Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
dobrý guláš-děkuji Pepovi

dobrý guláš-děkuji Pepovi

Potřebné ingredience

1 ks feferonka, 350 g cibule,  mletý černý pepř, 2 stroužky česneku,500 g vepřová plece, 1 lžíce rajčatový protlak,  majoránka,2 lžičky mletá sladká ,1 ks bobkový list, 1/2 lžičky kmín, 6 kuliček celé nové koření,  kostka masový bujon

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový závitek se zelím

Vepřový závitek se zelím

Potřebné ingredience

4 plátky krkovice,5 dkg libové anglické slaniny, 200g kysaného zelí,1 větší cibule,4 stroužky česneku,sádlo,2 lžíce hladké mouky,1 lžičku drceného kmínu, sůl , pepř

Postup přípravy

V kastrolku si na 1 lžíci sádla osmahneme nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájené kostičky anglické slaniny, přidáme okapané na menší kousky pokrájené zelí, osolíme, ochutíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Paštika z vepřových jater na červeném víně se zeleným pepřem

Paštika z vepřových jater na červeném víně se zeleným…

Potřebné ingredience

600 g vepřových jater 1 větší cibule olej 1 šlehačka 2 dl červeného vína 30 g másla provensálské koření sůl 1 vrchovatá lžička nakládaného zeleného pepře pár kousků tymiánových větviček na ozdobu

Postup přípravy

Zjišťuju, že paštiky se dají dělat na tisíc různých způsobů. Je to fakt zábava. A tenhle recept není ani časově náročný, protože jsem paštiku nepasírovala...

Cibuli…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Segedínský guláš-děkuji Jitce

Segedínský guláš-děkuji Jitce

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřového plecka, 3 cibule, špetka kmínu, kávová lžička mleté červené papriky, olej, sůl, mletý pepř, 500 g nakládaného zelí, 3 polévkové lžíce hladké mouky, půl kelímku 12 % smetany

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
V tlakovém hrnci necháme na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, kmín. Maso necháme osmahnout, osolíme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec na houbách

Vepřová plec na houbách

Potřebné ingredience

500 g libové vepřové plece,2 cibule, 2 lžíce oleje, houby čerstvé sušené, mražené nebo žampiony( já jsem použila mražené-předem podušené na cibulce),sůl, pepř, drcený kmín,1 lžíci koření Harmonie chuti(od Maggi) ,smetanu,3 lžíce hladké mouky,citrón

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, Na oleji si orestujeme nakrájené cibule, přidáme kostky masa a necháme maso zatáhnout. Přidáme drcený kmín, sůl, pepř ,lžíci Harmonie chuti (nebo jiného…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta se žampióny a rýží-děkuji Editě

Vepřová kýta se žampióny a rýží-děkuji Editě

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřové kýty konzerva žampionů 2 lžičky kari koření 2 lžičky grilovacího koření 0,5 lžičky pepře 1 lžička soli 4-5 lžic hladké mouky olej 5 lžic sojové omáčky 3 lžíce Worcesterské omáčky 0,5 - 1 l zeleninového bujónu 1 dcl bílého vína

Postup přípravy

Příprava


Maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Osušíme a naklepeme. Z jedné strany je nasolíme a opepříme a z druhé posypeme kari a grilovacím kořením (klidně je takto…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová krkovice -děkuji vareni.cz

Vepřová krkovice -děkuji vareni.cz

Potřebné ingredience

4 stroužky česnek 2 lžičky sladká paprika 2 ks cibule 1 lžíce worcestrová omáčka 750 g vepřová krkovice 1 lžíce sojová omáčka 1 lžíce kečup podle potřeby  olej  cukr krupice

Postup přípravy

Do pekáče nalijeme olej, vložíme plátky osolené a prolisovaným česnekem potřené vepřové krkovice. Zalijeme smíchaným kečupem, sojovou a worcestrovou omáčkou, paprikou a trochou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec "alá bažant" s bramborovým knedlíkem a špenátem

Vepřová plec "alá bažant" s bramborovým…

Potřebné ingredience

asi 3/4 kg libové vepřové plece,kousek uzeného špeku,cibuli,trochu oleje,3 bobkové listy,6 kuliček pepře a nového koření,3 kuličky jalovce,sůl

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibuli a opečeme na kousky nakrájený špek.Pak přidáme na větší kostky nakrájenou plec,koření, osmahneme ,podlijeme trochou vody a dusíme skoro do měkka,dle…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotlety na jalovci

Vepřové kotlety na jalovci

Potřebné ingredience

4 libové kotlety, 1 větší cibule , asi 10 dkg slaniny,10 kul.jalovce, mouka a máslo na jíšku, vývar na podlévání, koření Divočina, sůl, olej

Postup přípravy

Na troše oleje rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme pokrájenou cibuli a osmažíme dozlatova .Kotlety naklepe, nařízneme okraje , osolíme a opečeme na připraveném…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
karamelový bůček (Vietnam) - thit kho tau

karamelový bůček (Vietnam) - thit kho tau

Potřebné ingredience

bůček (1/2-3/4 kg), cukr krystal nebo krupice, sůl, pepř černý mletý, olej, šalotka (nebo malá cibule), rybí omáčka, msg (nemusí být), vejce vařená natvrdo, vývar nebo voda s masoxem ...

Postup přípravy

Bůček nakrájíme na kostky, smícháme v míse s troškou soli (netřeba solit moc!!!, rybí omáčka je slaná dost a pokud dáte i masox, tak ten je taky slaný), pepřem, špetkou msg a…

Zobrazit více...

Kategorie