Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec "alá bažant" s bramborovým knedlíkem a špenátem

Vepřová plec "alá bažant" s bramborovým…

Potřebné ingredience

asi 3/4 kg libové vepřové plece,kousek uzeného špeku,cibuli,trochu oleje,3 bobkové listy,6 kuliček pepře a nového koření,3 kuličky jalovce,sůl

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibuli a opečeme na kousky nakrájený špek.Pak přidáme na větší kostky nakrájenou plec,koření, osmahneme ,podlijeme trochou vody a dusíme skoro do měkka,dle…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotlety na jalovci

Vepřové kotlety na jalovci

Potřebné ingredience

4 libové kotlety, 1 větší cibule , asi 10 dkg slaniny,10 kul.jalovce, mouka a máslo na jíšku, vývar na podlévání, koření Divočina, sůl, olej

Postup přípravy

Na troše oleje rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme pokrájenou cibuli a osmažíme dozlatova .Kotlety naklepe, nařízneme okraje , osolíme a opečeme na připraveném…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
karamelový bůček (Vietnam) - thit kho tau

karamelový bůček (Vietnam) - thit kho tau

Potřebné ingredience

bůček (1/2-3/4 kg), cukr krystal nebo krupice, sůl, pepř černý mletý, olej, šalotka (nebo malá cibule), rybí omáčka, msg (nemusí být), vejce vařená natvrdo, vývar nebo voda s masoxem ...

Postup přípravy

Bůček nakrájíme na kostky, smícháme v míse s troškou soli (netřeba solit moc!!!, rybí omáčka je slaná dost a pokud dáte i masox, tak ten je taky slaný), pepřem, špetkou msg a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Smetanové řízky s houbami a rýží

Smetanové řízky s houbami a rýží

Potřebné ingredience

4 vepřové nebo krůtí řízky(použila jsem vepřovou pečeni), olej, cibule, houby např. žampióny, sůl, pepř, 30 ml smetany, 1/2dcl bílého vína.

Postup přípravy

Řízky naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji, nebo grilovací pánvi, uchováme v teple.
Do pánve přidáme drobně pokrájenou cibuli a osmažíme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso po srbsku-děkuji Jířímu

Vepřové maso po srbsku-děkuji Jířímu

Potřebné ingredience

Suroviny: Vepřová plec,sůl, pepř kečup, čalamáda, nakládaná červená paprika, tuk a cibule a trochu špeku na ovonění

Postup přípravy

Postup přípravy receptu

Plátky masa posolíme trochu opepříme, trošku osmáhnem špek, maso orestujeme na tuku a přidáme čalamádu, cibuli, trochu vody a taky kečup podle chuti…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Jídlo z jednoho pekáče

Jídlo z jednoho pekáče

Potřebné ingredience

500 g libové plece,750g brambor,1 smetana(tatra mléko),2 cibule,200g eidamu, pepř, sůl, koření na americké brambory, olej.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na malé plátky, naklepeme ,osolíme, opepříme . Brambory oloupeme a nakrájíme asi na půl cm. plátky. Cibuli pokrájíme na kolečka. Sýr si nahrubo nastrouháme.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Máčené řízky-slavnostní pohoštění

Máčené řízky-slavnostní pohoštění

Potřebné ingredience

Pro 5 osob: 5 vepřových řízků Na marinádu:1 lžíci plnotučné hořčice,1 lžíci sójové omáčky,4 lžíce oleje,1 lžičku červené papriky,1 lžičku vegety,1 lžičku kmínu(drceného),1 lžičku grilovacího koření,sůl.3 lžíce bílého vína. Na obložení:1 cibule,120g žampionů(mohou být i sterilované),150g šunky,1 jablko, plátkový sýr -5 kusů, sůl , pepř.

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme marinádu: do hlubší mísy dáme vše co je uvedeno na ni a pořádně smícháme . Maso umyjeme ,osušíme a vložíme do marinády, alespoň na 24 hodin-uchováme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové bratislavské plecko-děkuji merelys

Vepřové bratislavské plecko-děkuji merelys

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřové plece, sůl, olej, 1 větší cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku - 30 g, 40 g hladké mouky, zhruba 2 dl mléka a trochu sladké smetany, citrónová šťáva, 1 vařená malá mrkev a kousek celeru, 1 sterilovaná okurka, 1 lžíce hrášku

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Na oleji osmahneme do světle růžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso, to taky ze všech stran opečeme, pozor, nespálíme cibuli, přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
JÁTRA na víně se zeleninou

JÁTRA na víně se zeleninou

Potřebné ingredience

500 gr vepřových jater,2 lžíce Solamylu,1 lžíce sl.papriky,1 lžíce grilovacího koření,2 lžíce sojové omáčky,4 lžíce oleje,1 malá kapie , porek a cibule.Hrst mraženého hrášku.Suché červené víno 2-3 deci (podle potřeby)

Postup přípravy

Játra omyjeme,očistíme,nakrájíme na nudličky.V misce je smícháme se se solamylem a sladkou paprikou.
Rozpálíme olej a játra zprudka orestujeme.Přiklopíme a dusíme doměkka…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zavařené vepřové ve vlastní šťávě. Maso ve sklenici.

Zavařené vepřové ve vlastní šťávě. Maso ve sklenici.

Potřebné ingredience

vepřové maso - bůček, plecko; zavařovací sklenice (narážecí Omnia, šroubovací Twist), víčka

Postup přípravy

Opět manželova akce.

-sůl (na kávovou nebo čajovou lžičku se vejde 6-15g, takže raději 1,5% soli; tzn. na 1kg masa 15g soli)
-zavařovací sklenice (narážecí Omnia,…

Zobrazit více...

Kategorie