(recept
si oblíbilo 42 návštěvníků)
Moravský vrabec s chlupatými knedlíky a zelím 6 porcí
Potřebné ingredience
600 g vepřové plece
300 g vepřového bůčku bez kosti
2 cibule
10 stroužků česneku
sůl
kmín
250 ml světlého piva
hovězí vývar nebo voda na podlévání
chlupaté knedlíky se zelím (klouzáky)
350 g syrových oloupaných brambor
150 g ve slupce vařených oloupaných brambor
cca 250 g hrubé mouky
1 vejce
sůl
zelí
2 lžíce sádla
1 cibule
600 g kysaného zelí
kmín
sůl
Postup přípravy
Bůček a maso nakrájíme na kostky, vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, promícháme s na plátky nakrájenou cibulí a česnekem, podlijeme pivem a vývarem, pečeme při 180 °C asi hodinu doměkka a do zlatohněda, během pečení podléváme pivem a vývarem. Tradičně se zahušťuje moukou, ale my odlehčujeme, takže nezahustíme.
Oba druhy brambor nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s ostatními ingrediencemi a pomocí lžíce, kterou namáčíme ve studené vodě, je zaváříme v osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené.
Na rozpáleném sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme zelí, ochutíme kmínem a solí.
Oba druhy brambor nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s ostatními ingrediencemi a pomocí lžíce, kterou namáčíme ve studené vodě, je zaváříme v osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené.
Na rozpáleném sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme zelí, ochutíme kmínem a solí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
13. 10. 2015, 15:53
migula
(upraveno)
12. 10. 2015, 8:29
Fantastický recept a pekne popísaný. Jedlo nám veľmi chutilo...
Lupami
(upraveno)
23. 6. 2010, 8:46
je snad jedno odkud je opsaný nebo okopírovaný, já dneska vařila a mňamka
paula123
(upraveno)
22. 5. 2009, 16:58
recept je to výborný, i když okopírovaný i s fotem od "kluků v akci" http://www.ceskatelevize.cz/program/detail.php?idp=10213315170&day=1234134000&time=17:30&ch=1&deid=1137&recept=578
hana.54
(upraveno)
20. 6. 2010, 9:09
@paula123
TO PŘECE NEVADÍ, PÁR RECEPTŮ JE TU ORIGINÁL A NE KAŽDÝ SE DÍVÁ NA VŠE DĚKUJI ZA PĚKNÝ RECEPT
bezmimi
(upraveno)
23. 10. 2015, 14:41
@hana.54