotlety bez kosti(nebo jakékoliv libovolné masíčko),sůl,pepř,kmín,grilovací koření,vejce na potření

Postup přípravy

Naklapeme si plátky masa,okořeníme a prudce osmahneme na pánvičce,aby se maso zatáhlo.Dáme na talíř a rozválíme si listové těsto,tak aby jste ho rozdělily na 4díly a vešlo se tam …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ KOTLETY SE ZELENINOU A BRAMBOREM

VEPŘOVÉ KOTLETY SE ZELENINOU A BRAMBOREM

Potřebné ingredience

Vepřové kotlety, hlávkové zelí, mrkev, cibule, česnek, brambory, sůl, pepř, koření na brambory.

Postup přípravy

Na vyšší pečící plech nebo pekáček dáme nakrájené zelí, mrkev, cibuli a česnek, promícháme a mírně posolíme. Na zeleninu dáme maso - naklepané, osolené a opepřené. Do volných míst…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
**Vepřové na česneku a žampionech v pomalém hrnci**

**Vepřové na česneku a žampionech v pomalém hrnci**

Potřebné ingredience

vepřové plátky............cibule...............celé malé žampiony...............dvě hlavičky česneku (používám jednostroužkový)..........2 PL pol.mouky................sůl...........pepř.............vývar (masox)

Postup přípravy

na dno hrnce dáme na kolečka nakrájenou cibuli, poklademe osolenými,opepřenými a obalenými v mouce plátky masa a zasypeme opět cibulí, na plátky nakrájeným česnekem a celými…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
výpečky jak je dělám já..pro inspiraci..:o)

výpečky jak je dělám já..pro inspiraci..:o)

Potřebné ingredience

Bůček, cibule, zelí, mouka hl., sádlo, zelí, kmín drcený, celý, česnek, knedlík...

Postup přípravy

Nakrájíme cibuli a na ni dáme operaný, nakrájený bůček, posolíme, popepříme a pokmínujeme. Dáme do trouby na pečeme na 200 stupňů do změknutí..cca 2,5h...cca 20minut před…

Zobrazit více...

Kategorie