Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Čínské karbanátky

Čínské karbanátky

Potřebné ingredience

40 dkg vepřového masa na kostičky nakrájeného
3 lžíce magi
4 lžíce worčestru
4 lžíce oleje
4 lžíce solamylu
2 celá vejce
1 lžička soli
2 cibule nakrájené nadrobno
1/2 lžičky pepře
1 lžička kari

Postup přípravy

Maso nakrájet na kostičky smíchat s ostatními přísadami,nechat 24 hodin odležet. Potom lžící tvořit na pánvi placičky a opéct z obou stran.

Omáčka:
1 majolka
1 lžička…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krakonošské maso na hořčici

Krakonošské maso na hořčici

Potřebné ingredience

Vepřové maso, sůl, pepř, plnotučná hořčice, cibule, sojová omáčka, masox, olej.

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme a opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí, osmažíme na cibulce, zakapeme sojovou omáčkou a v tlakáči vaříme s masoxem cca 40 minut. Zahustíme moukou.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Balkánské  Závitky

Balkánské Závitky

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky, 4 plátky anglické slaniny, 3 stroužky česneku, 100 g balkánského sýru, 4 rajčata, olej, sůl, pepř

Postup přípravy

Opláchnuté a osušené řízky naklepeme přes fólii a z jedné strany je potřeme směsí s prolisovaného česneku, soli a oleje. Na každý řízek položíme plátek slaniny a posypeme nahrubo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Babiččiny kotlety

Babiččiny kotlety

Potřebné ingredience

kotlety (s kostí i bez), tvrdý salám, měkký salám, cibule, sýr na strouhání, strouhanka, máslo, hořčice, pepř, sůl

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a vydatně opepříme. Položíme na dno vymazaného pekáče. Poté na kotlety navrstvíme cibuli, tvrdý a měkký salám. Zapékáme. Když už jsou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
MLSOUNI Z KOTLET

MLSOUNI Z KOTLET

Potřebné ingredience

 4-6 kotlet
MARINÁDA
 3 PL oleje
 1 KL hořčice
 1 KL pepře
 1 KL Worcesterské omáčky
 2 stroužky česneku
 2 celá vejce
 2 KL škrobové moučky
 1 KL kečupu
 sůl

Postup přípravy

1. kotlety naklepeme a mírně posolíme
2. marinádu si připravíme tak, že smícháme veškeré ingredience dohromady a kotletky do nich naložíme
3. necháme marinovat minimálně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Anglický vepřový řízek

Anglický vepřový řízek

Potřebné ingredience

4 plátky z vepřové kýty, sůl, 4 plátky šunky, 4 vařená vejce, 4 vejce, hladká mouka, strouhanka, olej na smažení.

Postup přípravy

Plátek vepřové kýty naklepeme, položíme na něj plátek šunky, do středu dáme vařené vejce, maso přehneme, kraje jemně naklepeme tak, aby vše drželo pohromadě a obalíme v trojobalu.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky v majonéze

Řízky v majonéze

Potřebné ingredience

5 řízku (vepřová kýta, kotleta) 2 vejce 10 dkg majonézy sladká paprika trošku pálivé papriky 1 polévková lžíce sojové omáčky (případně magi) 1 vrchovatou lžíci solamylu.

Postup přípravy

Vše řádně promícháme a vyšleháme až vznikne nálevový lák. Řízky naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme a pak zalijeme lákem. Takto necháme řízky v lednici 3 - 5 dnu zaležet.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Trojité řízky

Trojité řízky

Potřebné ingredience

4 plátky vepřové krkovice, plátkový sýr Eidam, plátky šunkového salámu, sůl, pepř, vejce, mouka, strouhanka, hořčice, tuk na smažení.

Postup přípravy

Z vejce, mouky a strouhanky si připravíme těstíčko na obalování. Maso naklepeme, posolíme, popepříme, potřeme slabě hořčicí, položíme na něj plátek sýra, opět slabě potřeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
můj oblíbený GULÁŠ S RÝŽÍ

můj oblíbený GULÁŠ S RÝŽÍ

Potřebné ingredience

600g vepřového plecka , 1 cibule , 2 stroužky česneku , 2PL oleje , 1/2ČL soli , 1PL sladké papriky , 3/4 litru horkého masového vývaru (instant.) , 100g dlouhozrnné rýže , 4 rajčata (můžeme použít i rajčata z plechovky), 1/4 ČL mletého kmínu , 125ml kysané smetany

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky asi 3cm veliké.Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a lehce osmahneme na horkém oleji,přidáme maso, trochu orestujeme, přimícháme sůl,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky  zase jinak-vynikajicí,lehounke letní jídlo!!

Vepřové plátky zase jinak-vynikajicí,lehounke letní…

Potřebné ingredience

veprove platky,mekky salam,cibule,rajcata,tvrdy syr,horcici..

Postup přípravy

Platky naklepeme,osolime,opeprime,potreme z jedne strany horcici a poklademe na olejem polity plech.Na to klademe kolecka salamu,pak dalsi vrstva z kolecek cibule,a dalsi z…

Zobrazit více...

Kategorie