Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Uzené maso s domácími chlupatými knedlíky (noky, kluzáky) a hlávkovým zelím

0.0
Uzené maso s domácími chlupatými knedlíky (noky, kluzáky) a hlávkovým zelím

Potřebné ingredience

Na knedlíky: 300 g vařených brambor, 600 g syrových brambor, 200 g hrubé mouky, 1 vejce, sůl
Zelí: hlávkové zelí, cibule, sůl, kmín, ocet, cukr, hladká mouka
Ostatní: uzené maso, cibule, olej, koření (bobkový list, nové koření 2 ks, pepř celý 2 ks)

Postup přípravy

Zelí hlávkové nakrouháme a dáme na chvilku svařit s vodou bez pokličky. Vedle v kastrůlku osmahneme na oleji na drobno pokrájenou cibulku, přendáme na ní okapané zelí, osolíme, přidáme kmín a podlijeme vodou. Uvařené zelí zahustíme hladkou moukou, ochutíme octem a cukrem.
300 g brambor si uvaříme ve slupce a po vystydnutí oloupeme. Syrové mrambory nastrouháme na jemno a necháme v misce odstát, pak zcedíme a necháme okapat. Uvařené a oloupané brambory také nastrouháme, přidáme k neuvařeným. Společně s vajíčkem a solí umícháme a přisypáváme za stálého míchání mouku. Lžící vykrajujeme noky, které vkládáme do vařící osolené vody. Po zavaření opatrně odlepíme od dna. Po uvaření (cca 10 minut) chvilku necháme odstát v horké vodě, pak slijeme. Omastíme osmahnutou cibulkou pokrájenou na půlměsíčky.
Maso uvaříme v papinovém hrnci společně se solí, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem.

Dobrou chuť!!

nastrouhané syrové i uvařené brambory

hotové těsto

omaštěné "nočky"

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie