Vepřová plec "alá bažant" s bramborovým…
Potřebné ingredience
asi 3/4 kg libové vepřové plece,kousek uzeného špeku,cibuli,trochu oleje,3 bobkové listy,6 kuliček pepře a nového koření,3 kuličky jalovce,sůl
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibuli a opečeme na kousky nakrájený špek.Pak přidáme na větší kostky nakrájenou plec,koření, osmahneme ,podlijeme trochou vody a dusíme skoro do měkka,dle…
Vepřové kotlety na jalovci
Potřebné ingredience
4 libové kotlety, 1 větší cibule , asi 10 dkg slaniny,10 kul.jalovce, mouka a máslo na jíšku, vývar na podlévání, koření Divočina, sůl, olej
Postup přípravy
Na troše oleje rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme pokrájenou cibuli a osmažíme dozlatova .Kotlety naklepe, nařízneme okraje , osolíme a opečeme na připraveném…
karamelový bůček (Vietnam) - thit kho tau
Potřebné ingredience
bůček (1/2-3/4 kg), cukr krystal nebo krupice, sůl, pepř černý mletý, olej, šalotka (nebo malá cibule), rybí omáčka, msg (nemusí být), vejce vařená natvrdo, vývar nebo voda s masoxem ...
Postup přípravy
Bůček nakrájíme na kostky, smícháme v míse s troškou soli (netřeba solit moc!!!, rybí omáčka je slaná dost a pokud dáte i masox, tak ten je taky slaný), pepřem, špetkou msg a…
Smetanové řízky s houbami a rýží
Potřebné ingredience
4 vepřové nebo krůtí řízky(použila jsem vepřovou pečeni), olej, cibule, houby např. žampióny, sůl, pepř, 30 ml smetany, 1/2dcl bílého vína.
Postup přípravy
Řízky naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji, nebo grilovací pánvi, uchováme v teple.
Do pánve přidáme drobně pokrájenou cibuli a osmažíme,…
Vepřové maso po srbsku-děkuji Jířímu
Potřebné ingredience
Suroviny: Vepřová plec,sůl, pepř kečup, čalamáda, nakládaná červená paprika, tuk a cibule a trochu špeku na ovonění
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Plátky masa posolíme trochu opepříme, trošku osmáhnem špek, maso orestujeme na tuku a přidáme čalamádu, cibuli, trochu vody a taky kečup podle chuti…
Jídlo z jednoho pekáče
Potřebné ingredience
500 g libové plece,750g brambor,1 smetana(tatra mléko),2 cibule,200g eidamu, pepř, sůl, koření na americké brambory, olej.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na malé plátky, naklepeme ,osolíme, opepříme . Brambory oloupeme a nakrájíme asi na půl cm. plátky. Cibuli pokrájíme na kolečka. Sýr si nahrubo nastrouháme.
Máčené řízky-slavnostní pohoštění
Potřebné ingredience
Pro 5 osob: 5 vepřových řízků Na marinádu:1 lžíci plnotučné hořčice,1 lžíci sójové omáčky,4 lžíce oleje,1 lžičku červené papriky,1 lžičku vegety,1 lžičku kmínu(drceného),1 lžičku grilovacího koření,sůl.3 lžíce bílého vína. Na obložení:1 cibule,120g žampionů(mohou být i sterilované),150g šunky,1 jablko, plátkový sýr -5 kusů, sůl , pepř.
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme marinádu: do hlubší mísy dáme vše co je uvedeno na ni a pořádně smícháme . Maso umyjeme ,osušíme a vložíme do marinády, alespoň na 24 hodin-uchováme…
Vepřové bratislavské plecko-děkuji merelys
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g vepřové plece, sůl, olej, 1 větší cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku - 30 g, 40 g hladké mouky, zhruba 2 dl mléka a trochu sladké smetany, citrónová šťáva, 1 vařená malá mrkev a kousek celeru, 1 sterilovaná okurka, 1 lžíce hrášku
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Na oleji osmahneme do světle růžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso, to taky ze všech stran opečeme, pozor, nespálíme cibuli, přidáme…
JÁTRA na víně se zeleninou
Potřebné ingredience
500 gr vepřových jater,2 lžíce Solamylu,1 lžíce sl.papriky,1 lžíce grilovacího koření,2 lžíce sojové omáčky,4 lžíce oleje,1 malá kapie , porek a cibule.Hrst mraženého hrášku.Suché červené víno 2-3 deci (podle potřeby)
Postup přípravy
Játra omyjeme,očistíme,nakrájíme na nudličky.V misce je smícháme se se solamylem a sladkou paprikou.
Rozpálíme olej a játra zprudka orestujeme.Přiklopíme a dusíme doměkka…
Zavařené vepřové ve vlastní šťávě. Maso ve sklenici.
Potřebné ingredience
vepřové maso - bůček, plecko; zavařovací sklenice (narážecí Omnia, šroubovací Twist), víčka
Postup přípravy
Opět manželova akce.
-sůl (na kávovou nebo čajovou lžičku se vejde 6-15g, takže raději 1,5% soli; tzn. na 1kg masa 15g soli)
-zavařovací sklenice (narážecí Omnia,…