Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Divoké vepřové se zeleninou, žampiony a zakysanou smetanou

Divoké vepřové se zeleninou, žampiony a zakysanou…

Potřebné ingredience

Suroviny: 800 g vepřového ořezu 2 větší cibule 3 stroužky česneku 5 větších žampionů 1 celý sáček dobré mražené zeleniny-já měla viz.foto 1 lžička mleté papriky 1 lžička kmínu 1 lžička pepře 6 kuliček nového koření 6 kuliček jalovce 4 bobkové listy 1 velká lžíce sádla sůl 1 hustá zakysaná smetana 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli si nakrájíme a dáme na sádlo osmažit, přidáme maso nakrájené na kostičky, které necháme zatáhnout, přidáme všechno koření, zasypeme zeleninovou směsí…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso v kapustě s bramborem

Vepřové maso v kapustě s bramborem

Potřebné ingredience

vepř.plecko-nejlépe /může být i kýta,krkovice/.....1 větší kapusta,3-4 str.česneku,sů,pepř,2 cibule,kmín celý/mletý,3 najemno nastrouhané brambory,sádlo,olej

Postup přípravy

Na sádle s kapkou oleje osmahneme najemno nasekanou cibuli,přidáme maso,ze všech stran pořádně opečeme,až se zatáhne a lehce změkne,pak osolíme,opepříme,přidáme kmín.Kapustu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené uzené maso na zelenině

Pečené uzené maso na zelenině

Potřebné ingredience

asi 3/4 kg uzené krkovice,kořenovou zeleninu-2 mrkve,1 petržel .půl menšího celeru,2 velké cibule,kousek sádla,4 kuličky nového koření,2 bobkové listy,6 kuliček pepře.

Postup přípravy

Vymažeme si pekáček sádlem,dáme do něj maso,obložíme ho očistěnou na větší kousky pokrájenou zeleninou a cibulí,přidáme koření a za občasného podlévání pečeme v troubě do měkka-tj…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dušená mrkev s masem a cibulí

Dušená mrkev s masem a cibulí

Potřebné ingredience

80 dkg mrkve,50 dkg libové vepřové plece,2 velké cibule,8 dkg slaniny,1 větší pórek,2 stroužky česneku,sůl.pepř,trochu cukru.

Postup přípravy

Mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.Vepřovou plec si nakrájíme na kostičky.Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a rozpustíme v kastrolu,přidáme nakrájenou cibuli a česnek…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
COPANKY Z BUČKU

COPANKY Z BUČKU

Potřebné ingredience

BUČEK BEZ KOSTI A KOŘENI PODLE SEBE,

Postup přípravy

BUČEK NAKRAJET NA PLATKY A TEN PLATEK ROZŘIZNOUT NA 3 PASKY ALE NE AŽ DO KONCE OKORENIME A SMOTAME DO COPANKU DAME DO PEKAČE SE SADLEN A TROSKU VODY DAME PECT A PODLIVAME

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta po uhersku-děkuji Bohule

Vepřová kýta po uhersku-děkuji Bohule

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 plátky vepřové kýty 100g anglické slaniny 1 cibule 2 mrkve 1 petržel kousek celeru červená paprika 3 kuličky nového koření 3 rajčata 2 menší brambory sádlo 1KL cukru snítka rozmarýnu lžíce hladké mouky masový vývar (bujon)

Postup přípravy

Postup
Maso omyjeme, odblaníme a osušíme. Plátky masa osolíme, opepříme a obalíme v červené paprice . Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na česneku se slaninou

Vepřové na česneku se slaninou

Potřebné ingredience

vepřová plec/kýta,olej,1 cibule,asi 5-6 stroužků česneku,lžíce sladké papriky,asi 10 dkg anglické /já měla dnes královskou slaninu/ ,sůl,pepř,vývar / voda,hladká mouka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky.Na olej dáme slaninu,na kostičky,přidáme najemno nasekanou cibuli a opečeme dohněda.Pak vložíme maso,které za stálého míchání opečeme doběla.Přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapékané vepřové maso se žampiony a šlehačkou

Zapékané vepřové maso se žampiony a šlehačkou

Potřebné ingredience

Vepřová pečeně nebo kotlety 2-3 cibule 1/4 porku olej brambory strouhaná gouda nebo jiný tvrdý sýr na strouhání sterilované žampiony s nálevem šlehačka 33%

Postup přípravy

Do zapékací mísy dáme trochu oleje,na dno poklademe cibuli na proužky,na cibuli dáme osolené a opepřené plátky masa,na maso rozložíme žampiony a zalijeme šťávou ze žampionů,na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový perkelt-děkuji Pepovi

Vepřový perkelt-děkuji Pepovi

Potřebné ingredience

Ingredience •500g libového vepřového masa •4 rajčata •2 lžíce hl. mouky •1 stroužek česneku •3 cibule •5 lžic oleje nebo tuku •1 lžíce papriky •sůl •kmín

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, jemně nakrájenou cibuli osmažíme v rozpáleném tuku dozlatova, zasypeme paprikou a přidáme trochu vody. Až se voda vyvaří, přidáme maso, sůl, kmín a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bravčová pochúťka

Bravčová pochúťka

Potřebné ingredience

500g bravčového mäsa, 1 menšia cibuľa,1 malá lyžička papriky mletej, 1 veľká lyžica kečupu, 1 malá lyžička horčice, 1 malá lyžička vegety, 2 bobkové listy, 1/2 lyžičky majoránu, soľ, korenie, 100 ml smotany(môže byť aj na varenie) 2 lyžice hladkej múky, olej

Postup přípravy

Na oleji speníme cibuľku. Mäso narežeme na plátky (rezance) a popražíme. Prisypeme papriku podlejeme pohárom vody, pridáme kečup, horčicu, vegetu, bobkoví list, majorán, soľ,…

Zobrazit více...

Kategorie